Алекс и Силвия – анимационните лидери на ЕС

Любовен 3D филм разказва за предизвикателствата в съюза
10 май 2015 10:45,
29
Алекс и Силвия – анимационните лидери на ЕС
Снимка: YouTube

Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц и дипломат номер едно на ЕС Федерика Могерини вчера откриха павилиона на ЕС на световното изложение, който е може би един от най-странните в експоградчето. За изненада в него няма натрапващо се присъствие на бюрократичния Брюксел. В павилиона лидерите на Европа са Алекс и Силвия.

Кои са те? Колкото и да е странно, това са анимационни герои. Те са главни действащи лица в презентацията на ЕС в павилиона. А самата презентация е всъщност анимационен 3D филм, съпътстван със странични ефекти за посетителите, които сякаш са част от действието на филма.

Сред тези странични ефекти например има капки дъжд, когато във филма вали порой, вятър, когато във филма се разразява буря, шум от прииждаща вода, когато във филма има наводнение, горещина, когато във филма изгрява слънце.

Сюжетът на самия филм още повече изненадва. Това е любовна история между двама млади жители на едно и също село. Силвия от малка обича да чете и заминава да учи хидроинженерство в големия град, докато Алекс остава да се грижи за земята, която много обича.

Когато Силвия се връща в селото, за да поеме грижите за семейната фурна, между нея и Алекс бавно се заражда любов, като двамата герои минават през различни премеждия, едно от които е голямо наводнение, връхлитащо селото и нанасящо щети, в чието отстраняване се включват активно Алекс и Силвия.

Друга сюжетна линия във филма е опитът на двамата анимационни герои да създадат най-вкусния за жителите на селото хляб, прибавяйки към брашното и мед. Към историята трябва да се добавят и двете кучета на Алекс и Силвия, които с номерата си предизвикват смях у аудиторията, напълно забравила, че се намира в павилиона на ЕС.

Историята, разказана в анимационния филм, изглежда наивна, но тя кара хората да се замислят върху няколко теми, едната от които е любовта към земята и земеделието, втората е темата за производството на храни, които действително са вкусни и здравословни за хората, третата е темата за природните бедствия, които могат да връхлетят всяко кътче на ЕС и които трябва да направят хората в Европа по-солидарни при оказването на помощ.

/БТА/

Вижте трейлъра на филма във видеото:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
много по-реалистично и близко до нас ------------ Да, до вас, ПУТИНОФИЛИТЕ, е много по-близко.
18
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изненадата е накрая - бизнес-климатът се въздига, лихвите скачат, за неплатени вноски по дълга, банката взема хлебарницата на Алекс,той се самозапалва, Силвия става наркозависима, пребива кучето си и го изяжда.Съгласете се, много по-реалистично и близко до нас .
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жизнерадостен хумор и бликащо остроумие.Без съмнвение сценарият е написан от двадесетгодишна мома пиарка - любовница на някой дъртофелник от ЕК.
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каква идилия,какъв сърцераздирателен сюжет,когато се представи филма сигурно ще се излеят потоци от сълзи,но има един пропуск - трябвало е да включат и представител на третия пол и тогава еуфорията ще бъде пълна.
15
10
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
ЕС - най-страхотната държава на света. След нея е САЩ. Русия - държава на картонените танкове, потьомкинските деревни и Рамзан Кадиров.
14
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нормално е, след като няма идеи и цели ЕС да предложи някаква боза на посетителите. Така или иначе са тръгнали да обикалят по панаирите, дано стигнат и до България. Тук ще е абсолютно достатъчно просто да раздават захарен памук на минувачите.
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 17тоест, според теб БСП, ДПС, царя и ББ щяха да свършат много по-добра работа в създаване на нови пазари, подпомагане на земеделци, привличане на инвестиции и пр, ако не бяхме в ЕС? гладен ли си? кой знае какъв балкански дебел търбух си.
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ала бала и моята баба
11
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 14: Алтертатива: Ами да бяга в Донбас !
10
3
 
11
 
! Отговори
истина е преди 8 години
Номер 2 е прав-сестра ми избяга от Холандия само заради това-има две момчета--да са и живи и здрави.Ама като ми ги разправя какво се учи там--мани-бемти и Европата бемти и живота там....
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен---12----Някой като Рамбо--нали....бах и "професора"си
8
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пацифизмът е скучна работа...друго си е ако се появи във филма и някой "мъжествен" Калашник !
7
1
 
12
 
! Отговори
Handel преди 8 години
Странно че не са Алекс и Силвио. Или онова брадатото дето спечели Евровизията.
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съветската пропаганда като,че ли беше с класи над сегашната Западна "демократична,свободнословолюбива" пропаганда.
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това филмче в стил Оптимистичен Кинопреглед,както беше навремето по комунизма е дискриминационно спрямо хомосексуалистите,защото главните влюбени герои са от различни полове.
4
2
 
27
 
! Отговори
европеец преди 8 години
Мъж и жена, това е толкова противоестествено.
3
2
 
26
 
! Отговори
L. преди 8 години
Защо са от различни полове героите?
2
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези станаха по-зле и съветската пропаганда.
1
5
 
26
 
! Отговори
до 1 преди 8 години
За двама мъже вече се изучава във училище--в Германия и Холандия.Даже има уроци с предметни помагала.Във втори клас пропагандират гейовете...а в Холандия в училищата пропагандират и педофилията--даже имат офицялна партия,която е представена във месната власт........абе ужас...