Мерките на ЕС срещу миграцията добри, но недостатъчни

Напливът няма да спре, алармират международни НПО-та
14 май 2015 18:24,
16
Мерките на ЕС срещу миграцията добри, но недостатъчни
Снимка: bgonair.bg

Мерките на ЕС срещу миграцията са позитивни, но не достатъчни. За това алармираха международни неправителствени организации, сред които Human Rights Watch и "Спасете децата". Техните експерти са на мнение, че имигрантският наплив от Северна Африка няма да спре и европейските власти ще бъдат принудени да продължат със спасителните операции в открито море.

ЕК предложи план за приемането на 20 хил. бежанци в срок от 2 години и по-равномерното им приемане в отделните страни-членки. Говорител на организацията „Спасете децата“ обаче заяви в Катаня, че този брой е прекалено малък и напливът ще продължи.

Най-големият проблем е, че пристигащите най-често в Лампедуза мигранти са непълнолетни и не могат да бъдат връщани. В това време ситуацията в Либия ще остане извор на нови и нови бежанци.

"Важно е, че европейските страни в Брюксел дискутират дългосрочни мерки. Но те трябва да не забравят необходимостта от спешни спасителни операции. Отговорността не започва от момента, в който акостират на европейския бряг, а от момента, в който попаднат в открито море", каза Франсин Уенема, говорител на организацията "Спасете децата".

Изследователи на Human Rights Watch пък посочват, че отчаянието и липсата на избор и възможност на мигрантите за спокоен живот в Северна Африка ще ги накарат да потърсят други канали за миграция към Европа, дори трафикантите да бъдат елиминирани.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Голяма глупост с дългосрочни тежки последици, е да се вменява вина в държавите на ЕС за тези които са поели по 1-а или друга причина риска да мигрират! Тези апологети на безотговорната глупост очевидно са съгласни цяла Африка на първо време да се пресели в ЕС!
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не бойте се! След има-няма 15-тина години започва нов слънчев цикъл, температурите ще паднат драстично, идва нов ледников период, цяла Северна Европа ще бъде целогодишно окована в лед, и само местните, истински жители ще издържат на студа. Амуджите ще избягат обратно на топло в пустините, щото чер г. ъ. з на бял сняг не ака!
10
2
 
6
 
! Отговори
А ти коя си! преди 8 години
Наплива няма да спре докато някой им бута къщите на тея хора и ги кара да мизерстват. Докато някой не спре да ограбва и разрушава държавите им. Черната овца я знаем. Европа се превръща в световен континент на расите. Това е наказание за колонизирането. Европа понесе твърде много кризи в последно време. А черната овца и за бой я навива.
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Милите дечица..." Не на нас тия!!! ВАфрика и арабските държави, навсякъде, където има ислям последните се плодят като зайците. Какво сме им криви ние, че да ги храним и отглеждаме вместо собствените си деца? Това не е ли ГЕНОЦИД, но спрямо цял континент?
8
1
 
26
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
Народа НЕ иска черни амуджи ! Вие парламентарни *** имате файда да лапате пари , но питайте народа вашата м**** но не сте виновни вие .....не сте , не сте :( То нали народа ви избира точно вие дето приемате тези терористи ........Защо не ходят във Русия ? Защо не годят във САЩ ? Защото това са ДЪРЖАВИ, а не гета !
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не "искат" да спрат....
6
2
 
8
 
! Отговори
Бюрократите от ... преди 8 години
... ЕС не могат да спрат хората от Африка.
5
2
 
1
 
! Отговори
, преди 8 години
До ЧекистАми няма.Така както си има Европа Европейски и Еврейски Европейски Парламент.
4
3
 
11
 
! Отговори
w преди 8 години
Отваряй Европа портите за Африка след като нато изтри от картата най-проспериращата държава в Африка-Либия,чиито лидер бе смъртен враг на алкайда,но...не беше добър за самообявилите се за"Израел".Началото на края на европеизма като най-малка вина имат пристигащите."Спасете децата"удостои Тони Блеър с награда theguardian/politics/2014/nov/25/save-the-children-furious-charity-global-legacy-tony-blair Колко дечица бяха избити и осакатени в Ирак?
3
0
 
22
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
Чудно... Днес беженци, утре граждани, след 5-10 години в парламента, а след 15 години и "гъг" няма може да кажем...
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
bravo na avstralia - kasva NE VI ISKAME i tolkova. da se daviat po kraibrejieto i, no te neotivat ve4e tam - niama avanta -niama bejanzi.
1
8
 
13
 
! Отговори
20.000 за ... преди 8 години
... 2 години? В момента влизат 20.000 за 2 седмици!Най-добре и справедливо е ЕС да приеме цяла Африка като обещетение за нанесените беди на черния континент последните 450 години.