Египетски съд поиска смърт за бившия президент Морси

Подсъдим е по няколко дела заедно с членове на ислямисткото му движение
16 май 2015 13:36, Анисия Иванова
6
Египетски съд поиска смърт за бившия президент Морси

Египетският наказателен съд произнесе днес смъртна присъда срещу бившия египетски президент ислямист Мохамед Морси за масово бягство от затвора през януари 2011 година, предадоха световните агенции.

Смъртни присъди бяха произнесени и срещу стотина други обвиняеми, сред които петнайсетина видни лидери на забранената понастоящем в Египет партия на Морси "Мюсюлмански братя".

Решението на съда трябва да бъде одобрено или отхвърлено от главния мюфтия, както изисква египетският закон. Мнението му обаче не е задължаващо.

Морси вече беше осъден на 20 години затвор преди три седмици по дело за насилие срещу протестиращи пред президентския дворец в Кайро през декември 2012 година.

Сваленият от власт през лятото на 2013 година Морси е подсъдим по няколко дела заедно с хиляди членове на неговото ислямистко движение. Той е държан в затвор със строг режим на сигурност в средиземноморския град Александрия.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
юнака преди 8 години
до увисва на въжете веднага.
4
0
 
0
 
! Отговори
Momo преди 8 години
Съд, съд, ама накрая мюфтията каквото каже. :D
3
1
 
6
 
! Отговори
Марин преди 8 години
Казва браво на това, че египетската армия се намеси и запази светския статус на страната и ако го осъдят на смърт това ще бъде един хубав пример за останалите ислямисти в Египет.
2
4
 
2
 
! Отговори
Тео преди 8 години
За кое казваш браво? Това че не се подчиниха на Хамериканците и евреите ли? От колко години евреите използват техния газ, дори се плаща най ниската цена за целия район. Много е лесно да се пише, без да се знае истината, много е лесно човек да повярва на наще лежливи новини. Много е лесно да се казва БРАВО, защото, както те, така и ние нямаме правова ценностна система.
1
0
 
12
 
! Отговори
БРАВО! преди 8 години
БРАВО!