Меркел: Между Москва и Запада има нерешими проблеми!

Русия трудно може да се върне към групата на водещите икономики
8 юни 2015 17:16,
75
Меркел: Между Москва и Запада има нерешими проблеми!
Снимка: Архив Reuters

В отношенията между Русия и Запада има проблеми, които е много трудно да бъдат решени, заяви пред ARD германският канцлер Ангела Меркел, която е домакин на срещата на върха на Г-7. Меркел обаче подчерта, че Москва ще остане партньор в решаването на редица международни кризи.

Според Меркел санкциите срещу Русия могат да бъдат отменени, ако бъдат отстранени причините, заради които са въведени. Германският канцлер заяви, че засега не вижда възможност страната да се върне в групата на водещите икономики, откъдето беше изключена заради кризата в Украйна.

Очаква се тази седмица Европейският парламент да приеме резолюции, свързани с отношенията с Русия. В проектодокумента се посочва, че ЕС не може да си представи завръщане към предишните отношения и няма друг избор, освен да преразгледа критично връзките си с Москва.

Берлин, Лондон и Вашингтон дори готвят инициатива в подкрепа на онези страни от ЕС, които понасят болезнени удари от ответните санкции на Москва и от които плъзва пукнатина в общността, отбелязва "Независимая газета".

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 34Кремъл: Рано е за мироопазваща мисия в Източна УкрайнаПесков днес отговори: "Не, това не е вярно". Той допълни, че Русия не е против идеята за мироопазваща мисия, но Москва не може да даде съгласието си за такава, тъй като не е страна по конфликта++България не е страна в конфликта но е съгласна да има мироопазващи сили :))
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 27Интересна теория... значи ако аз си построя много готина къща, всъщност - производителите на тухли са заслужили славата.
22
2
 
5
 
! Отговори
До 34 преди 8 години
А ти що не цитираш изказването на Путин ,с което декларира ,че не е съгласен бе еврогей ***.Миналата година август или септември Русия предложи мироопазващи сили да се разположат там.Украйна отказа ,*** им приятелчета също.Сега като ядоха здрав бой и започнаха да ги изтикват към морето започнаха и те да искат
21
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 35Канада няма нужда да налага никакви брандове. Това го правят частните фирми. Достатъчно ти е , че половината руснаци мило и драго дават за да живеят в Канада.
20
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 26Ми просто е .. цитирай изказване на *** в което той декларира желание за мироопазващи сили.
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 26Да си гей е обида ?!А да си еврогей - некаква по голяма ?
18
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 16Виж кво, ъжеш като руски ***. Русия никога не е била съгласна.
17
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едно време беше Хитлер и анексирането на Австрия.Сега е Путин и нексирането на Крим.Историята се повтаря
16
4
 
8
 
! Отговори
До 16 преди 8 години
Виж ,като не си информиран не задавай глупави въпроси.Русия още преди една година предложи да се разположат сини каски там но тогава Украйна отказа.И сега също е съгласна само обаче ако в тези сини каски има и руски такива.Иначе ти как си представяш американски ,английски и германски войници да си се разхождат по границата с Русия.Обама дали ще е съгласен руски сини каски да се разхождат по границите на САЩ
15
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 16Напротив :))) не е съгласна. Не е съгласна, за да не се спира потока от веонна техника и 'доброволци' от Русия към терорисите.. По същата причина Русия засекрети жертвите в армията.
14
2
 
5
 
! Отговори
взгляд преди 8 години
все пак по хитра е от дяда си адолф харчи му златото и периодично правят дълбоки теманета на ПУТИН
13
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 15ЕС е с 15 трилиона БВП, Русия с 2. ЕС е с лека дефлация, Русия с над 200 % инфлация...Много ти е сбъркана идеята за икономика.
12
4
 
8
 
! Отговори
До ха ха ха преди 8 години
Я прочети изявлението на Китай по повод налагане на санкции и отсъствието на Русия от тази среща.А Индия ,Бразилия и Южна Африка си гледат и знаят интераса много добре.И той не е свързан с тия от Г-7 ,а само с Русия
11
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 13Русия що не е съгласна мироопазващи сили да се разположат на границата украйна - русия (на украинска територия) и между терористите и украинските войски ?
10
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе той и Путин и го каза директно когато даваха пресконференция един до друг.Докато прилагате двойни стандарти за едно и също събитие никога няма да се разберем.Значи украинците бомбардират градове и избиват мирни жители ,тия се правят ,че не виждат и чуват.Когато обаче опълченците отвърнат на огъня веднага се почва-Путин е виновен ,Русия да се скара на опълченците да не правят така.А вие уважаеми еврогейци ,кога ще се скарате и наложите санкции на Украйна ,че използва армия срещу населени мест
9
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 11Визираш масовите изнасилвания които червената армия е правила в Берлин ?
8
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Както преди, така и сега Русия си остава суровинният придатък на Европа и Китай !
7
10
 
5
 
! Отговори
до 8 преди 8 години
ГЪРЦИЯ Я ПОСРЕШНАХА С ПЛАКАТИ И ПРЕЧУПЕН КРЪСТ ЩОТО ИМА ПРЕКИ ДОКАЗАТЕЛСТВА,ЧЕ МЕРКЕЛ Е ИЗВЪНБРАЧНА ДЪЩЕРЯ НА ХИТЛЕР ИМА СНИМКИ КАТО МАЛКА КАК Я ПРЕГРЪЩА ХИТЛЕР ,ОТ ПРИСЛУГАТА НА *** БРАУН Е РОДЕНА МЕРКЕЛ.
6
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дори Русия да се приземи и да се изтегли от Източна Украйна, недоверието ще остане. Русия на Путин никога няма да бъде приета на запад и не ще бъде партньор на който може да се има доверие. Тоест, *** може да здълбочи кризата или да даде заден - и в двата случая губи.
5
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДЪЩЕРЯТА НА ХИТЛЕР ,КОЯТО МАСОНИТЕ НИ Я ПОДБУТВАТ КАТО ГОЛЯМА РАБОТА,СКОРО ТАБЕЛИТЕ В ГЕРМАНИЯ ШЕ СА НА КИРЛИЦА И ПОРТРЕА НА ПУТИН ШЕ СЕДИ НА ЦЕНТРАЛНИЯ ПЛОЩАД В БЕРНИН ЕВРОПА ДА СЕ УСПОКОИ МАЛКОЩОТО Е СЛАБА ВОДЕЩИ ИКОНОМИКА БЛЯ БЛЯ БЛЯ.ЦЪРВУЛЯК ИТАЛИЯ ДУПКИ И МИЗЕРИЯ ФРАНЦИЯ ПО ГРАДОВЕТЕ КРЪПКИ НЯМАТЕ УЛИЦИ КАТО ХОРАА ВОДЕЩИ ИОНОМИКИ ЛЪЖА .