Меркел: Между Москва и Запада има нерешими проблеми!

Русия трудно може да се върне към групата на водещите икономики
8 юни 2015 17:16,
75
Меркел: Между Москва и Запада има нерешими проблеми!
Снимка: Архив Reuters

В отношенията между Русия и Запада има проблеми, които е много трудно да бъдат решени, заяви пред ARD германският канцлер Ангела Меркел, която е домакин на срещата на върха на Г-7. Меркел обаче подчерта, че Москва ще остане партньор в решаването на редица международни кризи.

Според Меркел санкциите срещу Русия могат да бъдат отменени, ако бъдат отстранени причините, заради които са въведени. Германският канцлер заяви, че засега не вижда възможност страната да се върне в групата на водещите икономики, откъдето беше изключена заради кризата в Украйна.

Очаква се тази седмица Европейският парламент да приеме резолюции, свързани с отношенията с Русия. В проектодокумента се посочва, че ЕС не може да си представи завръщане към предишните отношения и няма друг избор, освен да преразгледа критично връзките си с Москва.

Берлин, Лондон и Вашингтон дори готвят инициатива в подкрепа на онези страни от ЕС, които понасят болезнени удари от ответните санкции на Москва и от които плъзва пукнатина в общността, отбелязва "Независимая газета".

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доре, че Меркел се обажда от време на време на Путин за да му бае от бяс, иначе съвсем ще изперкуляса в тайгата.
3
5
 
15
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Колкото и да се усмихва дебелата лелка, на мен ми прилича на хитлерист от Втората световна война. Да не говорим за това, което казва. Не случайно преди време при посещението си в Гърция народа я посрещна с плакати, на които имаше изрисуван пречупен кръст.
2
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ПсихологаТака е .. Германия е държава за пример.
1
1
 
24
 
! Отговори
Психолога преди 8 години
Прави впечатление как едната страна в конфликта е непоколебима, ясно излага виждането си, не прави компромиси и въпреки това се стреми да поддържа конструктивен диалог, докато другата непрекъснато си променя мнението, прави крайни и често неадекватни изявления и като цяло се държи като малко дете, което се тръшка и заплашва ако не стане неговото.