Руска самоделка взриви украински катер в Мариупол

Според Киев бомбата е направена от сепаратистите
8 юни 2015 13:26,
73
Руска самоделка взриви украински катер в Мариупол
Снимка: Reuters

Експлозия, която потопи катер на украинската брегова охрана край стратегически важния пристанищен град Мариупол на Азовско море, е причинена от бомба, саморъчно изготвена от проруските сепаратисти, се казва в украинско военно съобщение днес, цитирано от Ройтерс.

Взривът, избухнал вчера, уби един член на екипажа и рани петима малко след като съдът вдигна котва от постоянната си стоянка. Граничарите на борда забелязали плаващото взривно устройство във водата. То избухнало, когато те се опитали да го изтеглят на борда, се казва в съобщението.

Мариупол е близо до разделителната линия между силите на двете воюващи страни и е прицел на атаки на сепаратистите месеци наред. Ако те успеят да установят контрол над индустриалния пристанищен център, това ще им помогне да създадат сухопътна връзка към Кримския полуостров на Черно море, който Русия анексира от Украйна миналата година.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Граничарите на борда забелязали плаващото взривно устройство във водата. То избухнало, когато те се опитали да го изтеглят на борда..."А кой ги би по главата да го изтеглят на борда? Процедурата е да се взриви от разстояние чрез обстрел... *** украинци - все някой им виновен.
34
3
 
37
 
! Отговори
ceci_ преди 8 години
Аха, от сепаратистите... а когато укро-воиниет минираха крайбрежието им беше мнооооого трудно да предположат че теченията ще ги разнесат и сами ще се гърмят.. и се почна след рибарите тези са вторите, ще има и още защото няма кой да разминира.... ***.
33
2
 
22
 
! Отговори
Вкусно Теле преди 8 години
Решили са че в пакета има продоволствени помощи
32
3
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аме може да пишете колкото си искате ,че Русия и Путин са ви виновни ,ама колко *** и *** трябва да си да се опитваш да изтеглиш взривно устройство на борда на катера.Без значение кой го е пуснал във водата.А залива го минираха украинците и за това си се похвалиха те самите
31
1
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако самоделките потапят катери, представям какво може да направи редовното им въоръжение.
30
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сигурно е приличало на бутилка водка. Затова са го и вземали.
29
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руска самоделка взриви украински катерa ako rusetkite turat istinski bombeta ko ste ostane ot Urina i Kinef, kp?
28
1
 
48
 
! Отговори
хантер преди 8 години
А кой още може да бъде виновен-Путин и сепаратистите.Тази мантра се повтаря хиляди пъти на ден
27
3
 
34
 
! Отговори
Крим преди 8 години
До 4 - N15. "мечтата на русофилите- Мариупол, Одеса, Варна". Стига провокации! Е налице ясна и точна позиция на Русия: Украйна трябва да бъде державна, обаче федерализация на юго- изток е необходимо. И в допълнение: скъпи българи, варненци, не се притеснявайте, не вярвайте на провокатори! Русия не се нуждае от територията на България. Абсолютно не!
26
1
 
19
 
! Отговори
маке преди 8 години
само дет руската самоделка го взриви преди 3 дена
25
1
 
38
 
! Отговори
Генерал Гадорян преди 8 години
Укропитеците не стават за никви войници и матроси. Те сигурно бъркат патрулен катер с подводница. Едни чичковци ги побъркаха по бойните поля. Чакат явно Чичко Сам да се намеси.
24
2
 
20
 
! Отговори
Пенчо преди 8 години
Curiousity killed the cat .... добре, че не са я занесли на Анево при другите самоделки и самоделци
23
1
 
53
 
! Отговори
ник преди 8 години
Забелязали плаващото у-во и решили да го приберат !? Много прилича ,че са прибирали тяхното си у-во и е станало като при нашите във ВМЗ то
22
31
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тва си е тероризъм..
21
0
 
25
 
! Отговори
Сержант Майор преди 8 години
Тази простотия трябва да спре. Как може в Европа да стават такива гнусни войни. Айде в арабския *** разбирам, но тук сме друго общество. Отвратително е просто. Вместо да се трепят едни други по добре да отидат да наритат ИД, като толкова много им се убива.
20
2
 
20
 
! Отговори
пак Аз преди 8 години
Тези, които слагат отрицателна оценка на коментара ми смятат, че руски е про-руски е едно и също или че нямаме право на качествена журналистика??
19
1
 
38
 
! Отговори
Атанасов преди 8 години
Разбира се, че руснаците са виновни (Путин в частност), то това се знаеше още преди катерът да бъде потопен!Още повече, че информацията иде от Киев.Също като макетата, на които сме им виновни за всичко, а не виждат, че албанците ще ги претопят!
18
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еми то не може САМО да убиваш и да сипеш бомби над градове и села и да чакаш че ще те посрещнат със блага ракия-урките излезнаха супер *** народ...
17
4
 
7
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Нацъкаха ми минуси, значи вече са започнали да се връщат от обяд. :)
16
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
dдобре де - как самоделка ще потопи граничен катер??? - и то след като са започнали да я вадят на борда???? - ми то това е некво малоумие..... ами ако наистина започне стрелбата - то тогава с един снаряд ще потъват по 3 катера........