UK депутатите гласуваха "за" референдума за излизане от ЕС

Законопроектът бе подкрепен и от опозицията
10 юни 2015 14:14,
25
UK депутатите гласуваха "за" референдума за излизане от ЕС
Снимка: bgonair.bg

Британският парламент гласува "за" провеждането на референдум за излизане от Европейския съюз. Законопроектът бе приет с огромно мнозинство на второ четене. За да се проведе допитването до гражданите на Обединеното кралство документът трябва да премине през няколко стадия в парламента, което се очаква да отнеме няколко месеца.

На заседание в Уестминстър късно снощи депутатите подкрепиха инициативата на премиера Дейвид Камерън за провеждане на референдум за излизането на страната от Европейския съюз. "За" референдума гласуваха 544 депутата, "против" бяха само 53-ма.

От следващата седмица законопроектът ще се разглежда в съответните парламентарни комисии, което ще отнеме време. Въпреки това за референдума вече се говори като за свършен факт, тъй като освен от управляващите консерватори, законопроектът бе подкрепен и от опозиционната Лейбъристка партия.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Свят" bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е СЕГА МЕРКЕЛ ИЛИ ТРЯБВА ДА ПРАВИ КАКВО КАЖЕ АНГЛИЯ ИЛИ СЛЕД АНГЛИЯ ЩЕ Я ПОСЛЕДВАТ И ДРУГИ АНГЛИЧАНИТЕ СИ ПРЕДАВАТ ФАСОНИТЕ С НЕПОДХОДЯЩИЯТ ЧОВЕК ГЕРМАНИЯ ТЕГЛИ ОГРОМЕН ЗАЕМ ЗА ДА СПАСИ ЕВРО СЪЮЗ ЗА ТОВА И НАЛАГА СВОИТЕ АНТИКРИЗИСНИ МЕРКИ В НЕГО И С ПЪЛНО ПРАВО АНГЛИЧАНИТЕ КАТО СА ТАКИВА ДА ИЗЛИЗАТ А НЕ ДА ГО МОТАТ ТОЗИ РЕФЕРЕНДУМ ДО 2020 ТЕ ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ ЩЕ СИ ПЛАТЯТ СОЛЕНО ЗА ТОВА ПРАВ ИМ ПЪТ ТЕ СА ЕДНА ОТ ДЪРЖАВИТЕ СЪЗДАВАЩИ МЕЖДУ НАРОДНИ КОНФЛИКТИ ПО ЦЯЛ СВЯТ ПРАВ ИМ ПЪТ
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Gurbet - shte si prodawat kakwo???? UK ne proizvejda NISHTO! I shte oblekchat saiuza! Good bye!
18
0
 
7
 
! Отговори
дaм преди 8 години
Корaбът потъвa и елитът нaпускa, докaто имa лодки!
17
2
 
5
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 8 години
ЩЕ ИЗЛЯЗАТ ,АМА ЩЕ ТРЯБВА ДА ПЛАЩАТ МИТО ЗА ДА СИ ПРОДАВАТ СТОКАТА В ГЕРМАНИЯ ,ФРАНЦИЯ ИЛИ ДР. СТРАНИ ОТ ЕС ! ТОГАВА СИКЕ-СИКЕ ТРЯБВА ДА ПРОДАВАТ НА ГЛАДНИТЕ РУСНАЦИ ,КОИТО НЕ ЗНАМ ОТКЪДЕ ЩЕ НАМЕРЯТ ПАРИ ЗА ДА ИМ ПЛАТЯТ !
16
1
 
3
 
! Отговори
Мисля си преди 8 години
До От народа зависиНе си прав! Нищо не зависи от народа! Тоя народ колко пъти се вдига през 90-те?! Тоя народ колко месии получи? Колко пъти излизаше на протести последните години? Резултата е един и същ. Не обвинявай народа, той е направил каквото е можал.
15
3
 
3
 
! Отговори
споко преди 8 години
Споко, само дигат пара ингилизите - няма да излязат от ЕС. Защото ако излязат, пак ще пак трябва да подават молба да влязат.
14
12
 
10
 
! Отговори
жалко за ЕС преди 8 години
За да се запази ЕС трябва да бъдат изритани просяците като Гърция България и Румъния ! Заради тях още няколко силни икономики ще са принудени да се откажат от ЕС ! Никой от ЕС не е длъжен да храни просяци и да осигурява работа или социални помощи на гражданите на тези просяшки държави ,които емигрират в Англия,Германия Франция и др.!
13
0
 
8
 
! Отговори
От народа зависи преди 8 години
До Мисля сиТака е, но докато целият български народ не разбере, че шепата политици, на фона на милионния народ, нищо не значат, ако същият този народ изрази мнението си и го отстоява. За всичко! Включително и за ненужно големия брой депутати, администация и т.н.Политиците си правят каквото искат, защото ТОЧНО ТОЗИ НАРОД им го позволява, псува по форумите и на маса, а НИЩО не прави, за да подред и управлява живота си. Само констатации и робска пасивност.
12
3
 
8
 
! Отговори
Време е преди 8 години
Нашите заспали депутати какво чакат ? Да взимат пример.
11
6
 
10
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 8 години
ВЕЛИКОБРИТАНИЯ НЕ Е ОПОРНА ТОЧКА НА ЕС ! И 100% ВЕЛИКОБРИТАНИЯ НЕ БЯГА ОТ ЕС ЗАРАДИ СТРАНИ КАТО ГЕРМАНИЯ И ФРАНЦИЯ ,А БЯГА ОТ ЕС ЗАРАДИ СТРАНИ КАТО БЪЛГАРИЯ И РУМЪНИЯ ,КОИТО НАВОДНЯВАТ ЕЖЕДНЕВНО ВЕЛИКОБРИТАНИЯ С ЕВТИНА РАБОТНА РЪКА ! КАКЪВТО И ДА Е СЛУЧАЯТ ЕС МОЖЕ И БЕЗ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ,ЕДНА ,ДВЕ ИЛИ ПЕТ ПТИЧКИ ПРОЛЕТ НЕ ПРАВЯТ !
10
4
 
14
 
! Отговори
Мехмед Борисов преди 8 години
Помните ли какво каза Вики Newland: F u c k E U! Та те така който не слуша Чичо Сам отива по дяволите . EU за американците не е фактор с който да се съобразяват и затова са посъветвали техните предци ингилизките разбойници да се махат докато е време.
9
8
 
15
 
! Отговори
Някой си преди 8 години
И сега почваме да коментираме как ЕС се разпада :). Колко сте смешни. Този референдум се прави за да се спре с манипулирането на общественото мнение. Сега 70-80% ще гласуват за оставане в ЕС и ще му бъде запушена устата на този на когото трябва...Бат ти Бойко да пусне и тук един такъв референдум та да се престане и тук. Там е работата, че дори и да се направи тук, вие ще запеете песента за манипулирането на референдума... Така че то няма много смисъл...
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ИдеалноОтписвам се от курса ро английски езикКъде да се запиша- за арабски ли или направо за китайски
7
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Плъховете напускат кораба!Останалите ще папат салама на чичо Сам!
6
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама аз си знаех че така ще стане .Влезем ли в някои съюз и той се разпада: отоманската империя се разпадна; варшавския договор се разпадна ;съвета за икономическа взаимопомощ се разпадна: комунистически блок се разпадна .Няма начин европейския съюз да не се разпадне щом ние влезем вътре
5
1
 
24
 
! Отговори
Мисля си преди 8 години
а тука имаме 240 предатели на държавната хранилка, които помагат и упорито се стараят българите да ги няма и България да изчезне! Вече сме сигурно под 7 млн, а броя на депутатите си остава един и същ . Та много ги боли фара англичаните дали са в ЕС или не! Тях ще ги има винаги, а нас скоро няма да ни има.
4
0
 
9
 
! Отговори
Мисля си преди 8 години
не е точно по темата, ама си мисля как англичаните (колкото и неприятни да са ми) имат парламент колкото една не много голяма зала, а държавата им е така уредена, подредена и благоденстваща! Дори и за горната камара да става - виждам, че не се повече от 50-100 души вътре, в тази заличка - за много милионна държава като ОК как ви се струва?!
3
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕСС Е ВАВИЛОНСКА КУЛА КОЯТО ЩЕ СЕ СРУТИ С ГРЪМ И ТРЯСЪК. ТОВА ГО БЯХ ПИСАЛ ПРЕЗ 2004 ГОДИНА.
2
1
 
8
 
! Отговори
bebok преди 8 години
Plyxova pochnali da biagat ot potyvasht korab.
1
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Яко, сега ще се измъкнат от калта и ще правят каквото си искат.