Цената на санкциите: 22 млн. бедни руснаци

Кремъл индексира пенсиите спрямо инфлацията
Обновена: 12 юни 2015 08:13 | 12 юни 2015 07:22,
209
Цената на санкциите: 22 млн. бедни руснаци
Снимка: Reuters, архив

Броят на руснаците с доходи под прага на бедността прехвърли 22 милиона души от началото на настоящата година, предаде Франс прес, като се позова на статистически данни, разпространени  днес.

През първите три месеца на настоящата година 22,9 милиона руснаци са попаднали в категорията на бедни хора. Миналата година по същото време в тази категория попадаха 19,8 милиона руснаци. (

Русия има общо 143 милиона жители.

Прагът на бедността за първите три месеца на настоящата година е бил 9662 рубли на месец /157 евро/. Преди година по същото време е бил 7688 рубли на месец /125 евро/.

Увеличаването на броя на руснаците с доходи под прага на бедността е от една страна директно последствие от инфлацията от началото на годината, от увеличението на цените отчасти заради краха на рублата в края на декември, от падането на цените на петрола и от украинската криза, а от друга страна е директно последствие от ембаргото, наложено от Русия върху хранителни и селскостопански продукти от страни, въвели санкции срещу Русия.

Според статистическите данни увеличаването на цените е довело до намаляване на покупателната способност. Инфлацията започна да се забавя в Русия от два месеца и властите се надяват на завръщане към растежа идната година.

Правителството взе мерки за защита най-уязвимите хора, като индексира пенсиите спрямо инфлацията.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още по темата: бедностРусиясанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами то в България в социално отношение и без емарго е много по-зле! За сведение на оплаквашите рашките там още се пенсионират жените на 55г мъжете на 60г. е ний сме много добре след проведените пенсонни риформи...Ама тяхната държава не си подарява природните богатства за 1% концесия на чужди компании както ние българите златото
21
1
 
17
 
! Отговори
малко факти преди 8 години
По официални данни в САЩ в живеят в бедност 46.2 милиона души, като по времето на Обонго се увеличават непрекъснато. На всеки 300 деца има едва 1 книга в домовете. Около 50 милиона американци живеят на помощи или/и хранителни купони. 17.5 милиона често гладуват. 600.000 американци са бездомни. Десетки милиони американци живеят в колиби, бараки, потрошени фургони - много от тях без ток и вода. Това е то демокрация по американски, а тръгнали да плюят по другите държави.
20
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ясно е: лошите новини за Русия са пресилени десетина пъти. Следователно бедните са около 2 милиона. Т.е. това са по-малко от 2% по-малко са бедните в Русия от тези в САЩ, а за България не може да се прави сравнение защото у нас бедните са окло 90% . Българите без ембарго, без санкции са най-бедни!
19
1
 
14
 
! Отговори
то преди 8 години
ето пак статия за руснаците и колко са зле !!!
18
0
 
19
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Одисей,по-добре с непризнат Крим,отколкото с американски бази там!Крим не беше прибран заради териториални амбиции,а за да се предотврати американско проникване!Твоите господари добре си го знаят!Впрочем,насищането на България с американски бази е с подобна цел.Както и да предотврати евентуално преобръщане на българската политика.Крим си струва всеки долар,рубла,юан или каквото и да е друго похарчено за него!
17
0
 
15
 
! Отговори
Nnn преди 8 години
Нито съм русофил,нито русофоб ама тая статия е писала баба ми
16
3
 
24
 
! Отговори
swet преди 8 години
В статията има "малък" пропуск! Информацията е на Франс прес, но никъде не се споменава чии са статистическите данни. Което значи, че никой не желае да поеме отговорност за поредната манипулация на платени западни драскачи.Да, Русия и Европа губят от взаимните санкции. Но че в Русия жизненото равнище е между 3 и 5 пъти по високо (в зависимост от региона и професията), отколкото в България е факт от доста време. И санкциите не променят това съотношение.
15
11
 
3
 
! Отговори
ОДЕКОЛОНЧО преди 8 години
Освен това руските пеераси са най-потентните пеераси в света! Руските травестити са най-добре облечените в света и руските *** са най-*** в света!
14
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
7,11,15,17Не хранете трола! Убийте го с безразличие! Не му давайте дори минус!
13
4
 
2
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
*** медии не спят. Ние всички отлично знаем, че сам Вова дава на поне 30-40 млн руснаци по 200 евра всеки ден от личния си джеб
12
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ние ще ядем асфалт, а руснаците ще ядат и пият петрол и газ. Защото все червени тикви управляват и двете страни
11
14
 
5
 
! Отговори
Диди преди 8 години
Голяма работа,че обеднявали,ама какъв парад направиха по телевизията,а? Пари и храна не им трябва,нали им нахраниха душата за поне 1 година , до следващия парад и така.Дреме им на вождовете.
10
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Макар и със счупена бедрена кост на десния крак Кери поздрави руснаците с Денят на Русия - 12 юни.
9
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Човешката глупост е необятна,това да имаш почти неограничени енергийни ресурси и да караш народа ти да мизерства..Има нещо много сбъркано в цялата история.А тези на върха се къпят в милиарди и семействата им се ширят в мега лукс на запад.
8
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва да спрат износа на газ и нефт и чак тогава ще има смисъл от санкциите. Санкциите, които са в момента, са пълна пародия.
7
1
 
15
 
! Отговори
Местните стоки преди 8 години
И без това глобализацията на моменти е вредна. Така че подобни санкции срещу която и да е държава, ще са полезни.Само от превоз на храни ще се спестят милиарди. И то за храни, които ги има в съответната държава. Ако във всяка държава започне да се насърчава използването на местните стоки, наистина ще се спестят десетки хиляти тонове нафта, бензин и петрол.
6
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Велика Русия няма да фалира от това, че 15% са под прага на бедността. В България същия този процент е 30%. Само че руснаците срещу увеличението на бедните с няколко процента в рамките на година две, си поличуха Крим. А ние сме си бедни и ще си бъдем бедни, без да получим нищо в замяна.
5
7
 
22
 
! Отговори
Новината преди 8 години
Белият дом признава, че икономиките на европейските му съюзници за парализирани от руските санкции. Това го научихме вчера. Потърсете и ще го прочетете в оригинал.
4
8
 
22
 
! Отговори
Честит празник преди 8 години
Днес, 12 юни е Денят на Русия. Поздрави!
3
10
 
8
 
! Отговори
Todor преди 8 години
Mnogo qko- samo taka dokato katalqsat--i im dojde uma w glawata