Британски изтребители три пъти за 24 часа ескортирали руски самолети

Това станало в в район, където НАТО провежда учения
18 юни 2015 08:45, Елка Василева
65
Британски изтребители три пъти за 24 часа ескортирали руски самолети
Снимка: архив, Reuters

Британски изтребители Тайфун, разположени в Естония, три пъти през последното денонощие са били вдигани във въздуха, за да съпроводят руски военни самолети, които били засечени в международното въздушно пространство в района, където се провеждат ученията на НАТО БАЛТОПС-2015, съобщава ТАСС.

Кралските военновъздушни сили потвърждават, че принадлежащите им изтребители Тайфун, разположени в базата Емари в Естония, три пъти за последните 24 часа са били вдигани във въздуха за прехващане на непознати руски самолети, приближаващи се до въздушното пространство на тази балтийска страна, заяви представител на британските военновъздушни сили.

Ученията БАЛТОПС-2015 започнаха в северната част на Полша на 5 юни. В тях участват над 40 кораба от 15 държави и 5 хиляди войници от 17 страни - Белгия, Дания, Естония, Финландия, Франция, Грузия, Холандия, Канада, Литва, Латвия, Германия, Норвегия, Полша, Швеция, Турция, Великобритания и САЩ.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 58Почти вярно. Поради липса на пари за разработка и закупуване на наови брийки три четири жизненоважни за съвременните изтребители технологии няма да влезнат1. по-мощни двигатели осигуряващи свръхзвукова скорост без форсаш във всички конфигурации.2. АФАР радар3. Управляем вектор на тягата на двигателите4. Действие по земни цели и интеграция на оръжия които не са САЩ и Европейско производство.
50
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еврофайтарите са страхотни машини
49
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така е. Двигателят е базиран на много стара версия. Само, че цялата конфигурация на компютъра е на Интел. А за Windows никой не е говорил. То като, че ли Linux не е американска.
48
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 46 продОтностно процесора да спомена Елбрус е съвместим с Интел, но поради факта че интел има патентовани технологии в процесора не са включени или не са активирани съответните технологии. Патентите са за 25 години. Едно поколение процесор е в разработка 5 години тестове още толкова(говорим схемотехника) и производство 5-15 години. След това всеки може да ползва решенията и компаниите пускат нова схемотехника.Правете разлика между производствен процес 45/33/20нм и схемотехника
47
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 46Е как успя да в едно изречение да разкажеш толкова приказки.1. Двигателя на Армата е Х образаен 1200кс2. На Т-72 е V образен 780кс и е директен наследник на двигателите Б-2 V образен 500кс на Т-34,КВ3. Отностно процесора - Производствената линия е на ИНТЕЛ(45нм процес) и естествено част от консумативите се доставят от там. Елбрус процесора е съвместим с Интел но никога няма да подкараш Windows на него . Работи със специално разработен ЛИНУКС.
46
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам за какво непознаване на историята говори руснака. От 42 до 48 коментарите не виждам непознаване на историята. Нещата са точно така, колкото и това да не говори добре за "братските чувства" на Русия към нас.
45
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да си *** не е нещо лошо, но да си *** е присъщо само но пияндетата руски ***. Голяма част от тях даже и не знаят за какво пишат, а просто пишат. От всякъде личи непознаването на историята, но още по лошото, че тези измекюри ще в зпитават деца и ние ще трябва да разчитаме на тях след години. Да заемеш някаква позиция по даден въпрос и да дадеш мнение е полезно за всички, но да плюеш и ругаеш на всичко е.......
44
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да си *** не е нещо лошо, но да си *** е присъщо само но *** ***. Голяма част от тях даже и не знаят за какво пишат, а просто пишат. От всякъде личи непознаването на историята, но още по лошото, че тези измекюри ще в зпитават деца и ние ще трябва да разчитаме на тях след години. Да заемеш някаква позиция по даден въпрос и да дадеш мнение е полезно за всички, но да плюеш и ругаеш на всичко е........
43
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ОТ 50 ДО 48 И 49ИЗЛИЗА ЧЕ ДОРИ И БЪЛГАРСКА СЛЕДА ИМА В СЪЗДАВАНЕ НА КОМПА-ДЖОН АТАНАСОВ СЪЗДАВА И МОНТИРА ПЪРВИ ЕЛЕКТРОНЕН КОМП .НО ПРЕЗ 42 ОТИВА ДА СЛУЖИ И НЕ ГО ДОВЪРШИЛ. РУСНАЦИТЕ СЪЩО ИМАТ ЗАСЛУГА -58 Г СЪЗДАВАТ НЯКАКВА СИ ТРОИЧНА СИСТЕМА ЗА НЕГО. НЕМЦИТЕ СЪЩО СА ДОПРИНЕСЛИ АМЕКИАНЦИТЕ И ТЕ . ТАКА ЧЕ ВСЕКИ ПО НЕЩО И ДОРИ ОТ ЛЕОНАРДО ДА ВИНЧИ ОЩЕ
42
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 48 ЗА КОМПЮТЪРА НЕ ЗНАМ НО ГУГЪЛ СА СЪЗДАЛИ РУСКИ СТУДЕНТИ -ТОВА Е ФАКТ
41
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам дали изобщо някога е имало руски компютър. Имаха няколко процесора през 80-те и 90-те години, които бяха по патент на Моторола, 6800 и др. От тогава руснаците не произвеждат процесори. Не съм чел още някаква устройство да има руски процесор или каквото и да е руска част.
40
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За компютъра и аз се смях. В началото пишеше, че само чиповете били американски. После стана ясно, че са ползвали направо готов продукт на Intel. Руснаците са велики..:) Съжалявам този който се е наел да ги хвали. Не му е лесна задачата. Дано му плащат добре за тази неблагодарна работа.
39
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пич, не е само това за Съединението. Руския консул в Белград иска среща с техния крал за да го увери, че ако Сърбия нападне България, немя да срещнат руски войски. И Сърбия ни напада. Много братско отношение,а!
38
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Четохте за великия танк Армата? Голяма част от двигателя се произвежда в Украйна. Като самия двигател е лифтирана версия на двигателя на Т72, който пък е подобрена верския на Т56 от началото на 70-те години. За капак, той дори не е common rail...!!! да, не е шега, с ГНП и всички допотопни технологии, крадени от германците след войната. Другото. Прехваления компютър е всъщност стар модел на Intel. Те за това се писаха, че санкциите може да попречат на доставки от Intel. Смейте се на воля..:))
37
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За първи път ми хареса, че не пратихме делегация на парада в Москва. Точно Съветския съюз ни е поставил в графата "губещи", независимо, че не сме изстреляли един куршум срещу руснаците и сме дали десетки хиляди жертви в тяхна подкрепа. Отношението на Москва е меко казано цнично и одобрявам напълно отсъствието ни от парада им.
36
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днес сутринта говореха по радио Витоша, че се навършва някаква годишнина по повод на Съединението на България 1885 г. Русия си изтеглила всички офицери от България в знак на протест. Казвам го за да напомня на заблудените, че именно Русия не е искала да има голяма силна българска държава на Балканите.
35
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руското *** все повече се отчайва. Вижда, че само той хвали Русия и въпреки плюсчетата които си пише, го всякъде го правят за смях.
34
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мдааа, нека сега руското *** пак да обяснява как НАТО били виновми. Все по-малко аргументи му останаха в подкрепа на комичната теория, че Русия може да се брои за нормална държава. ***!
33
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 28Тогава си заминавай от нашата страна! Явно не си българин
32
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименТогава си заминавай от нашата страна! Явно не си българин