Британски изтребители три пъти за 24 часа ескортирали руски самолети

Това станало в в район, където НАТО провежда учения
18 юни 2015 08:45, Елка Василева
65
Британски изтребители три пъти за 24 часа ескортирали руски самолети
Снимка: архив, Reuters

Британски изтребители Тайфун, разположени в Естония, три пъти през последното денонощие са били вдигани във въздуха, за да съпроводят руски военни самолети, които били засечени в международното въздушно пространство в района, където се провеждат ученията на НАТО БАЛТОПС-2015, съобщава ТАСС.

Кралските военновъздушни сили потвърждават, че принадлежащите им изтребители Тайфун, разположени в базата Емари в Естония, три пъти за последните 24 часа са били вдигани във въздуха за прехващане на непознати руски самолети, приближаващи се до въздушното пространство на тази балтийска страна, заяви представител на британските военновъздушни сили.

Ученията БАЛТОПС-2015 започнаха в северната част на Полша на 5 юни. В тях участват над 40 кораба от 15 държави и 5 хиляди войници от 17 страни - Белгия, Дания, Естония, Финландия, Франция, Грузия, Холандия, Канада, Литва, Латвия, Германия, Норвегия, Полша, Швеция, Турция, Великобритания и САЩ.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
е кво станало.
10
3
 
47
 
! Отговори
Боби преди 8 години
Айдее поредната новина от мухата слон1. Между Калининград/Кьонинсбрег и Питер постоянно летят военни самолети в международното пространство като заобикалят трите прибалтийски републики.2. НАТО не може да затвори цяла прибалтика за да провежда учения(освен за няколко часа(2-8) за бойни стрелби когато се ползват истински боеприпаси)3. Значи ако НАТО разузнавач наблюдава руските учения няма проблеми обаче обратното е международен скандал?
9
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имали са бол гориво за харчене - съпровождали! Предполагам, че и са ръкопляскали на руските пилоти.....
8
3
 
60
 
! Отговори
Сп???нс преди 8 години
Щом прочетах "засечени в международно въздушно пространство" и ми стана ясно ,че е дежурната новина пусната със щедрото съдействие на сорос и сие
7
2
 
37
 
! Отговори
дамммммммммм преди 8 години
На тези учения,потъна бронетранспортьор-амфибия на НАТО в морето-военнослужещите,едвам издрапаха на брега--като свалиха от себе си цялото въоражение и го изхвърлиха в морето.Видеото вече се върти в нета.....
6
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде са летяли руските самолети, в международно пространство. И защо е този страх? Имат ли право да летят в това пространство, имат. Очите на страха са големи! И какво е станало с руските самолети, заминали си по пътя. Защо не са ги свалили ако са в нарушение, защото не смеят. Едно е да искаш, друго е да можеш, трето е да го направиш.
5
0
 
35
 
! Отговори
Ядрения преди 8 години
Не виждам къв е проблема...
4
3
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Учения със съседни държави на Русия, някои от които нямат нищо общо с Нато. После Русия била агресор?! *** промити мозъци.
3
4
 
49
 
! Отговори
новината преди 8 години
Това станало в в район, където НАТО провежда учения---------------а нещо за потъналата анфибия на поляците да напишете???Нещо се оказва,че НАТО е силен САМО в рекламите си....
2
0
 
19
 
! Отговори
Папю преди 8 години
самолет самолет ти летиш навред
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Учения в реална обстановка.