Санкциите срещу Русия - шантажът на ЕС

Москва: Крим и Севастопол са неразделна част от Руската федерация
20 юни 2015 16:50,
204
Санкциите срещу Русия - шантажът на ЕС
Снимка: Архив Reuters

Москва определи днес като шантаж вчерашното решение на ЕС да продължи с една година санкциите, наложени заради анексията на Крим от Русия миналата година, и заяви, че тази мярка няма да спомогне за завръщането на полуострова в лоното на Украйна, предаде Франс прес.

Два дни преди това ЕС продължи с половин година други икономически санкции, свързани с кризата в Украйна, напомня АФП.

"Крим и Севастопол са неразделна част от Руската федерация. Време е това да се приеме като даденост, неподлежаща на промяна чрез икономически и политически шантаж. "Санкционната" тактика за натиск спрямо Русия е абсолютно безперспективна", увери в комюнике министерството на външните работи в Москва, цитирано от ТАСС.

Санкциите на ЕС срещу Крим и Севастопол са опит да бъдат наказани жителите на полуострова, гласували за възстановяване на обединението с Русия, се твърди в документа.

"С оглед нормите на международното право, смятаме за абсолютно недопустима каквато и да било дискриминация на хората в Крим и Севастопол по политически и териториален признак", заявява руското външнополитическо ведомство.

Москва анексира Крим през март 2014 г. след оспорван референдум, на който 97 процента от участниците са гласували според Кремъл за обединение с Русия, припомня АФП.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен Оди сей 00Що се правиш на ударен с мокър *** също като европедитата? Доказа се че не е свален с Бук, както и че опълченците не разполагат с такъв. Руснаците предоставиха сателитна снимка на самолета атакувал Боинга. Знаят се имената на пилота свалил Боинга и на диспечерката отклонила Боинга от курса му и намалила височината му за да влезе в обсега на УКРАИНСКИЯ самолет. И двамата са изчезнали от Украйна. Укрото първо е разстрелял пилотите с оръдието, след това е изстрелял ракета
97
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВИЦРУСИЯ ПОД НАТИСКА НА САНКЦИИ ОТ СТРАНА НА САШ ЕС ООН НАЙ-НАКРАЯ СЕ РЕШИ ДА ВЪВЕДЕ СВОИТЕ ВОЙСКИ В УКРАЙНА ЗА 1 СЕДМИЦА И ДА ГИ ИЗВЕДЕ С КОЕТО ЩЕ ИЗПЪЛНИ ИЗИСКВАНИЯТА НА САЩ ЕС ООН
96
0
 
5
 
! Отговори
*/* преди 8 години
До ШопШопе по дефолт ли си толкова *** или кинти някакви а?Щото ако са кинти ,може да се разбере(криза е),ама ако е друго лошо ,брат.лошо.
95
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Шоп Дървена главо престани да дразниш с твойте глупави постинги! Ако те набарам щети пръсна дъто от онождане!
94
2
 
19
 
! Отговори
Вън танковете ! преди 8 години
А НАТО анексира България без какъвто и да било референдум !
93
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО ШОПЗА КОЙ ЛИ ПЪТ ТИ ПИША ДА ПРОЧЕТЕШ ПОНЕ НЕЩО ПРЕДИ ДА СЪЧИНЯВАШ НЕЩО. ТО АКО ОПРЕМ ДО ОНИЯ ВРЕМЕНА ТО ЩЕ ИЗЛЕЗНЕ ЧЕ И НИЕ СМЕ АГРЕСОРИ КОГАТО СМЕ БИЛИ КАТО ДЪРЖАВА НА 3 МОРЕТА. НАЛИ НЕ МИСЛИШ ЧЕ КАТ СМЕ РАЗШИРЯВАЛИ ГРАНИЦИТЕ СИ ТОГАВА ТО ВОЙСКИТЕ НИ СА РАЗДАВАЛИ БОНБОНИ
92
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руски офицер не може да живее зле...
91
2
 
7
 
! Отговори
До 169 преди 8 години
И какво искаш да кажеш с този глупав клип ?! Че семейства на руски офицери живеят зле. И това по какъв начин помага на антируската ти пропаганда? То е ясно че руснаците не са добре финансово, не си открил топлата вода, след онази пиянка Елцин руснаците още дълго ще си лижат раните. Току решиха да надигнат глава и пляс шамар от запада за тази наглост. Не е ли странно че Путин "милитариста" не се грижи за офицерите си?
90
2
 
13
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
Защо никой от нашите медии не пишат,че саакашвили е назначен от петрошенко за губернатор на Одеса и половината от правителството на саакашвили(които в Грузия са осъдени за престъпления)са назначени в украинското правителство.Те нямат нищо общо с Украйна и украйнците не ги искат но но някой е наредил да бъдат назначени кой ли е този.
89
1
 
5
 
! Отговори
bbORISOf преди 8 години
До ШопБратле, нова история ли пишеш, я си фащай партакешите и към Македонско при съобщниците ти!
88
19
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Руската пропаганда от векове си мели едно и също - Европа запада, Русия ще ги спасява. Много им се ще да се наместят в дворците и именията на западняците. Всички войни от Иван Грозни насам са започвани от Русия, която си е поставила за цел да стане световна империя. И само бой са яли досега, всичките руски победи са ПИРОВИ.
87
2
 
15
 
! Отговори
Juls преди 8 години
Съединените американски и техните европейски васални щати ...
86
11
 
4
 
! Отговори
само в ютубе преди 8 години
Клип с име - къде и как живеят офицерите във велика Русия ?! Този клип ще ви даде ясна представа за мизерията в Русия . Под името на клипа е и името на човека ,който е качил този клип ,ако кликнете върху името му ще видите още клипове за " Великата Русия " ,за в бъдеще ще се качват още клипове . Сърдечно моля русофилите да не гледат клиповете понеже ще се отчаят и борбата им за изопачаване на истината и промиването на мозъци ще стане още по-трудна ! Но човекофилите приятно гледане !
85
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До европейка"Сериозните" хора изведнъж забравиха за сваления малайзийски самолет, когато уликите почнаха да сочат Украйна, налагат санкции върху всякакви потоци, но не и върху Северен, който се разраства, ще доставят оръжие на фашистите в Украйна, приеха закон забраняващ използването на живи червеи за стръв от "хуманни" подбуди, точно когато самолетите им избиваха сръбски деца Наистина сериозно са се захванали с двуличие...
84
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен Оди сей 00А защо смяташ, че въобще някой пост ти е на ниво? Това, че си се фиксирал върху омразата си към Русия те прави само омразник(т.е.-хейтър, за да ти е по-разбираемо, чуждопоклоннико), не умник. При интелекта измеренията са качествени, не количествени. Няма значение колко книги си прочел, а какви книги си чел. Поредицата за Джеймс Бонд не върши работа, да знееш..
83
30
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До каймакамЕвропа може и да се е превърнала в огромна кошара, но това е много по-добре от огромния *** в който се е превърнала Русия.
82
7
 
30
 
! Отговори
каймакам преди 8 години
В най скоро време Европа ще хвърля топа. Нищо свястно не остана на континента. От преяждане на ценности и демокрация се превърна в една огромна кошара. Папата се опитва да спаси нещо но е късно.
81
7
 
11
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
До брейгермански канцлер не би посмял даже и да пръдне без разрешението на Вашингтон, Лондон и Париж.------------------ Нищо лошо не виждам в това. Защо някой трябва да пърди без разрешение?
80
9
 
10
 
! Отговори
европейка преди 8 години
Шантажът на ЕС? Това звучи абсурдно и нереално! Сериозните хора от Европа не се занимават с подобна манипулация, запазена марка на някои,, специалисти,,. Няма да цитирам от коя държава са.
79
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Санкциите не са достатъчни, трябва и ембарго...