Санкциите срещу Русия - шантажът на ЕС

Москва: Крим и Севастопол са неразделна част от Руската федерация
20 юни 2015 16:50,
204
Санкциите срещу Русия - шантажът на ЕС
Снимка: Архив Reuters

Москва определи днес като шантаж вчерашното решение на ЕС да продължи с една година санкциите, наложени заради анексията на Крим от Русия миналата година, и заяви, че тази мярка няма да спомогне за завръщането на полуострова в лоното на Украйна, предаде Франс прес.

Два дни преди това ЕС продължи с половин година други икономически санкции, свързани с кризата в Украйна, напомня АФП.

"Крим и Севастопол са неразделна част от Руската федерация. Време е това да се приеме като даденост, неподлежаща на промяна чрез икономически и политически шантаж. "Санкционната" тактика за натиск спрямо Русия е абсолютно безперспективна", увери в комюнике министерството на външните работи в Москва, цитирано от ТАСС.

Санкциите на ЕС срещу Крим и Севастопол са опит да бъдат наказани жителите на полуострова, гласували за възстановяване на обединението с Русия, се твърди в документа.

"С оглед нормите на международното право, смятаме за абсолютно недопустима каквато и да било дискриминация на хората в Крим и Севастопол по политически и териториален признак", заявява руското външнополитическо ведомство.

Москва анексира Крим през март 2014 г. след оспорван референдум, на който 97 процента от участниците са гласували според Кремъл за обединение с Русия, припомня АФП.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименПич по-полека с това което взимаш, силничко ти идва...И първо стъпи на земята след това ходи по форумите да ставаш за смях.
57
1
 
16
 
! Отговори
до 103 преди 8 години
В Украйна са на власт фашистко настроени елементи.
56
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
samo edin sauz s rusia moge da pomogne na bedniat narod v balgaria
55
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
за пьрви пьт бях в Русия в град Самара и няма никога да повторя по мрьсна и гадна дьржава няма
54
1
 
11
 
! Отговори
бг преди 8 години
Американците и европейците мразят България и българите.
53
2
 
4
 
! Отговори
бг преди 8 години
В Западна Европа има добри стратегически места,където Русия може да създаде няколко демократични Гуантанамо-та.
52
5
 
15
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
Какво виете на умряло за тоя пусти Крим? Нима хората там сега не са по-добре? Колко от тях на практика са руснаци попаднали в границите на съчинената държава Украйна? Какво в същност щеше да стане ако не бяха се присъединили към Русия?
51
2
 
9
 
! Отговори
1234 преди 8 години
Ей, оди сей 1, ако са на заплащане на брой коментари, за днес си си изкарал парите, та вземи се махни и остави хората да пишат по един коментар и да кажат, каквото имат да казват и не обсебвай форума, псевдодемократ фалшив.
50
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** си захапаха задниците от кеф :) Смепна работа. Атовете се ритат, магеретата се кефят...
49
6
 
2
 
! Отговори
само в ютубе - клип преди 8 години
велика Русия - средна заплата 325 евро
48
5
 
24
 
! Отговори
Малко уточнение... преди 8 години
В статията се изнася невярна информация. "...ЕС да продължи с една година санкциите, наложени заради анексията на Крим от Русия миналата година...". Вметнато уж просто така между другото. Русия никога не е анексирала Крим. Крим се присъедини към Русия в съответствие с всички изисквания и норми на международното право и чрез най-демократичната процедура - референдум.
47
3
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Санкций манкций глупости на търкалета. Еврогеишите пак на чужд гръб лежът. На руснаците вече нищо им не трябва от европа те всичко си имат. Ама евтогеишите,които ги оравят краварите кво ше прават ако руснака врътне кранчето а недаи си боже да е през зимата?
46
12
 
4
 
! Отговори
само в ютубе преди 8 години
клип с име - къде и как живеят офицерите във велика Русия ?!Ще видите как живеят "великите" руснаци ! Под името на клипа е и името на човека ,който е качил клипа ,ако кликнете върху името му ще видите още много клипове за живота в Русия ,ще бъдат качени и още клипове ! Русофилите да не гледат понеже ще се отчаят !
45
0
 
6
 
! Отговори
аа преди 8 години
толкова зле в русия что заминаха в санк петербург а не в сша
44
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
късно е чадомандалото хлопнав знак на протест ЕС може да организира Световен ГейПарад в Брюксел в знак на възмущение
43
0
 
8
 
! Отговори
аа преди 8 години
ес там само смучат пари и глупавиприказки приказват писнаи от тях и америка
42
12
 
1
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 8 години
ВОДКАТА ,КРЪЧМАРСКИЯТ ПАТРИОТИЗЪМ И АЛЧНОСТТА ЗА ЧУЖДИ ЗЕМИ ЩЕ ПОГУБЯТ РУСНАЦИТЕ ! ЩЕ УМРАТ ОТ ГЛАД БЕЗ ВОЙНА ! ГЛЕДАЙ В ЮТУБЕ - КЪДЕ И КАК ЖИВЕЯТ ОФИЦЕРИТЕ ВЪВ ВЕЛИКА РУСИЯ ?! ПОСЛЕ КЛИКНИ ВЪРХУ ИМЕТО НА ЧОВЕКА ,КОЙТО Е КАЧИЛ КЛИПА И ЩЕ ВИДИШ ОЩЕ КЛИПОВЕ ЗА "ВЕЛИКА РУСИЯ"! РУСНАЦИТЕ ОТДАВНА СА МЪРТВИ ,НО ОЩЕ НЕ ГО ЗНАЯТ ПОНЕЖЕ СА ПОД ВЪЗДЕЙСТВИЕ НА ВОДКАТА !
41
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 71Много ти се иска да е така, но този който ще отнесе кютеците за МН17 ще е Русия, а ще има и персонална отговорност от една дузина руски генерали, а може би и лично от Путин.
40
0
 
6
 
! Отговори
ао преди 8 години
стига вече пречи на вас русия крим гърция пишете за бг колко хубово живеем тел русия гързия вестници всъщата песничка а нищо не се казва за бг тук всичко е наред
39
7
 
1
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 8 години
До АхаКАК ТАКА ЩЕ СЕ ОТДЕЛЯТ ОТ ДЪРЖАВАТА БЕ ?! САМООПРЕДЕЛЯНЕ Е ЕДНО ,А ОТДЕЛЯНЕ НА ТЕРИТОРИИ ОТ ДЪРЖАВАТА Е СЪВСЕМ ДРУГО ! В КЪРДЖАЛИ И ЛУДОГОРИЕТО СЪЩО СЕ САМООПРЕДЕЛЯТ ЗА ТУРЦИ ,НО НИКОЙ НЕ ИМ ДАВА ПРАВО НА РЕФЕРЕНДУМ ЗА ДА СЕ ОТДЕЛЯТ НАПЪЛНО ОТ БЪЛГАРИЯ ,НАЛИ ?! МИСЛИ МАЛКО ПРЕДИ ДА ПИШЕШ ТЪПОТИИ