Гърция да не чака европари, ако излезе от еврозоната!

Шулц: Не може да не връщаш дълговете си и да искаш от бюджета на ЕС
21 юни 2015 09:30, Анисия Иванова
114
Гърция да не чака европари, ако излезе от еврозоната!
Снимка БТА

Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц предупреди чрез германския печат Гърция, че ако излезе от
 еврозоната, ще трябва да се откаже от фондовете и субсидиите на Брюксел, предаде Франс прес.

"Не може да излезеш от еврозоната, да не връщаш дълговете си и да очакваш парите от бюджета на ЕС да продължават да текат", каза Шулц в интервю за неделния брой на в. "Франкфуртер алгемайне цайтунг".

Той обаче подчерта, че ще направи всичко възможно да не се стига дотам. Подобно на много висши европейски представители досега Шулц отказваше да допусне публично възможността Гърция да напусне еврозоната. Промяната в реториката става на фона на нарастващото напрежение около гръцкия въпрос преди извънредната европейска среща на върха в понеделник.

Гърция и кредитори й все още се надяват да постигнат споразумение за "реформи срещу свежи пари", макар че преговорите са в задънена улица от пет месеца. В края на юни страната може да изпадне в несъстоятелност, все повече вложители изтеглят парите си от банките в Гърция, което поражда опасения от банкова паника. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
1
 
3
 
! Отговори
Ау преди 8 години
Е как да не може. Нищо не връщаме а вие дайте пари. Ето че може.
85
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 104Оле боже каква простащина съществува в България!Невероятна!!!
84
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поддържам 100!Какво може да се очаква от правителствата на "демократични"държави- марионетки на "демократичвите" САЩ,които "демократично" разстрелват "демократично" избраните си президенти и над 52 години не искат да разкрият убийците на демократа Кенеди?А защо е убит- през гугъла: Андрей Фурсов - Убийство Кеннеди: полвека загадок
83
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Махне ли се гърция от Еврозоната веднага Еврото се качва с 20%-та!!!!а ако не си плаща дълговете да и се налогат санкции ще пукнат!!!!!!!!!!!без пари без заеми от никъде и със санкции да видим *** дали ще им помогне!!!ГРЪЦКАТА НАГЛОСТ КРАЙ НЯМА И ВЕЧЕ Е ВРЕМЕ ДА СЕ СЛОЖИ КРАЙ!
82
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Балканите трябва да се обединят и да тръгант по нов път някога тук е било център на цивилизацията... Евпоейският съюз в този си вид е пред провал
81
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако вървиме по този път България след 10-15 години изчезва! Вече се появиха първите признаци...който има очи вижда! ДОскоро гледах с насмешка на пророчествата на Ванга че пак ще търсиме Русия и на Слава Сервюкова за най-страшната национална катастрофа и възможна загуба на територия но вече е ясно че са прави
80
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
gyrzia , mamkata im igraiat s rusia i usa na poker - koi pove4e 6te dade, no ot 2 stola se pada na sredata.
79
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прав е г-н Шулц. Дълговете трябва да се връщат и с лихвите. Това е закон.
78
2
 
10
 
! Отговори
Izbegal преди 8 години
Дори и да се размина този път ще дойде следващпо труден от сега , представяте ли си следващият цирк
77
4
 
10
 
! Отговори
правилно! преди 8 години
ДГД ГЪРЦИЯ ЗА НОВИ ЗАЕМИ ОТ ЕС!
76
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Едва миналата година заплатите у нас са надминали тези през 1989 г. Пенсиите обаче все още са по"КРАЙ НА МИТОВЕТЕ ЗА "УСПЕШНИЯТ" КАПИТАЛИЗЪМ!!!
75
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен #77V Ukraina veche naliaha 70 miliarda za edna godina
74
31
 
20
 
! Отговори
славянин преди 8 години
Комшиите не трябва да връщат нито цент на атлантическите ч.футизирани п.дали, от такива трябва да се взима и никога да не се връща! А п.д.растката им *** се цепи вече по всички ъгли - Лондон , Франкфурт, Грац и т. н. и след още някоя година ще бъде на трески!
73
24
 
16
 
! Отговори
Вихър преди 8 години
До кога тези западни *** ще раздават акъл на целия свят, като многократно доказаха, че го нямат!?
72
9
 
15
 
! Отговори
до 81 преди 8 години
Няма такова нещо! Живеем в неолиберален свят. Състоянието на Олигарха Пораженко е нарастнало с 15% за 1 година президенство. Пораженко е един от основните играчи а протичащата днес под ръководството на МВФ приватизация в Украйна. Всички западни вестници, от New York Time през FT до The Economist, критикуват корумпираната киевска фашистко-неолиберална върхушка. Човек трябва да чете, а не само да пише!
71
9
 
11
 
! Отговори
Гърция е ... преди 8 години
... символ на некадърната, идеологически мотивирана (, въпреки предизвиканата от нея 2007-2008 година Световна Финансова Криза!) неолиберална, финансово-капиталистическа политика.
70
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 80Супер кажи сега нещо за 100 тона добив злато на Дънди:) трябва да спазавш опорните точки на проруските "националисти"
69
10
 
16
 
! Отговори
до 77 преди 8 години
Напротив! Олигархът Пораженко и киевската фашистко-неолиберална хунта + американската олигархия, купуваща на безценица Украйна, ще ги присвоят и ще ги изнесат с помощта на либерализирания от МВФ капиталов пазар в сметките си в швейцарските, западноевропейските и американските банки. Капитал не се губи. Той винаги се връща при притежателите си. Тези, които уж го взима, патят, защото нищо не виждат от него, но плащат двойно лихви! Това е Неолиберализмът, дяснолибералният Капитализъм!
68
6
 
10
 
! Отговори
катасТройката... преди 8 години
... (ЕК, МВФ и ЕЦБ) + европейските политици/бюрократи успяха да вкарат за 5 години Гърция от една ликвидна криза в тотална макроикономическа, дългова и хуманитарна катастрофа, която ще се задълбочава поради дълговата спирала, предизвикана от катасТройката, ако гърците приемат и този път поредния "спасителен" (за западноевропейските големи банки и за финансовия сектор) пакет! За 5 години "спасение", дълговете на Гърция скочиха от 110% на 205% от БВП като самият БВП се срина с 25% на 245 млрд $
67
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 74Ако в Украйна ЕС налее 1/3 от парите, които се наляха в Гърция за да я спасяват Московията че престане да съществува за 2 години