Гърция да не чака европари, ако излезе от еврозоната!

Шулц: Не може да не връщаш дълговете си и да искаш от бюджета на ЕС
21 юни 2015 09:30, Анисия Иванова
114
Гърция да не чака европари, ако излезе от еврозоната!
Снимка БТА

Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц предупреди чрез германския печат Гърция, че ако излезе от
 еврозоната, ще трябва да се откаже от фондовете и субсидиите на Брюксел, предаде Франс прес.

"Не може да излезеш от еврозоната, да не връщаш дълговете си и да очакваш парите от бюджета на ЕС да продължават да текат", каза Шулц в интервю за неделния брой на в. "Франкфуртер алгемайне цайтунг".

Той обаче подчерта, че ще направи всичко възможно да не се стига дотам. Подобно на много висши европейски представители досега Шулц отказваше да допусне публично възможността Гърция да напусне еврозоната. Промяната в реториката става на фона на нарастващото напрежение около гръцкия въпрос преди извънредната европейска среща на върха в понеделник.

Гърция и кредитори й все още се надяват да постигнат споразумение за "реформи срещу свежи пари", макар че преговорите са в задънена улица от пет месеца. В края на юни страната може да изпадне в несъстоятелност, все повече вложители изтеглят парите си от банките в Гърция, което поражда опасения от банкова паника. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Стоян 52НИКОЙ няма да я последва.След като видят каква мизеря ще се изсипе там на никой няма и през ум да му мине да последва гърчолята.Знам че на село в кръчмата не ви казват тези неща но е така.
45
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 46Впечатляваш с "грамотност".Гърците имали десетки острови?????Имат над ТРИ ХИЛЯДИ острова бе ***.Ти както останалите "компетнции" тук сте пълни НЕГРАМОТНИЦИ.
44
5
 
3
 
! Отговори
comedy преди 8 години
Bez da chaka idvat. Bez da iska idvat. Markela sa zabludila pod oblacite - i puska li puska.
43
11
 
12
 
! Отговори
Стоян преди 8 години
Ако Гърция излезе от ЕС,кои ще я последват.Англия,Испания,Португалия последвана от Италия.
42
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето до какво ги доведе хубавия успешен капитализъм! Защото 20 години нашите *** ни даваха Гърция за пример и как ние сме изостанали поради социализма. Социализма, при който поне до 1980 г. бяхме напред от Гърция и Турция. Сетне поколението идеалисти сдаде властта, измря, дойдоха ***, повечето от които чужди агентчета полакомени за частен бизнес и капиталистическо бъдеще, и започнаха големите безобразия.
41
6
 
7
 
! Отговори
до 46 преди 8 години
Гърция има 6000 острова, приятелче :Д
40
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Германците правилно не са дали нищо-просто пирамидата ЕС започва от Германия-имаше такава игра като деца-пращаш 10 картички и след месец те затрупват с десетки и стотици картички...Дойчовците са направили нещо подобно но с пари...Но детето Гърция се е усетило навреме и само взима без да изпраща...
39
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който проповядва колко силна и стабилна е гръцката икономика скоро ще има шанса да види това, когато те са извън Еврозоната и евентуално извън ЕС или поне със спрени фондове като нас. Дали ще живеят по-добре ако са в обритата на Китай и Русия? Категорично не. Стандарта на тази орбита е доста по-нисък, ако беше обратното мошенници като гърците отдавна да са се насочили натам. На всяка лъжа краката са къси, те не трябваше да влизат неподготвени в Еврозоната, нито да теглят големи заеми.
38
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
42, тук до продуктивност ли е въпроса, или до структура на икономиката? БВП на Гърция беше нереално висок, затова падна. Всичко това беше подхранвано с дългове. Освен това, те са туристическа сила, световна туристическа дистинация, а ние сме дистинация за евтин алкохолен туризъм. Те имат десетки острови в Средиземно море, ние имаме далеч по-скромни възможности. Те са отдавна в ЕС и смучат фондове, ние сме от 8 години. Прозиводителността им е ужасна като нашета, просто бяха в друго положение.
37
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоест!? Да не чакат пари ако излязат от еврозоната и да чакат ако не излязат. Никой не казва, че има да плащат на някого. Това вече е успех!
36
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А кой и как постави германеца в това положение, че да плаща чужди сметки?
35
3
 
9
 
! Отговори
edin преди 8 години
245млр.? БВП-това гьрците ли Ви го казаха!?!?Е ,а сега теглят по милярд на ден!
34
7
 
9
 
! Отговори
до 27 преди 8 години
Както описах в 36, става дума за продуктивност, а не за дремене на работното място от 8 до 17 часа. Квалитет пред Квантитет! Гръцката икономика, дори и в тотална катастрофа, днес е все още почти 4 пъти по-продуктивна от нашата. Преди 5 години, дори почти 5 пъти!
33
6
 
12
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Когато Гърците молят за пари,ЕС дефакто им позволява да си пуснат печатницата и да напечатат колкото са се разбрали.Когато Ес им искат да си върнат заема -Гърците реално унищожават в централната си банка упоменатото количество пари.Та тази цялата схема се базира на разрешения или забрана .Интересно ми е кво ще стане ако Гърците пуснат печатницата без да искат разрешение от ЕС?!?!
32
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гърция трябва да бъде придадена на Русия за назидание, както ние бяхме дадени заради дружбата с Хитлер на СССР. Едните фалирали, другите и те, и ще си партнират.Щели да разположат няколко руски ескадрили и десетина дивизиона С 300 и Искандер в Адриатика и Егея - голяма работа. Важното е ЕС да се освободи от Гърция и да я причисли към клуба на наказаните.
31
7
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Не защитавам гърците но браво на тях някой трябваше да се противопостави на запада да поиска намаляване на лихвите и опрощаване на част от дълга.Ако "фалират" спират да плащат заема нямат пари това е запада също губи.А не както правят нашите управници вземат заеми(и пишеха помощи 1витранш 2ри и т.н помощ не е заем и не се връща)не с3е интересуват какви са лихвите важно е да има пари от които част от тях ще откраднат не е важно,че държавата задлъжнява.
30
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
наскоро четох следния виц, който беше излязъл по повод гръцката финансова криза.Седели си гръка и португалеца в една кръчма и се черпели един на друг, кой за каквото се сетил, и накрая дошъл германеца и платил сметката. Така че не мисля, че има човек, който да не е на ясно кой плаща масрафа за гръцките сертакита, нереално високите пенсии и заплати и безсумните добавки към заплатата, че не закъсняваш за работа и тем подобни измишльотини.
29
6
 
15
 
! Отговори
до 27 преди 8 години
Това не е вярно! Това са митове! Защо? Много просто! Числата го показват:В Гърция, работоспособното население са близо 5 милиона. В България, близо 4 милиона. БВП на Гърция през 2008 година беше 300 милиарда $, на България, 65 милиарда $.Днес, БВП на Гърция е 245 млрд $. На България, 65 млрд $.Заключение:Гърците са м/у 3 и 4 пъти по-продуктивни от нас! Затова ти имаш роднини в Гърция, не обратното!Я си представи какво ще стане ако гърците започнат да роботят по 8 часа като немците!
28
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гоче, представи си, че нашето управление изтегля 16 милиарда и властта - мафия ги опапа и усвои както си знае.Сетне когато стане въпрос за плащане, ще плащат гочета като теб.Напълно справедливо!
27
6
 
9
 
! Отговори
MAKEDON преди 8 години
Gaaaaaarrrrrrcite se golemi KRADCI. Dolgovite ke gi platat site vo EU a i Bugarija ke plati mnogu.