Франция осъди US шпионажа: Неприемлив е!

Оланд не сме го подслушвали, заявиха от Вашингтон
24 юни 2015 12:54,
40
Франция осъди US шпионажа: Неприемлив е!
Снимка: Reuters, архив

Франция осъди днес шпионажа, "неприемлив между съюзници", след разкрития в печата, че САЩ са подслушвали президента Франсоа Оланд и двамата му предшественици - Никола Саркози и Жак Ширак, предаде Франс прес.

"Това е неприемливо между съюзници", заяви говорителят на френското правителство Стефан льо Фол малко преди в Париж да започне спешно свикана от президента Оланд среща с основните министри, висшето армейско командване и шефовете на разузнавателните служби.

Още по темата

Тримата последни президенти на Франция са били шпионирани от САЩ, разкри Уикилийкс", като информацията беше публикувани снощи от две френски издания - сайта "Медиапар" и всекидневника "Либерасион".

Президентът Оланд свика тази сутрин Съвета за отбрана, "за да се прецени естеството" на изнесените данни.

Белият дом отначало отказа да коментира информацията, но после увери, че САЩ не подслушват разговорите на Оланд.

"Не насочваме и няма да насочваме вниманието си към съобщителните линии на президента Оланд", заяви за АФП Нед Прайс, говорител на Съвета за национална сигурност, без да съобщи други подробности за евентуални операции в миналото, добавя агенцията.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
BB преди 8 години
Schpionaja v bG sapo4va no saschto namasche dopitvane do bG narod moje bi naroda ne iska USA takova Voeni schpionaji To v Franzia ima USA spioni ta v bG kakvo ostava no plevneliev ne moje SamDa reschava bG ne e negovata sobstvenist ili prokopiev Raikov schlionite da mu Kasali taka da deistva sad garba na bG narod
29
0
 
1
 
! Отговори
Атакист преди 8 години
То е ясно, че е неприемливо. Въпроса е как ще реагирате на това или само това е реакцията ви-да кажете, че е неприемливо защото от САЩ може би не се сещат, че е неприемливо. И като се има предвид, че България е последната дупка на кавала ЕС, който не може да направи дори един смартфон за разлика от страни като Тайван.
28
0
 
1
 
! Отговори
wera преди 8 години
14, германците например са с толкова промити мозъци и понеже още избиват комплекси заради Хитлер, изобщо и не си помислят да гонят някъде американците. Ние само си въобразяваме, че и другите в ЕС мислят за Америка като агресор. Тук я смятат за спасител, защото след Втората световна Америка помогна много на Германия да стане това, което е сега. А и Русия за тях си е естествен враг. Само ние къде се набутваме не разбирам. И честно, ако някой в Европа може да се опълчи на Америка, това е Франция.
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да бе неприемливо, те така по приятелски ви подслушват.То пък и какво ли ще чуят, като и вие сте подметки.
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде са платените *** на Обонго да ни обяснят, че всъщност виновни за подслушването са Москва и Путин. Може би до края на деня ще прочета и такава теза от *** драскачи, които са ниско приведени в кръста на Обама и плюят Русия без никакъв повод.
25
0
 
4
 
! Отговори
Идеалист преди 8 години
Затова един възрастен човек вися на стълб. Искаше да се върне Дегол. Да измие срамът от лицето на Европа!
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Франция помогна за създаването на САЩ, за да удари Великобритания. Сега САЩ щеше да е като Австралия или Канада - полуколония с държавен глава Елизабет 2.
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що,Франция има тайни от Големия брат? Оланд и Меркел трябва да говорят винаги в конферентна линия с Обама. Първо на него да се обаждат.
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Подслушват големите съюзници - Франция, Германия и т.н. А Малките съюзници като БГ им нареждат или им казват какво да говорят. Подслушването е излишно и неинтересно, освен за компромати като в Македония. Кой ли е дал записите на опозицията в Македония?
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А бе важно е че на са подслушвали България.То няма и нужда.Американците са си имали работа с такива като нашите в цяла дузина бананови държави.Няма кво да ги подслушват, те са им ясни като бял ден.Направо ги командват и ги съгласяват.
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Уикилийкс е като отваряне на досиетата на ДС.
19
0
 
6
 
! Отговори
SS преди 8 години
До do SS 20Нищо мен ме топли мисълта че това ще се случи някога а и да ти кажа няма да е толкова далеч колкото си мислиш.Може и да издържа 50 тина годинки и да се радвам на картинката американски сенатор жадно отпива водица от оная дето остава след хидравличното разбиване. Наздраве.
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да се наложат още санкции на Русия! Как така ще подслушват гейската общност!? Вземат да прихванат и те!
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този, който подслушва информация, която ще навреди на държавата ти не ти мисли доброто- факт. А вредна за стабилността на държавата е всяка деликатна информация, която не е изнесена по официалния ред, защото попадайки в чужди ръце се превръща в инструмент за дистанционен контрол на собствената ти държава.
16
1
 
5
 
! Отговори
SS преди 8 години
До do SS 17Те както са тръгнали да подслушват и чужди и свой скоро време може да ги заболи нещо дето е отзад на фара.Само се надявам да съм жив да го видя този момент когато примерно Меркел си трие обувките с знаменцето на звездички.Бог да пази Америка.
15
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ZASHTO TRIABVA DA SAGALIAVAME FRANZIA I GERMANIA,KOITO OGRABIHA BALGARIA.DA SI PRPOMNIM CE IMENNO FRANZIA RAZDADE PARVITE PODKUPI NA NOVITE POLITIZI V DALECNATA 1989 G.
14
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Русия съм, в Русия съм
13
0
 
25
 
! Отговори
SS преди 8 години
Ако ми посочи някой по - големи *** от американците евала му прайм. Даже и онея *** от И.Д. са ми по симпатични от подлите *** американски.
12
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
KOI E TOZI KIRLIF FRANZUZIN TA DA NE GO PODSLUSHVAT AMERIKANZITE--GAVROSH I NISHTO POVECE.
11
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали се сещате, че щом САЩ подслушват Германия и Франция, подслушват и всички останали членки на ЕС.