Франция осъди US шпионажа: Неприемлив е!

Оланд не сме го подслушвали, заявиха от Вашингтон
24 юни 2015 12:54,
40
Франция осъди US шпионажа: Неприемлив е!
Снимка: Reuters, архив

Франция осъди днес шпионажа, "неприемлив между съюзници", след разкрития в печата, че САЩ са подслушвали президента Франсоа Оланд и двамата му предшественици - Никола Саркози и Жак Ширак, предаде Франс прес.

"Това е неприемливо между съюзници", заяви говорителят на френското правителство Стефан льо Фол малко преди в Париж да започне спешно свикана от президента Оланд среща с основните министри, висшето армейско командване и шефовете на разузнавателните служби.

Още по темата

Тримата последни президенти на Франция са били шпионирани от САЩ, разкри Уикилийкс", като информацията беше публикувани снощи от две френски издания - сайта "Медиапар" и всекидневника "Либерасион".

Президентът Оланд свика тази сутрин Съвета за отбрана, "за да се прецени естеството" на изнесените данни.

Белият дом отначало отказа да коментира информацията, но после увери, че САЩ не подслушват разговорите на Оланд.

"Не насочваме и няма да насочваме вниманието си към съобщителните линии на президента Оланд", заяви за АФП Нед Прайс, говорител на Съвета за национална сигурност, без да съобщи други подробности за евентуални операции в миналото, добавя агенцията.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крайно време е ЕС да изтласка наглите американци от своята територия. Приятелите не се подслушват, с подслушването на Германия и Франция, САЩ доказах, че не са приятелска държава.
9
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ не са приятели с никого, те симулират, че са съюзници за да може европейците да свалят гарда, за се улесни източването на информацията им от Вашингтон. Когато си вкарал Европа в своята игра, подслушвайки играчите ще можеш да промениш поведението си спрямо тях, така приспиваш вниманието им и продължаваш да си играеш игрите в Европа.
8
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нашите мижатурки са прекалено незначителни.Ето например Американците си направиха труда да уведомят вестниците, че смятат да разположат танкове у нас, а нашия "президент" разбра последен ... и то от вестниците.
7
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"неприемлив между съюзници"Ето там е проблемът- мислите САЩ за съюзници, а всъщност те използват това доверие за да ви използват в играта си и да извлекат важна информация от вас. Целта е да установят контрол над Европа и действията на европейските играчи- някой е недоволен от нещо- даваш му го. Докато ви подслушват, ще могат да си напасват поведението спрямо изтеклата информация за да симулират по-добре приятелство. Имайки вашата информация, САЩ могат да ви вкарат в своята задкулисна игра.
6
1
 
19
 
! Отговори
Б.Б преди 8 години
Нашите евроатлантически партньори нас не ни подслушват. Достатъчно е да ме извикат в посолството и аз си казвам всичко. Кво да ги занимавам хората.
5
0
 
26
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Леле смях!Тия да не си мислят,че ще се отърват от Биг Брадър-а?Всички са в коша!Освен това се смятат за "съюзници"!САЩ нямат съюзници,а само васали...Е някои и до васали не стигат,а са просто сол-таш.ак на господарите(като нас).
4
5
 
3
 
! Отговори
baihui преди 8 години
Путин не го ли подслушват и него ? :D
3
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Франция осъди US шпионажа: Неприемлив е!..............и дотука.Ако каже нещо по-сериозно,Б.Дом ще го уволни...хааххахха бах и демокрацията....бах и лицемерието
2
0
 
35
 
! Отговори
Геополитик преди 8 години
А тоя *** на снимката що си мисли че САЩ са му съюзници?
1
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Франция-свобода демокрация барикади Гаврош революции...Дрън дрън-вече си е просто колония на Кравария...