Варуфакис скочи: Кредиторите са терористи, искат да ни унижат

"Какъвто и да е резултатът от референдума, банките ще отворят"
351
Варуфакис скочи: Кредиторите са терористи, искат да ни унижат
Снимка: архив, Ройтерс

Гръцкият министър на финансите Янис Варуфакис нарече кредиторите на Гърция "терористи" и ги обвини, че искали да унижат гърците, които утре се произнасят на референдум относно последните предложения на кредиторите за реформи, предаде Франс прес.

Още по темата
Обвиненията бяха отправени в интервю на Варуфакис за испанския в. "Мундо". "Това, което кредиторите правят с Гърция, може да се нарече с едно име и то е тероризъм", каза Варуфакис, известен със свободните си изказвания.

"Защо те ни принудиха за затворим банките? За да всеят страх у хората. А когато става дума за всяване на страх, хората наричат този феномен тероризъм", допълни Варуфакис, говорейки за политиката, водена от кредиторите на Атина - Международния валутен фонд, Европейската централна банка и ЕС.

Тъй като не постигна споразумение с кредиторите относно удължаване на програмата за финансова помощ отвъд 30 юни, лявото правителство на СИРИЗА затвори банките и обяви контрол на капиталите до 6 юли, припомня Франс прес.

"Какъвто и да е резултатът от референдума утре, банките ще отворят врати и ще има споразумение с кредиторите", увери Варуфакис.

Гръцкият премиер Алексис Ципрас призовава да се гласува "не" на референдума. Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер призовава да се гласува "да" утре, припомня Франс прес.

"Какъвто и да е резултатът от референдума, в понеделник ще има споразумение, напълно и абсолютно сигурен съм", каза Варуфакис.

"Европа има нужда от споразумение. Гърция има нужда от споразумение. Така че ще постигнем споразумение", посочва той пред испанския вестник.

Варуфакис повтаря, че в случай на победа на "да" на референдума, той ще подаде оставка.

"Днес онова, което искат Брюксел и тройката, е "да"-то да победи на референдума, за да могат те да унижат по този начин гърците", каза министърът.

"Мисля, че в цяла Европа има нужда от партии като СИРИЗА и Подемос /испанската радикална левица/, партии, които едновременно са критични към системата, но които в същото време са проевропейски и демократични. Онези, които ни мразят, искат да ни изкарат за антиевропейски партии, но това не е вярно. Ние не сме антиевропейци", подчерта министърът. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


351
Още по темата: ГърцияЯнис Варуфакис
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди малко се връщам от квартален магазин. И както си бях торбата 2 *** около 30 кила се спуснаха към мен, бяха на 20 метра и като ме видяха тръгнаха към мен бегом с лай ..ще ме ядат, като се обърнах че като тръгнах да бягам срещу тях и да им викам елате бе майка ви да е.а...мастиите не могат да сварят да се пръснат. За пръв път ми се случва такова нещо- бездомно куче да ме напада. Аз съм 180 см 80 кила мъж, ако беше някоя майка с дете какво правим? Нямам думи! къде са ония защитници на куч
131
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 179аБСОЛЮТНО ВЯРНО И АЗ ГЛАСУВАХ С +НЯМА ПО-ПРОСТИ ОТ БЪЛГАРИТЕ ЩОМ СИ ИЗБРАХМЕ ПАК БУДА БУДАЛИСОВ И ТО С 1 МИЛИОН ГЛАСА РЕАЛНИ НЯМА ПО-*** ОТ БЪЛГАРИНА ДОКАЗАНО! А ПОЛОВИНАТА НАРОД ДОРИ И НЕ ГЛАСУВА!
130
13
 
15
 
! Отговори
факт преди 8 години
Гърците получиха каквото заслужават - презрението на целия свят, фалит и обедняване!
129
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НЯКОЙ НАСИЛВАЛ ЛИ ГИ Е ГЪРЦИТЕ ДА ВЗИМАТ ТЕЗИ ОГРОМНИ КРЕДИТИ!!!!КОГАТО ЕДНА ДЪРЖАВА ВИДИ, ЧЕ Е ЗАДЛЪЖНЯЛА ТЯ НЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА ВЗИМА КРЕДИТ ВЪРХУ КРЕДИТ! А УПРАВЛЯВАЩИТЕ ИМ ТОЧНО ТОВА СА ПРАВИЛИ САМО И САМО ДА СА НА ВЛАСТ!!!Е СЕГА Е ВРЕМЕ ГЪРЦИТЕ ДА СИ ПЛАТЯТ СМЕТКАТА И БЕЗ ТОВА ДОСЕГА ПРЕ ДОБРЕ СА СЕ НАЖИВЯЛИ НА ЧУЖД ГРЪБ!
128
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наистина трябва да сме толерантни към лудите . Ципрас и Варуфакис са психично болни или Руски агенти на КГБ . Каквото и да е народа ще страда и то много. Еваларка и живели.
127
5
 
10
 
! Отговори
:) преди 8 години
Game over......сега ще видят гърците "кон боб яде ли" ?
126
5
 
10
 
! Отговори
:-) преди 8 години
Ако Ципрас не е марионетка на САЩ и не играе театро, от мен има едно евала.
125
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПРИ ТЕЗИ ОГРОМНИ ЗАЕМИ ЖИЗНЕНИЯ СТАНДАРТ В ГЪРЦИЯ ЩЕ СТАНЕ КОЛКОТО БЪЛГАРСКИЯ В МИГА В КОЙТО СЕ МАХНАТ ОТ ЛОШАТА ЕВРОЗОНА И ЕС ДЕТО ИМ ДАВА ПАРИТЕ САМО, ЗАЩОТО СА В НЕГО :D
124
8
 
10
 
! Отговори
финансист преди 8 години
Този човек и Ципрас са психично болни. Целият свят унищожава Гърция , защото не им дама пари да ядат и пият . Просто не мога повече нищо да кажа , аз съм втрещен .
123
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
A ZA GORANIS NISHTO NE GOVBORITE PREDATELI OT GERB,CE ZA NULA VREME IZNUDI NARODNOTO SABRANIE DA MU GLASUVA ZAEM OT 16 000 000 000 ,I NIKOI NE ZNAE ZA KAKVO SE IZPOLZVAT.
122
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 164 Анонимен..............и след всичко това,което си написал вместо да им избодат очите ще им изпишат веждите!!!
121
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе **** никой не те насилва да взимаш кредит.Като си толкова отворен си намерете сами пари да си плащате пенсии и заплати.
120
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който разбира немски или гръцки, може да види истината в предаване, излъчено по германския канал ARD Monitor като напише на търскачката в тубата - ARD Monitor 2/7/2015, където открито се казва, че чрез стратегията си тройката се стреми да свали гръцкото правителство, където чрез документи оборват лъжите на Юнкер и т.н.
119
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Патриот 163ТОЧНО ТАКА 163 ВЪН ВЪН ВЪН :DНАПЪЛНО ТЕ ПОДКРЕПЯМ!!ГЪРЦИТЕ ДА СЕ МАХАТ ОТ ЛОШОТО ЕС И ОТ ЕВРОЗОНАТА КОЯТО ИМ ЗАДЪРЖА ИСТИНСКИЯ ПОТЕНЦИАЛ А НАТО ИМ Е ТОТАЛНО ИЗЛИШНО ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ПУТИН ША ГИ ПАРИ СРЕЩУ МАЛКА ЦЕНА НЯКОЯ БАЗА ДА СИ НАПРАВИ НЯКЪДЕ ИМА МЕСТО БОЛ!
118
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КРЕДИТОРИТЕ ОПРОСТИХА ПРЕ МНОГО НА ГЪРЦИЯ!!!ВРЕМЕ Е НАГЛИЯ ГРЪЦКИ НАРОД ДА СИ ПОЛУЧИ ЗАСЛУЖЕНОТО!!!!!ДА СЕ СЪБЕРЕ ПАРЛАМЕНТА НА ЕС И ГЪРЦИЯ ДА БЪДЕ ИЗКЛЮЧЕНА ОТ НЕГО И КОЛКОТО ПО-СКОРО ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ!!!НАТО СЪЩО ИМ НЕ ТРЕБЕ НА ГЪРЦИТЕ САМО ИМ Е РАЗХОД НА ПАРИЧКИ !!!
117
4
 
6
 
! Отговори
Mimoza преди 8 години
Този Варуфакис верно е факис!
116
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БЪЛГАРИЯ САМО ЗА ПОЛОВИН ГОДИНА УПРАВЛЕНИЕ ДА БУДА БУДАЛИСОВ ЗАТЪНА ДО УШИТЕ В ЗАЕМИ!!!!НО БЪЛГАРСКИЯ НАРОД СИ ГО ИЗБРА И ЩЕ ГИ ВРЪЩА ЗАЕМИТЕ !!! ------------ГЪРЦИТЕ ИМ БЕШЕ ГОТ ДОСЕГА ЩОТО УПРАВЛЯВАЩИТЕ ВЗИМАХА ЗАЕМИ И ДАВАХА ЯКО СТАНДАРТ КАКТО НА НАРОДА ТАКА И НА ТЯХ СИ!И САМО СИ ПРЕДСТАВЕТЕ ЗА КАКВО ЛАПАНЕ СТАВА ДУМА В ГЪРЦИЯ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМ СЕ ОТПИСАХА 100 МИЛИАРДА БЛАГОДАРЕНИЕ НА МЕРКЕЛ!!!
115
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България е опрощавала на три държави дълговете за последните години! Сега пищят разни, че Гърция трябвало да си връща дълговете!Що не пищяха, когато бяхме заинтересована страна и опрощавахме дългове?И нали знаете какво следва, когато видите мечката да играе в двора на съседа?
114
9
 
9
 
! Отговори
Варуфакис преди 8 години
Аз лично мога да кажа, че Гърция е жива, а България е мъртва. Това е моето твърдение, ние живеем и се борим, вие умирате и не сте способни да се подигнете. Вашите площади са пусти като земите ви, а нашите площади са пълни с хора желаещи да се борят. Вие чакате да дойде някой да ви спаси, ние полагаме усилия сами да се спасим. При вас дори за протест са необходими хора с пари които да го организират, при нас е нужна само каузата. Ние искаме да живеем, вие искате да печелите, затова ние ще живеем
113
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КРЕДИТОРИТЕ ПАРИ ОТ ГЪРЦИЯ НЯМА ДА ВИДЯТ И ЕС ДА ПРЕСТАНЕ ДА НАЛИВА ПАРИ В ГЪРЦИЯ БЕЗМИСЛЕНО Е!!!ГЪРЦИЯ НЯМА ДА ЛИПСВА НА НИКОЙ!!! НАРОД КОЙТО ПУБЛИЧНО ОБЯВЯВА, ЧЕ НЯМА ДА СИ ПЛАЩА ВЗЕТИТЕ ЗАЕМИ ВЪПРЕКИ, ЧЕ МОЖЕ ДА ПРОДАДЕ ТОВА ОНОВА И ДА ПОНАМАЛИ ЖИЗНЕНИЯ СТАНДАРТ ИЗЦЯЛО НА БАЗАТА НА ТЕЗИ ЗАЕМИ СЪЗДАДЕН, НЕ Е НАРОД!