Гръцкото "не" е голямо "да" за демократична Европа

Варуфакис: откри ни се път за споразумение с кредиторите
6 юли 2015 08:03,
70
Гръцкото "не" е голямо "да" за демократична Европа
Снимка: Reuters

Резултатите от референдума в Гърция откриват за правителството път към споразумение с международните кредитори. Това заяви снощи гръцкият министър на финансите Янис Варуфакис след обявяването на предварителните резултати от референдума, на който над 61 процента от участвалите се произнесоха срещу предложенията на кредиторите, съобщиха ТАСС и Ройтерс.

Още по темата

"Ултиматумът /от заседанието на Еврогрупата/ от 25 юни народът днес върна /като бумеранг/ на онези, които го  изпратиха", заяви Варуфакис, добавяйки, че "не"-то на референдума представлява оръжие, с помощта на което правителството ще протегне ръка за сътрудничество със своите партньори с цел постигане на взаимно разбирателство.

Министърът заяви, че Атина ще води позитивни преговори с Европейската централна банка и с Европейската комисия и изрази увереност, че от понеделник "Европа ще започне да лекува своите рани, нашите рани". "Днешното "не" е едно голямо "да" за демократична Европа", добави Варуфакис.
 
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ОХI 28 Октомври 1940ОХI 05. Юли 2015Браво! Народ, а не ***.
31
1
 
6
 
! Отговори
Любими деца преди 8 години
Генерал Вазов изкла 7 английски дивизии, които заграбваха земя в полза на абисинските гърците. Нека да си ги хранят и поят още 100 години. Ние сме лошите и бити деца. Плащахме 100 години репарации и вече нямаме ресурс. Имаме само простаци в правителствата.
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оня нашия дето го държат все за шлифера трябва да иде да ги оправи...
29
2
 
17
 
! Отговори
Do 40 преди 8 години
А кой ще връща дълговете на САЩ - 19трл. на Великобритания 9 трл, на Франция -6 трл, на Германия 3трл. Не ти ли се струва, че има нещо гнило в цялата тая работа. Целият свят е задължен на шепа алчни банкерчета, присвоили си правото да печатат пари.
28
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде стига с тези плиткоумни разсъждения бе българи. Могли-взели. Ние като стягаме колана 25 години сме в пъти по-зле от Гърция. Те ще се оправят - ако не ЕС, то ще се хванат за Русия. А нас ни клатят от всички страни, ето наскоро бате ви Бойко пак получи шамар от Меркел. И нека внимват нашите политици с изказванията, защото ще видят газов хъб с Гърция на кукуво лято.
27
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КОЙ ЩЕ ВРЪЩА ГРЪЦКИТЕ ДЪЛГОВЕ, ПИТАМ АЗ..Ха познай?Май че ти с овчата си мисъл, както и децата и внуците ти. Не се ли освободи България от банкерското иго на Фашингтон иБрюксел, ще плащаш като поп.
26
0
 
10
 
! Отговори
Папастратус преди 8 години
Сега е момента да поискаме още 350 милиарда евро
25
1
 
15
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Меркел защо да не направи референдум в Германия ,немците съгласни ли са да продължават напред както досега
24
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Варуфакис една от най -умните глави в Европа,става от стола на министър на икомомиката и сяда до Ципрас с цел да го подкрепи ,а не да си отиде и Тсипрас.Многознайковци във форума...Такива комбини са с цел да натрият мутрите на меркел и др.защото не им е изгоден Варуфакис,евалла на пича,не сваля шапка на никой.Сега Европа ще види как се играе сиртаки на въглени.От Америка дойде Варуфакис,знае добре как да действа.ДА СМЕ БЛАГОДАРНИ НА ГЪРЦИТЕ,ЧЕ СПАСИХА СВЕТА ОТ ТРЕТА СВРТОВНА ВОЙНА.българщина...
23
9
 
15
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 8 години
Точно така, сега е момента Европа да ви изрита! Цяла година занимавате цяла Европа със себе си ! Европа спокойно може да мине и без Гърция !
22
5
 
6
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 8 години
Sega Rusiya shte nastani orujie v Gurciya.Ako se okaja prav,znachi tova e bilo ugovorkata na Cipras s Putin i suveta za referenduma e na Putin!1:0 za Rusiya sreshtu EU
21
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нека не бъда разбран погрешно, нека гърите да са богати, ама знаем заем брашно как тъпкано се връща.
20
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 40 - Никой няма да се съгласи току така,още повече,че много страни в Европа са тръгнали по пътя на Гърция.Системата трябва да претърпи колапс и да не се върви по този път на задлъжняване никога повече.Банката не трябва да бъде господар на никоя държава.
19
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя на снимката избяга от отговорност . Подаде си оставката преди малко.
18
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гърците са единни и с единството си ще излязат от мизерията.Ние се делим на сини и червени,плюем се с думи като "комунист" и "американец",продаваме си гласовете и очакваме да ни се подаде ръка от "държавата"-ето защо ще си седим на тоя хал.
17
1
 
2
 
! Отговори
404068 преди 8 години
До Биньо i kwo po to4no kitaj 6te gi prawi tezi ostrowi za6toto rus w momenta nqma pari da gi kupi towa go slu6am ot 25 godini i nikakwi kitajci nqma a kitajcite kak da e pari ne dawat haaa
16
4
 
7
 
! Отговори
да преди 8 години
да,бе..цяла България трепери от завист,че гърците ще гласуват,а ние не..хахаха
15
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Беденжелаейки злото на някой,и не желаейки "българско благоденствие" не те прави по-добър нито по-богат човек,драги.Това си е чиста завист или както имаше едно изречение "Не е важно на мен да ми е добре,важното е на Вуте да му е зле."-Бай Ганьовщина от всякъде.
14
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко време гордостта ще надделее над глада
13
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Референдумът е най-демократичното решение.Пряката демокрация е най-добрата демокрация.