Промените в Северна Корея – въпрос на време

Южна Корея е готова на сътрудничество със Пхенян
10 юли 2015 19:50,
30
Промените в Северна Корея – въпрос на време
Снимка: Reuters, архив

В Северна Корея отдавна са назрели промени и тяхното осъществяване е само въпрос на време, заяви днес в парламента в Сеул президентката на Южна Корея Пак Гън Хе, цитирана от ТАСС.

Тя обоснова мнението си с последните събития на световната арена, включително с началото на процеса на нормализация на отношенията между САЩ и Куба, както и с готовността на Иран да се откаже от ядрената си програма срещу поетапна отмяна на санкциите.

Пак отбеляза, че Република Корея е готова за диалог и сътрудничество с КНДР и за бъдещото обединяване на двете Кореи. Според нея има признаци, че Пхенян проучва възможностите да излезе от самоизолация. През юни делегация на КНДР посети Куба, вероятно за да се запознае с опита на Хавана в тази област, каза президентката.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
2
 
! Отговори
ЕС преди 8 години
Абе някой бил ли е в С.Корея,че да обясни точно как е там,че ми е доста интересно.
15
1
 
2
 
! Отговори
някой си преди 8 години
В северна корея ядейки само трева както се изказва тук някой си *** населението се увеличава а в просперираща България драстично намалява, а кажете ми защо е така!
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На кунг фу панда ми прилича :)
13
3
 
7
 
! Отговори
Стамат преди 8 години
До Анонимен 13"Шо скачахме като жабоци по площадите?"Шото толкова ви е акъла!
12
9
 
6
 
! Отговори
Стамат преди 8 години
КНДР са за пример на всички комунисти о света!Браво, другари!
11
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 15Не ми харесва думичката "***". Още по-малко съчетанието "руска ***"! Теб няма да те баннат, мене да. Затова ще ти го кажа в твой стил: ти си онова, което се точи в подлогата! Нищо не знаеш за идеологията "Чучхе", тя няма нищо общо с комунизма. В КНДР не ядат трева, това е цинична пропаганда! Когато двете Кореи се обединят, ще се получи една невероятно силна държава. Следва залезът на Япония. Всички ще се съобразяват с икономическата и военната й мощ!
10
16
 
14
 
! Отговори
междунар. журналист преди 8 години
Каква *** на САЩ какви пет лева другарю червен ***. В Северна Корея ядат трева и мизеруват . Защо не отидеш там та да не играеш по свирката и ти . Това там е чудо невиждано в целия свят .
9
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Шо скачахме като жабоци по площадите?-------------------------------------To скачането и то не беше наш патент, а проект на ЦРУ.София (1997) - Кой не скача е червен!Киев (2014) - Кой не скача е москал!
8
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Гърция ***, в Корея ***, Путин тоже, Орбан и той в Унгария, тия завземат целиьот свет - ква я мислехме, ква стана! Шо скачахме като жабоци по площадите?
7
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До anonymА кога е имало статия в тази или някоя световна медия за правата на човека в Саудитска Арабия?Или статия за политическия живот в Ю. Корея?
6
12
 
14
 
! Отговори
комунета преди 8 години
Промените назряват защото де що *** са на власт все са се издънили.
5
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо? Толкова добре се живее в Северна Корея - народът обича ръководителите си, няма безработица и т. н. Жалко ще е да има перестройка и да пропадне светлия пример що е то комунизъм.
4
15
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много се пише в последно време за С. Корея.Както винаги Американската пропаганда работи на пълни обороти.Нека да припомним за висшата степен на демокрация в главниясъюзник на САЩ - Саудитска Арабия, където ще бъдеш убит с камъни:-ако не си мюсюлманин и посeтиш Мека и Медина-ако си мюсюлманин и си бръснеш брадата-ако изпиеш една бира в пределите на страната-ако си жена и ти се вижда нещо повече от очите-ако си жена и шофираш кола-... ще бъдеш убит да други подобни глупости
3
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този още не е узрял за поКРИМчване !
2
14
 
19
 
! Отговори
Манолски преди 8 години
пожелавам на всички комунисти да имате прическа като на този образ :D
1
8
 
20
 
! Отговори
Хаха преди 8 години
Да бе, дебелото прасенце ще се откаже от божествения си образ и живот в името на народа. Приказки от хиляда и една нощ.