Русия реши – увеличава подводния си флот в Черно море

НАТО нараче новите им подводници "черни дупки в океана"
14 юли 2015 20:15,
195
Русия реши – увеличава подводния си флот в Черно море
Снимка: bgonair.bg

Русия ще увеличи подводния си флот в Черно море. Според главнокомандващия военоморските сили на страната – адмирал Виктор Чирков, 6 от новите подводници "Варшавянка" ще влязат в експлоатация до края на годината.

Представители на НАТО заявиха, че агресивните действия на Русия не съответстват на желанието за запазване на сигурността в региона.

Плавателните съдове от проект 636 са подводници от трето поколение и са най-безшумните в руския подводен флот. Новите подводници бяха представени на военното изложение в Санкт Петербург преди няколко седмици. Заради неоткриваемостта на тези плавателни съдове специалистите от НАТО ги наричат "черни дупки в океана".

При проверка на състоянието на подводния флот на Русия в Черно море се оказа, че той е в критично състояние. Това се случи заради факта, че през 2011 г., при опита си да започне обновяване на флота, Москва срещна условията на забрана от страна на Украйна.

Тя трябваше да представя пълния списък с въоръжение на корабите и детайлно да съгласува процедурите по замяна. Сега руското министерство на отбраната реализира програмата за модернизация на Черноморския флот в ускорени темпове, особено след анексирането на Крмиския полуостров.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
0
 
0
 
! Отговори
НАТО преди 6 години
РУСНАК И ПОДВОДНИЦА Е КАТО МАГАРЕ И КОСМОС !!! ВСЕ ПОТЪВАТ И *** С НАВЕДЕНА ГЛАВИЧКА ОТИВА ПРИ ЗАПАДНЯЦИТЕ ДА МУ ИЗВАДЯТ ПОТЪНАЛАТА РУСКА БРАКМА !!! САМО С ПИЕНЕ НЕ СТАВА И АКЪЛ ТРЯБВА !!!
126
0
 
0
 
! Отговори
ИНФОРМИРАН преди 6 години
До С Русия в сърцетоРУСКИТЕ ПОДВОДНИЦИ СА БИЛИ ПО-ДОБРИ ОТ НЕМСКИТЕ ТИ СЕРИОЗНО ЛИ СИ ВЯРВАШ ? РУСКИТЕ ПОДВОДНИЦИ ЧЕСТО АВАРИРАТ ПОД ВОДАТА ПОСЛЕДНАТА КУРСК СЕ НАЛОЖИ НАТО ДА Я ВАДИ !!! ТИ СИГУРНО КАРАШ РУСКА КОЛА ИМАШ РУСКИ ЕЛ УРЕДИ И ЕЛЕКТРОНИКА !!! НЕМСКИТЕ ПОДВОДНИЦИ СА МНОГО ПО -ТИХИ ОТ РУСКИТЕ !!! ПРИЧИНАТА Е ЕЛЕКТРОДВИГАТЕЛЯ СИМЕНС !!! ТОЗИ ДВИГАТЕЛ Е КАТО ИЗВЪНЗЕМНА ТЕХНОЛОГИЯ ЗА РУСНАЦИТЕ !!! В ТУРЦИЯ ВЕЧЕ СЕ СТРОИ ПОДВОДНИЦА U 214 (МОЖЕ ДА ОСТАНЕ ПОД ВОДАТА НЯКОЛКО СЕДМИЦИ)-6 БР !!!!
125
0
 
2
 
! Отговори
Много знаещ преди 8 години
Баята информация, от няколко месеца, а и преди това излизаше това-онова. Шестте подводници, които трябва да застъпят в Черноморския флот на РФ са поименно известни: "Новороссийск", "Ростов на Дону", "Старый Оскол", "Краснодар" и заложените на стапелите в Санкт Петербург "Великий Новгород" и "Колпино". Русия досега имаше в Черно море 1 (една) подводница - "Алроса". И на това някои му викат "дрънкане на оръжие"! Турците имат 18 немски дизелови подводници, натовски кораби постоянно са в Черно море!
124
3
 
9
 
! Отговори
С Русия в сърцето преди 8 години
До азДа ти имам туризма алкохолен и сексуален! Аз в този мръсен гьол, окован в бетон от мутрите, не влизам. Ако беше мъничко по-умен, щеше да разбереш, че в Черно море няма ядрени подводници. И турските, и руските са дизел-електрически, само дето руските са значително по добри от немската конкуренция. Ядрена подводница няма да влезе в Черно море, да не ти обяснявам причините, няма да разбереш! "Москва", "Яхонтите", самолетите ще потопят всичко по-голямо от гемия за половин час.
123
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БобиНали знаеш, че и богатите плачат. Искам да кажа, че и Ауаксите падат, даже да не са над Черно море, а на 400 км от "Триумф". А Турция няма да участва в нова Кримска война! За това си има Сардинско кралство, пардон - Румъния и България, ако мизерниците ни набутат в една война, предварително изгубена от...всички!
122
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега разни "Доналд Куковци" съвсем ще спрат да идват, май :))))))))))
121
5
 
9
 
! Отговори
Dublin преди 8 години
Русия реши увеличава подводния си флот в Черно море...taka se zastitava SUVERENITET..., a ne kato v mutrostan-A..., i raketi si riazahme ...,i bazite se podarihme..., ostanaha samo rozovite BMW...i paradite na an_lnite tolerasti...
120
1
 
2
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Щом някакви хора са спокойни у нас ,нека си се плицикат в морето.
119
2
 
7
 
! Отговори
Боби преди 8 години
Ей бива "умни' коментари ама тука пак се оляха.1. Черно море е МАЛКО и ЗАТВОРЕНО море и един АУАКС баражиращ над КРИМ или Босфора практически засича всичко надводно или летящо в акваторията.2. Единствените системи които могат изненадващо да действат са подводниците. Турция има 16 модерни немски подводници и сумата ти и фрегати които имат противоподводно въоръжение. Руснаците за да могат да действат адекватно им трябат поне 20 подводници плюс надводни преследвачи на подводници с хеликоптери
118
3
 
12
 
! Отговори
с преди 8 години
Няма лошо. Важното е терористите от САЩ да не са близо. Иначе се притеснявам само от това, че от подводници няма да остане море. Гмурнеш се и дрън в някоя рубка.
117
4
 
7
 
! Отговори
Карам с 200 преди 8 години
Новите руски подводници имат както торпедно въоражение, така и крилати ракети, и ще бъдат заплаха за всеки морски съд, а също и за наземните съоражения в акваторията на Черно море.
116
7
 
4
 
! Отговори
тго преди 8 години
а кога ще покажат един работещ и успешен икономически модел
115
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"сигурността в региона" може да бъде запазена само в случай, че НАТО ги е страх да предприемат действия срещу страните в района.За райони където не важи това условие вече имаме достатъчно данни какво се случва.А към безкрайните неща след човешката глупост и вселената можем да добавим алчността на най-великата демокрация на нашето време.
114
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ !Отивай да "ЖИВЕЕШ" в Русия! Ще изкараш я седмица , я две и ще изревеш ката убодено мече!
113
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Напълно нормално както е нормално да се избиват уж бели хора из Украйна.
112
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Напълно нормална реакция, след неспирните учения на НАТО в Черно море. Каквото повикало, такова се обадило, е казал народа.
111
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До хмКакто и да е . Без значение е с какво ще пристигат рускините. По добре е от *** моряци с раирани тениски.
110
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ми те за т'ва от.еб.аха тръбите на потоците, 'щот ше си пускат подводните лодки. те тва си могат!
109
4
 
4
 
! Отговори
хм преди 8 години
До Анонимен6 руски туристически кораба?! Все едно да кажеш - 6 туристически москвича.
108
15
 
4
 
! Отговори
аз преди 8 години
Единственият проблем е, че след неизбежните за руска техника аварии, радиацията от потъващите подводници ще съсипе туризма ни.