Вдовицата на Литвиненко обвини Путин в убийство

Бившият агент бе отровен с радиоактивно вещество
31 юли 2015 22:08, Александър Попов
120
Вдовицата на Литвиненко обвини Путин в убийство
Марина Литвиненко. Снимка: Reuters

Вдовицата на Александър Литвиненко - Марина, и нейният адвокат Бен Емерсън обвиниха руският президент Владимир Путин, че стои зад отравянето с радоактивен полоний през 2006 г. в Лондон на бившия агент на руската Федерална служба за сигурност, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

"Владимир Путин е обвинен за това убийство на базата на солидни и преки доказателства", каза Бен Емерсън, адвокатът на Марина Литвиненко и на нейния син Анатолий.

Той нарече Путин авторитарен управник, който нищо не струва, но който се самовъзвеличава и страда от морални отклонения.

Адвокатът припомни, че Путин е наградил един от предполагаемите убийци на Литвиненко - Андрей Луговой и нарече това груб опит за сплашване на публичното разследване, което се води във Великобритания относно смъртта на Литвиненко.

След края на поредното заседание вдовицата на Литвиненко каза, че вярва, че истината най-накрая е била разкрита и че убийците и техните поръчители най-накрая са били демаскирани.

"Съпругът ми беше убит от агенти на руската държава и това престъпление може да се нарече първи акт на ядрен тероризъм по улиците на Лондон. Това нямаше да се случи, ако Путин не беше в течение и не беше дал своето съгласие", каза Марина Литвиненко.

Бизнесменът Дмитрий Ковтун и Андрей Луговой, бивш таен агент, станал руски депутат от националистическа партия, са заподозрени от британската полиция, че са отровили Литвиненко в голям лондонски хотел на 1 ноември 2006.
След като пил чай с двамата, Литвиненко, е започнал да се чувства зле. Той почина три седмици по-късно от отравяне с радиоактивен полоний 210. Тази субстанция е изключително токсична и почти неоткриваема.

Русия отказва да екстрадира предполагаемите виновници, които отричат да са извършили престъплението.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
11
 
! Отговори
най-сетне! преди 8 години
От оня ден чакам платените статии - иначе няма на какво да се посмеем и да си почешем езиците!Между другото в тези статии защо винаги се споменават "доказателства" и никъде не се дават?
39
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То сигорно и. Троцки са го убили евреите или пак може да са били маите ................ А истината е че мафията ссср си жива и си действа . А знает ли защо руската мафия е най силна в целия свят . Ами отговора се крие в създателите и ,нали се сещате кои са ,, . К . Г . Б .....
38
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Одисей и ФСБ и Мосад и ЦРУ са пълни с евреи. Опасни хора, да знаеш!
37
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама чакайте бе, не можеш да си офицер от службите, да рапаш яко кифтаци, после да ги предадеш и да живееш вечно. И Марков и Литвиненко са знаели, че предателите умират млади. За какво изобщо трябва да се спори?
36
1
 
2
 
! Отговори
До 52 преди 8 години
Сигурно е. Бил е Азис. Той е номер 777.
35
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много интересно, в момента в който обявих, че палестинския лидер е отровен с Полоний-210 само 2 години преди Литвиненко, израелските клакьори скочиха като опарени. Затова по-рано ви казах, че ядрените центрофуги в Израел са парченце от пъзела в убийството на Литвиненко.
34
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин не е просто убиец ,защото като прибавим и начина по който загинаха видни опозиционери и журналисти в русия то това автоматично го прави сериен убиец
33
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом има убийство значи има и убиец другари а и не е тайна почерка на кгб
32
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те и за . Г . Марков казват че не са го отровили ,жалки болшевишки душици . Но фактите са си факти
31
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като чета форумите и никога да повярвам че може все още да има хора които да защитават един диктатор като путин който е наследник на на най ужастния режим в света ,режим който ста стени разделяше народите ,стени които градяха 40 години ,и паднаха за една нощ ,режим който се сгромоляса въпреки всичките си ракети и танкове ,въпреки стпрашния си репресивен режим . И пак така ще стане бъдете сигорни защото силата на човешкия дух е най силното оръжие
30
1
 
0
 
! Отговори
до 43 от славянин преди 8 години
И аз това се чудя за теб!? Дебелочлевните *** и тении трябва да си стоят в задните проходи на господарите си и да не излизат навън да разнасят воня и зарази!
29
3
 
13
 
! Отговори
славянин преди 8 години
Какви ли не усилия полагат ч.ф.тските ''демократи'', за да низвергнат Путин, но все не им се получава...........................от което те изпадат във все по-голяма истерия и умопомрачение! Човек над когото стои Небето, не може да бъде унищожен, и даже и крайно простите атлантически п.дали един ден ще го проумеят!
28
9
 
1
 
! Отговори
до33 преди 8 години
2дини под 1 мишница. Но руснакьт си остава руснак и носталгия си го гризе до края на живота-това е ,ще прехвьрли вината си вьрху всекиго,но истината ще остане някьде ,,,но не и в дьржавата му,,
27
1
 
12
 
! Отговори
славянин преди 8 години
/Поглед.инфо/ Бившият президент Джими Картър каза във вторник в излъчваното в цялата страна радио-шоу The Thom Hartmann Program, че Съединените щати днес са олигархия, в която неограничената политическа корупция е създала пълна поквара на нашата политическа система в угода на основните дарители. Картър каза, че и републиканците и демократите разглеждат тези неограничени парични средства като награда за самите себе си.Прочети цялата статия тук: Джими Картър: САЩ са Олигархия с неограничена политическа корупция - Поглед Инфо
26
3
 
2
 
! Отговори
Простамол преди 8 години
АОНСУ, да ти пикам на кадрите !!!
25
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Магарето на Лари Джимбърдъч от Северен Кидъминстър също има неопровержими доказателства,че Путин не само е отровил Литвиненко,но е напръскал с пестициди всичките магарешки тръни в Обединеното калство.Овцата Доли пък обвинява Путин,че заради ответните санкции на Русия,млеконадоят е паднал до нива неприемливи за една себеуважаваща се овца.
24
7
 
1
 
! Отговори
калеко преди 8 години
Ха сега и Канада , а бе и Георги Марков го "поръчаха" канадците и Толиати и Августино Нето и Г. Димитров- все канадците ги "умряха " !
23
2
 
6
 
! Отговори
до 30 преди 8 години
В българския език се пише "Ъ" , а не "ь" , което ни говори , че не си българин , а *** на чуждо посолство !
22
12
 
2
 
! Отговори
до 29 преди 8 години
Ти кого се опитваш да будалкаш , ако Русия добива само 100гр. Полоний-210 от огромните си мощности , то Великобритания трябва да добива 1гр. за 10 години най-много . Винаги при едно престъпление се пита " кой има полза " , е Великобритания няма полза и останалите 200+държави нямат , остава само Русия като печеливш от това убийство !
21
6
 
0
 
! Отговори
до 26 преди 8 години
Като си искате да отскубнете от украйна -то си е ваш проблем,но не намесвайте нас ,ние знаем много добре какво е Бьлгариия, че сме признати като дьржава,приела християнството преди другите дьржави,че сме били дьржава някога на 3 морета и сме дали писмеността на др. славянски наароди- Ние знаем Какви Сме и Какво сме и че Сме единни - и не можете да си правите с Нас спекулативните си игри-знаем засега кьде сме и как сме ,какво сме имали и какво сме изггубили- кой е приятел и койне