Вдовицата на Литвиненко обвини Путин в убийство

Бившият агент бе отровен с радиоактивно вещество
31 юли 2015 22:08, Александър Попов
120
Вдовицата на Литвиненко обвини Путин в убийство
Марина Литвиненко. Снимка: Reuters

Вдовицата на Александър Литвиненко - Марина, и нейният адвокат Бен Емерсън обвиниха руският президент Владимир Путин, че стои зад отравянето с радоактивен полоний през 2006 г. в Лондон на бившия агент на руската Федерална служба за сигурност, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

"Владимир Путин е обвинен за това убийство на базата на солидни и преки доказателства", каза Бен Емерсън, адвокатът на Марина Литвиненко и на нейния син Анатолий.

Той нарече Путин авторитарен управник, който нищо не струва, но който се самовъзвеличава и страда от морални отклонения.

Адвокатът припомни, че Путин е наградил един от предполагаемите убийци на Литвиненко - Андрей Луговой и нарече това груб опит за сплашване на публичното разследване, което се води във Великобритания относно смъртта на Литвиненко.

След края на поредното заседание вдовицата на Литвиненко каза, че вярва, че истината най-накрая е била разкрита и че убийците и техните поръчители най-накрая са били демаскирани.

"Съпругът ми беше убит от агенти на руската държава и това престъпление може да се нарече първи акт на ядрен тероризъм по улиците на Лондон. Това нямаше да се случи, ако Путин не беше в течение и не беше дал своето съгласие", каза Марина Литвиненко.

Бизнесменът Дмитрий Ковтун и Андрей Луговой, бивш таен агент, станал руски депутат от националистическа партия, са заподозрени от британската полиция, че са отровили Литвиненко в голям лондонски хотел на 1 ноември 2006.
След като пил чай с двамата, Литвиненко, е започнал да се чувства зле. Той почина три седмици по-късно от отравяне с радиоактивен полоний 210. Тази субстанция е изключително токсична и почти неоткриваема.

Русия отказва да екстрадира предполагаемите виновници, които отричат да са извършили престъплението.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** е отритнат отвсякъде.
19
14
 
2
 
! Отговори
до 17 кукловод преди 8 години
Много си тп бе , първо московитите са откраднали от укранците (Киев) името Русия и второ поляците никога не са били "руснаци" , защото цялата тази територия е била БЪЛГАРИЯ !!!
18
3
 
7
 
! Отговори
от 20 до 19 преди 8 години
иронията ти е неуместна, в Русия засега,само Путин и Рогозин са хора-мисионери,водени само от една мисьл "зад нас е страната ни" Засега няма политик,който да живее под това мото(не се вторачвайте в това колко взи мат-а как и на и за каква идея Служат и За Какво работят-ако са предани на страната си)
17
2
 
13
 
! Отговори
1234 преди 8 години
Как не се е сетили да го обвинят, че той самият е убиецът ? Куца им въображението...
16
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
путин е виновензащото не им дава да смучат от русия и качи заплатите 10 пътии затова руснаците при тая стагнация предпочитат него а някой като елцин дето ще ги върне на стария хал едно еда загубиш 10 - 20 процента друго е да загубиш 90 процентанай виновеен щото им разтвори чадър в *** на краварчетата и сега цялата платена *** палач се занимава с това да казва колко е виновен путина американските централи че са смекнали 10-тина милиарда с измислени цени няма кой даго напише!!!!
15
3
 
11
 
! Отговори
До 19 "платения преди 8 години
Това че се изразяваш толкова тъпо и елементарно, че се подиграваш (но в крайне сметка не на другите, а на себе си,разбра ли) на такова бих казал,клетъчно ниво,означава че не си платен, а още по-малко пък и кремълски! На никого не му трябват *** ***. Те винаги постигат обратния ефект. А пък на Кремъл никакви не му трябват.За тях истината си говори сама. И колкото и да лъжат всички останали (като тази госпожа горе) всичко един ден си излиза.А че Путин е виновен за всичко вече не е и интересно
14
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дори и да е извършено от КГБ, то начина по който е направено така примитивно показва, че решението е взето на доста ниско ниво. Хайде да не принизяваме всички, според наши си критерии.
13
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сьпругьт ти като е носил няколко дини под 1 мишница-си е негов проблем,така си мисля,като обикновен човек. А тази г-жа май се чуди от коя дьржава да си извади дивиденти....но "игрите" на мьжете-си ги знаят само те,,,тази статия е на ниво-ЗАЩО Е УБИТ КЕНЕДИ?-ОТГОВОР?-ЗАСЕГА НЯМА
12
21
 
5
 
! Отговори
Платен траляляльол преди 8 години
Нема да закачате ***!! Той баща той майка!!!Ако падне от власт ще ни спре кранчето това ли искате!!!Да ни няма нас платените крьомалски Траляляльоли!!! безсрамници
11
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А баща му преди 2 години ,по италиянска ТВ., плачеше и кълнеше англииските спецслужби за убииството на сина му.И се молеше на Родината си да му прости думите и обвиненията , които беше казал против нея.,,Прости ,Родина ,.... мне старика.....хочу домой,в Родине,, Уж беше руснак ,след това излезе чист еврейн ,а погребан като мюсюлманин .Плитко скроено ,тъпо от скелетите в гардероба . Така и не разбраха тези от Запада че с пропаганда и лъжи от преди 50-60 години загубиха ,,битката ,,*** !
10
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руския народ някога беше велик !! Сега е една страхлива пасмина щом го търпят жалкия им псевдо лидер да се гаври и подиграва с тях както си иска и да убива масово хора за негово лично удоволствие и да позори целия руски народ !!!!!вече няма такова нещо като Руски народ явно това е една страхлива сбирщина!!!!
9
7
 
27
 
! Отговори
Цък преди 8 години
Парите на г-жа Литвиненко свършиха и ..... ама, разбира се - Путин е виновен!И за убийството на Дайана пак Той е виновен!!!!Абе, кой за какво се сети - Путин е виновен, ами че кой друг, да не би да е англиската кралица??? - ))))))))))Е, това ли всичко, което може да снесе болният ви либерало-троцкистски мозък бе другарчета и господа???
8
8
 
37
 
! Отговори
abc преди 8 години
Газ пикаят евроатлантическите гейове,че в Русия има държава и тази държава е силна и имат лидер който отстоява интересите на народа и държавата и че не клякат пред "демократичната" банда престъпници които се стремят да поробят целия свят.Обикалят около границите на Русия като подивели *** и лигите им текат и тракат със зъби ,но историята учи ,че тия *** винаги са завършвали с разбиа мутра.
7
21
 
10
 
! Отговори
Траляльол платен преди 8 години
*** е невинен!!! *** е невине!!!!!!1Във Русия няма диктатура и фалшифициране на изборните резултати вервайте ми!!!!!
6
34
 
16
 
! Отговори
руска демокрация преди 8 години
в Русия всичко е демократично! Има демомратичет терор и демократичен страх!
5
27
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АМИ ДА НЕ Е ПИЛ ЧАЙ С ТАКИВА САМ СИ Е ВИНОВЕН!!!ВСИЧКО МОЖЕШЕ ДА МУ СЛОЖАТ ВЪТРЕ НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТОЧНО ДА Е ПОЛОНИЙ И МАЛКО ЦИАН КАЛИЙ ЩЕШЕ ДА СВЪРШИ РАБОТА!!!!ТАЗИ ПЪК ОТ СТРАХ Е ЧАКАЛА 9 ГОДИНИ ХА ХА ХА!!А *** ЦЯЛ СВЯТ ГО ЗНАЕ, ЧЕ Е МАСОВ УБИЕЦ И ПЪЛЕН СТРАХЛИВЕЦ ТОВА НЕ Е НЯКАКВА НОВОСТ ВЕЧЕ!!!
4
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая ако я беше толкова страх от Путин, дали щеше да ги говори тези измишльотини?
3
19
 
7
 
! Отговори
вова ,вова преди 8 години
руснаците са невинни .Те са света вода не напита !Нека и на Императора да дадът от същото!
2
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия сами не си вярват! Ако руските тайни служби решат да убият някого, никой никога няма и да заподозре, че е било убийство! А историята с радиоактивния полоний издиша от всякъде. Струва ужасно скъпо и се използва за изработване на *** бомба. Ако беше полоний всички клиенти на заведението, персоналът и хората минали оттам щяха да са мъртви!
1
13
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чакам скоро да обвинят Путин и за Втората световна война, и за чумата от Средновековието, дори и за метеорита който е изтребил динозаврите... Даже се чудя как *** още не са се сетили...