Дипломатически плесници между Швеция и Русия

Случаят ще се отрази на двустранните отношения, съобщи Стокхолм
4 авг 2015 09:35, Елка Василева
43
Дипломатически плесници между Швеция и Русия
Снимка: архив, Reuters

Швеция е изгонила руски дипломат, а Русия е отговорила по същия начин, като е изгонила високопоставен дипломат от шведското посолство в Москва, съобщи външното министерство в Стокхолм, цитирано от Ройтерс.

Не се съобщава кога са изгонени двамата дипломати от съответните столици.

Представителят на пресслужбата на външното министерство на скандинавската страна Юхан Тегел заяви, че изгонването "ще се отрази на отношенията" между Швеция и Русия.

Според него руските действия не са в съответствие с Виенската дипломатическа конвенция, но отказа подробности по случая.

Швеция рязко критикува руските действия в Украйна и засилената военна активност на руски кораби и самолети в района на Балтийско море, която доведе до покачване на напрежението там, отбелязва Ройтерс.

От руското външно министерство засега няма коментар по случая.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
4
 
7
 
! Отговори
чакам преди 8 години
руснаците само могат да си мечтаят за стандарта на Швеция .Но това е блян другари путинци . Ще си умрете като кучета които защитават господаря си, не себе си !
23
5
 
7
 
! Отговори
kokospa преди 8 години
Ей, като толкова обичате Русия отървете ни и отидете там.Седнали сте селяци да хулите една от най-социялните и грижовни към хората държави Швеция.Идете и станете крепостни на милия ви Путин-ще получите право да се напивате на воля,да не виждате интернет и да участвате във военни олиампиади.И безплатно промиване на малкото мозък който имате.
22
0
 
5
 
! Отговори
Венелин преди 8 години
до 19От Петър I, който ги разбива при Полтава тотално, та докато се превърнат от велика северна империя в днешната малка държава. Прочети нещо от историята на Европа, че наистина си за смях!
21
12
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
Интересно колко държави останаха, с които руснаците не са се скарали. Щом най-толерантния народ в Европа им изгони посланника, представям си какво е мнението на останалите. :)
20
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АМИ ГОСПОДА ШВЕДИ ИМА ЕДНА ПОГОВОРКА "КАКВОТО ПОВИКАЛО - ТАКОВА И СЕ ОБАДИЛО"ВЕЧЕ СТАВА СМЕШНО- МАЙ ЗАПАДА СИ МИСЛИ ЧЕ СА НАД ВСИЧКИТЕ И ВСИЧКО ИМ Е ПОЗВОЛЕНО...
19
6
 
14
 
! Отговори
rustam преди 8 години
СЪЩО КАТО ВИЦА ЗА БРЕЖНЕВ И ЖИВКОВ БРЕЖНЕВ КАТО ПРЪДНЕЛ ЖИВКОВ СЕ НАСИРАЛ ТА И ШВЕДИТЕ ОБАМА КАТО ПРЪДНЕ ТИЯ СЕ *** ЯВНО ПАРАНОЯТА ГИ ТРЕСЕ ЗДРАВО ЧАК БРЕМЕННИТЕ ШВЕДКИ АБОРТИРАЛИ КАТО ЧУЕЛИ РОСИЯ
18
4
 
16
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 8 години
До Анонимен (27)"... но съм готов да се обзаложа, че изгонения руснак е бил някакъв мафиот и бил изгонен съвсем основателно..."Гледаш прекалено много нискобюджетни американски филми.
17
4
 
19
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 8 години
На шведите от месеци им се привижда, че са обсадени от плътен кордон от руски подводници. Явно вече има епидемия да се обвинява и санкционира Русия за всичко, незвисимо колко общо има с нея и дали въобще кореспондира с действителността. Естествено, че Русия ще отговори на изгонването на дипломата, какво си въобразяват тези...А "руските действия в Украйна" дори да не бяха плод на въображението им, не биха били тяхна работа.
16
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е заради подводницата от преди 100 години, с която ореваха света.
15
26
 
10
 
! Отговори
Берлин преди 8 години
*** продължават да дразнят наред и накрая ще го отнесат.
14
28
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не става ясно какви са причините за тази ескалация, но съм готов да се обзаложа, че изгонения руснак е бил някакъв мафиот и бил изгонен съвсем основателно, а азиатците са решили да се правят на велики и да отговарят с "каквото повикало, такова се обадило", пък макар и без правно основание...азиатска му работа.
13
10
 
41
 
! Отговори
Shark преди 8 години
Много ми е интересно как така когато европейските страни правят нещо не се нарушават никакви конвенции и закони, а когато Русия отвърне със същото - веднага се реве че нарушават това и онова. Ако Европа продължава да лиже *** на САЩ нищо хубаво не я очаква, а дано се осъзнаят европейските т.нар лидери, ама надали. Всички са продажници
12
3
 
3
 
! Отговори
istinata преди 8 години
Opitvat se da suzdat obraz na rusia che e srrshto vsichki edva li ne s konfruntazii.i uspiavat
11
9
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи ШвеДия изгонила руски дипломат, а когато Русия изгонила в отговор шведския дипломат, това било нарушение на конвенция. Странно.
10
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Пак *** във форума...".........Наречи ме *** и ватенка - накарай ме да се гордея!
9
0
 
5
 
! Отговори
Шамаренко преди 8 години
Шамарената фабрика в действие;))
8
32
 
8
 
! Отговори
Толстой преди 8 години
Със своята арогантност , агресивност , алчност и диващина руското племе върви към своето самоунищожение. И светът ще въздъхне с облекчение.
7
24
 
12
 
! Отговори
хаха преди 8 години
Платените ушите ей сега ще ни обяснят колко бедни са шведите и как руснаците взимат по 10 000 долара на час.
6
10
 
36
 
! Отговори
Венелин преди 8 години
Шведите винаги са яли бой от руснаците. Избиват комплекси.
5
8
 
30
 
! Отговори
Az преди 8 години
Шведите ореваха света с фалшивата заплаха от Русия,то не бяха подводници, то не бяха кораби и самолети,само руско НЛО дето не им се привидя. И сега изгонили руски дипломат. Че това не е ли нарушение на Виенската конвенция ? Тя не важи ли и за шведите или те си мислят,че всичко им е позволено ? Да ама не им е и като получиха светкавичен отговор се разпищяха "олеле майко". Вместо да си замълчат и да преосмислят поведението си реват като деца за малко съчуствие. Е, заболе ме х*я за техните въглища!