Меркел застрашена от депутатски бунт заради Гърция

Нараства недоволството в редиците на партията й - ХДС
10 авг 2015 20:30,
21
Меркел застрашена от депутатски бунт заради Гърция
Снимка: Reuters

Депутати от партията на германската канцлерка Ангела Меркел реагираха гневно на изявлението на един от най-близките й съюзници, който призова депутатите, които гласуват против правителството по новия спасителен план за Гърция, да напуснат важни парламентарни постове, предаде ДПА.

"Тези, които гласуват "против", не могат да останат членове на (парламентарни) комисии, в които е важно да се запази мнозинство, например бюджетната или комисията по европейските въпроси", каза председателят на парламентарната група на Християндемократическия съюз (ХДС) Фолкер Каудер за в. "Билд ам зонтаг".

Днес депутатът от ХДС Александер Функ заяви пред в. "Билд", че изказванията на Каудер "го дисквалифицират" от поста му на председател на парламентарната група.

Подновеното напрежение в коалицията на Меркел за евентуалния финансов спасителен план за Гърция в размер на 86 млрд. евро идва сред признаци, че финансово затруднената Атина и кредиторите й са близо до споразумение за този трети спасителен план за Гърция за пет години.

Недоволството в редиците на ХДС вади на показ и противопоставянето на мнозина германски депутати да продължава финансирането на Атина и раздразнението на гласоподавателите от възможността да се наливат още пари от германските данъкоплатци в Гърция. Германия е с най-голям принос в предишните два спасителни плана, отбелязва ДПА.

Парламентарните гласувания тази година показват спад на подкрепата за още помощ за Гърция сред 311-те депутати от ХДС и съюзника й Християнсоциалния съюз (ХСС).

През юли 60 депутати от парламентарната група на ХДС-ХСС, повече от очакваното, се разбунтуваха и гласуваха против планирания тригодишен спасителен план.

През февруари 29 депутати от ХДС-ХСС гласуваха против удължаването с четири месеца на втория финансов спасителен план за Гърция.

Върховният съд на Германия пък отсъди, че парламентът трябва да одобри всякакви бъдещи финансови помощи за задлъжнели страни от еврозоната като Гърция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато някой с години е начело на държавата не вижда ясно реалността.Същото става и с тази възрастна госпожа чието място е вече в къщи или в градинката с пенсионерките.Колкото и да се опитва да създава впечатлението че е енергична и здравомислеща,поради което налага на Европа да вдигне възрастта за пенсиониране и да определя кой е мързелив и кой не, защото имали много празници,крайно време е да се спре и да си заживее старините спокойно,което не е толкова страшно,но пък е наложително вече.
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАЙ МНОГО ОТ НИСКО ЕВРО ПЕ4ЕЛИ ГЕРМАНИЯ ПОНЕЖЕ И РАСТЕ ИЗНОСА СТОКИТЕ ИМ СЕ ТЪРСЯТ И ТАКА СТАВАТ ПРОДАВАЕМИ . ДА МУ МИСЛЯТ ТЕЗИ С БАНАНОВА ИКОНОМИКА ДЕТО САМО СУРОВИНИ ИЗНАСЯТ
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цунг-цванг, фрау Меркел. Всеки ход е грешен.
12
3
 
8
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 8 години
Хелмут Кол въртеше на малкият си птъст целият свят , тази бивша комунистка от ГДРе въртят едни гърци - смях в бундестага
11
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еврото поентиня с още заради нея!!! АКО БЕШЕ СПРЯНО КРАНЧЕТО НА ГЪРЦИЯ ЕВРОТО СКАЧАШЕ С 10% И ТРЪГВАШЕ НАГОРЕ!!!!!
10
9
 
24
 
! Отговори
Az преди 8 години
Плащайте бе шваби, кой ви бръсне ! Баба Шмеркел работи за .... САЩ
9
2
 
24
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
Пудела на О,мама, скоро ще заскимти на умряло, не може вечно да му играе по свирката а германеца да опъва, и да храни мързеливите сиртакита.
8
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
V BRD pensioneritevdimat miserni pensii nai Visokata e 1200 EUR sa Normalnite Hora a merker rasdava pari na marselivite visantiizi bes da sa rsnotili vsimat Po 500 EUR a nsi niskata pensia e 700 EUR a germaneza trabva da raboti Pone 38 g
7
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да свалят тая *** и да покажат как се прави - че ще имаме работа и с нашия паток.
6
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
меркантилница приключи!!!САМО ТЯ ЕДИНСТВЕНО ОСНОВНО ЗАГРОБИ ЦЯЛОТО ЕС ТОЕСТ НАС ДА ХРАНТУТИМЕ ГЪРЦИТЕ И ДА ГИ ИЗДЪРЖАМЕ!
5
1
 
23
 
! Отговори
пословица преди 8 години
Посееш ли вятър- ще пожънеш буря!
4
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не мога да ги разбера какво ревът днес тези немци, като в пресата пише, че от гръцката криза са на далавера със 100 милиарда евро и дори Гърция нищо да не им върне от кредитите, те пак били на плюс и всъщност то тях ги устройва Гърция да е в криза, защото им падали лихвите на държавните им цени книжа и колкото по-зле в гръцко, толкоз по-малко ще се дължи от немско по тия книжа ;)......Явно всичко е игрички разни за пред хората, манипулации на международни пазари и тънки интриги.
3
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наливането на пари в Гърция е като в каца без дъно.
2
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А БЕ УДАВИЛ СЕ МОЖЕ ЛИ ДА СЕ СПАСИ БЕ? В МОМЕНТА НА УМРЕЛ МУ ПРАВЯТ ИСКУСТВЕНО ДИШАНЕ. КОЛКОТО И ДА НАЛИВАТ ПАРИ В КАЦАТА ТЯ НЯМА ДЪНО И ПАРИТЕ ИЗТИЧАТ. БЕЗ ПРОИЗВОДСТВО БЕЗ ИЗНОС КАК ЩЕ СЕ СЪВЗЕМАТ ГЪРЦИТЕ? САМО НА ЕДИН ТУРИЗЪМ СЕ НАДЯВАТ КОЙТО ТУРИЗЪМ НЕ ПЛАЩА НИТО ДАНЪЦИ НИТО ПЪЛНИ ХАЗНАТА. Е КАК ЩЕ СИ ВЪРНАТ ОГРОМНИЯТ ДЪЛГ В НАТУРА ЛИ? ТЕЗИ КОИТО СЕ БУНТУВАТ СА ПРАВИ САМО ЧЕ НЯМА КОЙ ДА ГИ РАЗБЕРЕ. А БАБАТА МЕРКЕЛ СИ ЗНАЕ НЕЙНАТА. НАЛИ НЕ ДАВА ОТ ДЖОБА СИ А ОТ ПАРИТЕ НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ.
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Tova e licemerie kakvo spasqvane ne ostaciha ni edna fabrika v bg e*si siyuza kato prosqci v ecropa vseki vtori bg grajdanin