Търсят останки от МН370 и на Малдивите

Жители намериха части, които може да са от изчезналия самолет
10 авг 2015 18:26,
0
Търсят останки от МН370 и на Малдивите
Снимка: bgonair.bg

Търсят останки от полет МН370 и на Малдивите. Това се случва, след като жители на островния архипелаг са забелязали елементи, които могат да се окажат от самолета на Малайзийските авиолинии, който изчезна преди година. Въпреки намерените улики, разследващите все още не могат да установят какво точно се е случило с полета.

Малдивите предоставиха на Малайзия данни от радар, които според някои слухове са от прелитащ самолет, видян да лети много ниско над някои от околните атоли в деня на изчезването. По график обаче в района не е трябвало да прелита пътнически самолет.

Франция разгъва нови ресурси в търсене на останки от MH370. Полицейски говорител изтъкна, че сега на нещата се гледа по друг начин след откритите останки на остров Реюнион.

Полет МН370, който изпълняваше полет от Куала Лумпур за Пекин, изчезна в нощта на 8 март 2014 г. На борда му имаше 227 пътници и 12 души екипаж. В операцията по издирването на самолета се включиха 26 страни, а в края на януари властите в Малайзия признаха, че машината е катастрофирала и обявиха всичките 239 души на борда му за загинали.

Френският остров Реюнион, където бе намерена частта, се намира на около 3 700 км от района, където за последно бе засечен самолетът.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари