McDonald’s отказа храна на бездомници

"Не сме в бизнеса, за да храним гладните хора по земята"
13 авг 2015 20:47,
123
McDonald’s отказа храна на бездомници
Снимка: Flickr

Социално недоволство връхлетя веригата McDonald’s във Франция, след като на 25 юли, служители на ресторанта били заплашени с уволнение, за това, че се опитали да нахранят бездомни хора, пише "Тhe Guardian".

Вмество уволнение - известие, залепено на ресторантите, което изрично забранява осигуряването на храна на скитниците. Храната за членовете на екипа била само за лична консумация и то в пределите на заведението.

Обявлението продължава с думите: "McDonald’s не е в бизнеса, за да храни всички гладни хора по земята", и заключава: "Всяко отклонение от процедурата, цитирана по-горе, ще доведе до санкция, която може да доведе до уволнение".

Говорителка на веригата отказа да каже каква е политиката на McDonald’s Франция и не даде коментар по скандалния случай.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнгелЧе Макдоналдс храни основно бедните хора по света. По платежоспособните никога няма да им ядат ***--------Колко си "платежоспособен" *** ?
45
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Normalno.Propadnali hora i takiva deto ne misliat kato rajdat po 18 deca zaslujavat da stoiat gladni.Nikou ne im e dlujen.
44
1
 
24
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Че Макдоналдс храни основно бедните хора по света. По платежоспособните никога няма да им ядат ***
43
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 68Викаш във Франция няма Макдоналдс или ако има работи на загуба. Верваш ли си на глупостите? В Париш е пълно с Макдоналдси и да ти кажа са все пълни с народ. Ядът си франсетата от веригата и ушите им плющят. А в Бургер Кинг ходил ли си? Подобни са на Макдоналдс, но бургерите им са доста по-вкусни и правят по-добри промоции. Хайде разходи се някой ден до Париж и ела пак да кажеш, дали французите не ядат от веригите за бързо хранене. Има един до Триумфалната арка на Шанз-Елизе. ;)
42
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
мацдоналд никога не са продавали храна. те продават калории, което няма нищо общо с ХРАНАТА, която храни органите, тъканите на тялото и го прави здраво. КАЛОРИИТЕ дават енергия, но не хранят организма, напротив - тровят го.
41
1
 
10
 
! Отговори
1234 преди 8 години
"МкД не е в бизнеса, за да храни всички гладни хора по земята" е всъщност девизът и на сащ.
40
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То в Макдоналдс някой се е притеснил от мнението на 5 *** във форума на днес.бг. Навсякъде са в Америка и по света и е винаги пълно с хора.
39
1
 
3
 
! Отговори
Amed преди 8 години
Nito yam mc donals ni to pya kola tovee pumya plna himiya bez pari dami dadt ne iskam trovyat horata pumiyri iluminati prodali sa duchtesi na dyvola kvo gi jaka pri allah nyama da pomagat milionite 5 metra pot zemyta i cha plachtame grhovete koito sme izvarchili
38
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пичове и пички, разберете че в Америка вчерашна и претоплена храна няма !
37
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някъде из коментарите прочетох,че ресторантите не давали на бедните.Има такива които заделят за бедните и то не стара храна.Повечето частни дават и на шелтърите.Лично ние сме носили, за да помагаме на горките дечица.И винаги им даваме пари и знаете ли,както и ще да ви звучи-всяка седмица виждаме младеж без крак пред един магазин и винаги му даваме $2/$3.И така онази сила ни пимогна когато ние имахме нужда -намерихме$400 на улицата.Както ще да ви звучи.
36
1
 
16
 
! Отговори
до 35 tulski преди 8 години
Ако Фолксваген им останат 1000 непродадени бройки този месец, да ги раздадат на клошари ли ? Разсъждавайте трезво, а не първосигнално !Tulski, ти сериозно ли мислиш, че 1 000 бройки Фолксваген ще се развалят и ще станат негодни за употреба след 15 дни примерно, както това ще стане с храната от Макдоналдс ? Всъщност това е политиката и на големите верига магазини, които също унищожават храната с изтекъл срок на годност и не я предоставят на Хранителната банка, защото това било кражба ?!
35
1
 
13
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
До СтаматАз не пия кока кола а ти. .
34
1
 
15
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
До АнонименПолитиката на сащ е да корумпира политици и цели правителства а ако не успее пуска армията..НПО в служба на ЦРУ. .Фед и МВФ в служба на олигарсите от сащ ..мафия. Реално в сащ няма опозиция. .мафия се едни и същи фамилии са в конгреса. .сената..ДЕМАГОЗИ И ДВУЛИЧИЕ. .ДВОЙНИ СТАНДАРТИ. .
33
1
 
25
 
! Отговори
Стамат преди 8 години
МцДоналдз не иска да храни бездомните...И по-добре за бездомните! :-D
32
0
 
20
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
До СтаматБОЙКОТ НА АМЕРИКАНСКИТЕ СТОКИ И ВЕРИГИ ЗА БЪРЗО ХРАНЕНЕ. .ОПАСНИ СА ЗА ЗДРАВЕТО. .ВОДЯТ ДО РАК..
31
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
може да си плюете маки даки колкото искате, аз обаче съм работил за тях в Германия и от това което видях - нито ще им секнат клиентите, нито ще им останат служителите и мениджърите без работа на улицата. Кучетата си лаят, керванът си върви, просто като на хората които пътуват или са гладни навън и нямат време за друго си хапват и това е. а по отношение на храна за клошари и бедни - живеем в див капитализъм и няма място за милостиня, нищо не е безплатно, се едно вие пък давате, лицемери.
30
0
 
16
 
! Отговори
Стамат преди 8 години
Още ли има фенове на отровителите тире корпорациите?
29
1
 
25
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
То пък една храна, само бунаците е ядат, в нета е пълно какво причинява тази помия на организъма, ама няма кой да чете, друго е да се лапат бургери, Те затова в Боливия забраниха мак, доналдс и кока кола, а от 2012 година и в Швейцария им биха шута, аз се чудя ние какво чакаме още..
28
1
 
18
 
! Отговори
MC Hater преди 8 години
Голяма услуга им правят на бездомниците, като не им дават от тяхната псевдо храна. Аз лично предпоичтам да ям хляб и мерудия, отколкото най-наточения им бургер на макдоналдс
27
1
 
22
 
! Отговори
боц преди 8 години
ДА тези не са в бизнеса за да хранят бедните!Те са в бизнеса за да тровят глупаците с пари!