Наша трафикантска мрежа стои зад смъртта на мигрантите

Задържани са двама или трима български граждани
Обновена: 28 авг 2015 16:02 | 28 авг 2015 13:45, Екип на Dnes.bg
130
Наша трафикантска мрежа стои зад смъртта на мигрантите
Снимка: Reuters

Австрийската полиция подозира, че българо-унгарска трафикантска мрежа стои зад смъртта на 71 мигранти, открити в камион на австрийска магистрала, предаде Ройтерс, като цитира Ханс Петер Доскоцил, началник на полицията в провинция Бургенланд.

Още по темата

Малко преди това стана ясно, че във връзка със случая в Унгария са били арестувани трима души.

Доскоцил уточни, цитиран от Франс прес, че са задържани български гражданин от ливански произход, който е собственик на камиона, както и още един българин и мъж с унгарски документи, които почти сигурно са били шофьорите на тежкотоварния автомобил.

По-рано ДПА предаде, че единият арестуван е с унгарско и ливанско гражданство, пише БТА.

В съобщение на сайта на унгарската полиция обаче се казва, че са арестувани трима българи и един афганистанец във връзка с камиона с трупове на мигранти, намерен в Австрия, предаде Ройтерс.

"В допълнение претърсихме жилища и разпитахме почти 20 души като свидетели", пише в текста.

Говорителка на унгарската полиция каза пред държавната информационна агенция МТИ, че няма унгарски граждани сред заподозрените за трагедията с камиона с мъртвите мигранти.

71 мигранти бяха открити мъртви в хладилен камион, изоставен на магистрала в Австрия.

Австрийската полиция съобщи, че в хладилния камион са намерени телата на 59 мъже, 8 жени и 4 деца. Властите смятат, че жертвите са мигранти от Сирия и вероятно смъртта им е настъпила след задушаване в превозното средство.

По данни на Агенция Франс Прес децата са 3 момчета на възраст между 8 и 10 г., както и момиче на възраст 1-2 г. Другите загинали са на възраст между 20 и 50 години.

При загиналите са намерени сирийски документи, което кара властите да смятат, че мигрантите идват от Сирия. Изключена е вероятността да са африканци. На пресконференцията не е дадена повече информация около идентичността на загиналите.

Потвърдено беше съобщението, че хладилният камион е престоял на аварийната лента на магистралния път А4 в близост до границата с Унгария най-малко 24 часа, преди да бъде открито престъплението.

Следствените органи се надяват въз основа на показанията на тримата задържани да стигнат до ръководителите на организацията.

Хладилният камион е бил на словашка компания за пилешко месо, с унгарски регистрационни табели.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още по темата: Австриякамионмигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това са абсолютни мафиотщини из Европа - словашка компания за пилешко месо с унгарски регистрационни табели.
43
3
 
20
 
! Отговори
брао преди 8 години
Е прочухме се (пак).
42
5
 
11
 
! Отговори
От Крим преди 8 години
Благодаря ти Путин, че не позволи и ние да сме бежанци от Крим. Хамериканските дронове късат глави със взрив, ИД реже глави, къде е разликата.
41
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българско гражданство се дава само на престъпници които са си платили иначе банадските българи чакат с години
40
7
 
11
 
! Отговори
кой? преди 8 години
Кой ще убие повече сирийци? Славните български картечари или славните български трафиканти?
39
1
 
7
 
! Отговори
До 58 преди 8 години
Валентинче, когато учиш другите на правопис, уважавай себе си и се научи , че имената започват с главна буква! Уважавай себе си! А, за мисленето - за разлика от теб, при мен поне го има! А, ти най-вероятно си стара мома с вибратор в нощното шкафче! Свършиха ти батериите ли, какво ли.....
38
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма страшно Меркел ще цуне на Боко хобота и ще ги пуснат шофьорите! Щенген ги чака!
37
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не се и съмнявам...навсякъде все българи са замесени
36
2
 
13
 
! Отговори
евала! преди 8 години
Дайте му орден "Стара Планина" на тоз ливанец, заслужи си човека!
35
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На гей *** за всичко все българите са виновни, атомната бомба, холокоста, войните в Африка са българско дело! ДА, АМА НЕ!
34
1
 
1
 
! Отговори
този път не става преди 8 години
Дано всичко да се успокои след време и да се посмеем на журналистите политолози.Кисинджър та Кисинджър от години само него си знаят...
33
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не ми е жал за тези, защото това не са точно хора спасяващи живота си! Ако, бяха такива, щяха да си стоят в БГ - тук война няма и икой не ги заплашва! Но, те НЕ - драпат за западна евроа за да се възползват от социалните системи на богатите страни! С това показват, че са само едни скакалци, ***, коитоискат да живеят на гърба на другите! И, на всичко отгоре някои тука ми разправят, че трябвало да ми бъде мъчно, че умрели някакви ***!! Аре, бегай ве!
32
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българин само по паспорт, ливанец с български паспорт за уточнение.
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Ислямска държава" няма нужда да изнася бойци в Европа, защото тя внася бойци от Европа", каза Клод Моник, който е ръководител на Европейския стратегически център за разузнаване и сигурност в Брюксел. "Има от пет до шест хиляди европейци, които са или са били в Сирия, а други напускат през цялото време Така че е трудно да се види предимството за "Ислямска държава" да изнася сирийци или иракчани - хора, които говорят арабски, които познават Ирак и Сирия, и от които организацията има нужда там."
30
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нищо не разбирам ! Ако са знаели че има хора в камиона защо ще го оставят ? Ако шофьорите са трафиканти на хора вязможно ли е да не знаят че тези хора за да живеят трябва да дишат.Вероятно са влезнали без да ги забележат
29
4
 
10
 
! Отговори
до 42 преди 8 години
Тези хора ангелът ги е отнесъл на ръце завинаги. Жалко, но трябва да са били наясно с риска, включително и че може да не стигнат живи. А още по-жалко е, че български граждани са замесени. Няма значение, че не са от български произход, ние сме им дали паспорти и се водят такива. Много лошо.
28
10
 
9
 
! Отговори
Путин е преди 8 години
Путин е виновен. Ембарго за Путин. Обама е светец.
27
9
 
27
 
! Отговори
Кой преди 8 години
Кой подпали войните в Ирак, Либия, Сирия, Авганистан? Какво кара тия хора да се качат 70 човека в един камион? Някви шофьори ли са виновни сега, за страданието на милиони от войните. Кой финансира ИД? А кой финансира майдани и революцийки?Пожелавам на САЩ да потънат в кръв. И най-вече Вашингтон. А може и в радиация.
26
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво другари добре заработвате от нещастието на хората. Навремето така избивахте т.н. фашисти , без да е имало фашизъм в България. Убивахте собственика на мандрата за да откраднете една пита кашкавал . Браво продължавайте да избивате собствения си народ , родата си и всички Българи .
25
25
 
11
 
! Отговори
пепе преди 8 години
Срам ме е че съм Българин, друго не мога да кажа!