Естония и САЩ с общи маневри, Русия дебне

Ученията ще продължат до 12 септември
29
Естония и САЩ с общи маневри, Русия дебне
Снимка: Reuters, архив

Естония и САЩ започнаха военни маневри на границата с Русия, пише в заглавие "Новие известия".

Естонски и американски военни ще упражняват уменията си за евакуиране на пострадали от бойното поле и за придружаване на транспортни колони, съобщи Главният щаб на силите за отбрана в Талин, цитиран в руски издания по Интерфакс.

Ученията се водят на полигони в естонския окръг Виру и ще продължат до 12 септември, отбелязва "Аргументи и факти".

През май т. г. естонските въоръжени сили организираха най-големите си маневри в историята, в които се включиха близо 13 хиляди души, напомня "Лента".

Въоръжените сили на Латвия заявиха чрез Туитър, че вчера са забелязали близо до границите на страната руски военен кораб, информира "Лента" в друг материал.

"В изключителната икономическа зона на Латвия на разстояние 10 морски мили от териториалните води бе идентифицирана фрегатата "Адмирал Горшков" от Военноморския флот на Русия", се казва в съобщението.

Според военното командване в Рига, тази година руска военна техника е доближавала над 80 пъти границите на Латвия, посочва ТАСС.

По данни на латвийските въоръжени сили, през 2014 г. руска военна техника е доближавала общите граници около 250 пъти, добавя "Лента".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
3
 
! Отговори
сова преди 8 години
Не 250 а 2500 пъти Русия да е доближавала общите граници но не ги е нарушавала. Защо квичите тогава. А вие не провеждате ли учение до руската граница.
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТЕ ПА СА ЕДНИ МАНЕВРИ....ХАХАХАХА БИЛИ СИ НАПРАВИЛИ И ТЕ ПАРАД ПРИБАЛТИЙСКИ. НА ФОНА НА КИТАЙСКИЯТ ПАРАД НА 2 СЕПТЕМВРИ И НА ФОНА НА РУСКИЯ НА 9 МАЙ- МОЖЕШ ДА ПАДНЕШ ОТ СМЯХ...2 ТАНКА И 2 БРЕГОВИ ЛОДКИ ....И
14
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като им гледаш коментарите на путиноблизачите, чак да се чудиш на коя от простотиите им да вярваш.*** кви субмарини имали ***, дето едва се събират у морето, *** янките и естонците как тренирали с лъкове и прашки, *** то руски оръжия 8-мо поколение, дето и извънземните го нямат, *** то ужас бе :))))От друга страна пък ушанките наобикаляли покрай естонските брегове. Не че нещо, ама ей така, да не би случайно някое естонско копие да падне руска територия :))))Няма по-гнусна *** от прорускат
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 15Седят двама корабокрушенци в лодка, клатушкаща се по вълните на Балтийско море. Единият:- Какъв е тоя необитаем остров?- Ъ, това е Юрмала.(Юрмала 2015, напусната от руските шоумени на Голосящий кивин, Новая волна и др.)
12
6
 
12
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
Само нашият президент е по жалък от тези палаши!
11
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нееее, забележи, страшната естония, как да не се уплашиш от нея? Горките руснаци, как ли треперят като гледат тия страшилища пред себе си!? Сигурно ги наблюдават и им се чудят на акъла! Естония, Литва и Латвия останаха с 1/3 от населението си, не могат да продават даже и единствената си "стратегическа" стока - шпротите а седнали да си играят на оловни войничета! Не, тия са по-*** и от нас!
10
1
 
4
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
До СкороКартината общо взето ще е тая, но за властелин на Света Америка едва ли ще е годна!
9
2
 
9
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
до 12Ами може да се види само от космоса! Огромно е!!!!
8
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво точно има да и се разграбва на Русия?Виждал ли си какво е там?
7
13
 
4
 
! Отговори
Скоро преди 8 години
Скоро Русия ще бъде нападната и разграбена. Светът ще диша радиация, а Америка ще станат световни властелини. Европа ще е разрушена до основи.
6
5
 
21
 
! Отговори
В Мексико преди 8 години
Сега е момента, Русия и Китай да направят учение в Мексико и Куба. Ще дойде и това време.
5
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До а Какъв да е КорабаОткога Туитър замества нормалната реакция на правителството на дадена страна. Или през Туитър можеш да си пускаш каквато си искаш партенка и баламурниците да се хващат на нея.
4
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я .Значи Русия се е свила в храстите и дебна ? Смех. Егати заглавието.
3
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия не дебне, а действа. Някак си пропуснахте факта, че на 04.09. най-голямата субмарина в света, "акулата" ПРТК СН "Дмитрий Донской" излезе на мащабни учения в Бяло море.
2
4
 
18
 
! Отговори
анонимко преди 8 години
Изключителната икономическа зона е забранена само за извършване на промишлен риболов и други промишлени дийности от други държави.Плаването през нея си е разрешено.За какво плачат?Военните ,едва ли ще ловят риба.
1
4
 
24
 
! Отговори
а Какъв да е Кораба преди 8 години
Въоръжените сили на Латвия заявиха чрез Туитър, че вчера са забелязали близо до границите на страната руски военен кораб********************а какъв кораб да доближи границите им....Круизен ли или платноходка ? каквото повикало-такова се обадило