Москва отвръща на удара: Ще има ответни мерки срещу София

Затварянето на небето подкопавало двустранните отношения
8 сеп 2015 17:03, Елка Василева
473
Москва отвръща на удара: Ще има ответни мерки срещу София
Снимка: архив, Reuters

Решението на София да затвори небето си за прелитане на руски самолети с хуманитарна помощ за Сирия подкопава руско-българските отношения, каза първият заместник-председател на комисията по външните работи в руската Дума Леонид Калашников, цитиран от ТАСС.

Още по темата

"От гледна точка на двустранните ни отношения това решение не се побира в никакви рамки. Работата даже не е в ответните мерки, които Русия така или иначе ще предприеме срещу България, а в това, че (българското решение) по всякакъв начин подкопава нашите отношения и занапред, когато и те да се подобрят", каза руският депутат.

Той нарече решението на София "изпълнение от васала на искане на своя господар". "САЩ очевидно ще се опитат да ни затворят небето за полети към Близкия изток по целия периметър. Някой се държи, като Гърция например, а такива слабички, като българите, които ние някога защитавахме от турските завоеватели, не помнят добрината", добави Калашников.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


473
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
6
 
7
 
! Отговори
dn13 преди 8 години
До от РусияНе си ли руснак всъщност?
154
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До от РусияНе се срамувай. Тия вземащите евшения не са българи. Те са *** с неизвесрен произход или асимилирани. Ние българите се броим на пръсти.
153
1
 
17
 
! Отговори
муспи преди 8 години
Добре ще е ответните мерки да са сваляне на васалното правителство и заедно с другите правителства от 30 години да отидат в Белене, при възможност и избити. Също така няма да е зле да се открие най после Национал Социалистическата партия Адолф Хитлер. Еврейските глави може да вървят да кажем за лев. Сто глави закараш с каруцата до пункта и вземаш сто лева - какви жици, кво джелязо?! Лично аз предлагам да се избиват деца по йешивите. То е като отровните комари, - избиват се гнездата.
152
8
 
27
 
! Отговори
от Русия преди 8 години
Срам ме е че съм българин
151
5
 
26
 
! Отговори
Да преди 8 години
Правителството на ГЕРБ и РБ официално ни направи държава подкрепяща тероризмът. Ние трябва да се борим срещу терористичните организации ГЕРБ и РБ.
150
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само да питам ако стане някакъв проблем на кой ще разчитаме за напред? На САЩ? На ЕС и Кристалина Георгиева, която дойде само да се снима? Пак от руснаците ще чакаме................Защото все на руснаците чакатe - виж на какво положение сте ... цъфнали и вързали. А че проблема може да дойде единствено от русия дори не ти и хрумва на червения мозък ...
149
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато сме имали проблеми, кой от САЩ или ЕС си е мръднал пръста да ни помогне бе?? Идват, наливат акъл и си заминават. Само да няма после сърдити и неразбрали като ни отбият руснаците. Трошете си главите.
148
1
 
12
 
! Отговори
шоп преди 8 години
Кой каквото сам си направи, никой друг не мож' му го направи!Слънцето полегна за да има бананче и захарче и за него, а мат'риала ще страда!
147
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Осир.нето е грандиозно. Всъщност признаваме, че подкрепяме джихадисти както и се опасяваме да не секнат приходите от канслджийство. Ден година храни. Селскотарикатлъшка надупвателна айдушкомафиотска безперспективна себеунищожителна политика
146
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НЕ СИ ЧУКАЙТЕ КЛАВИАТЮРИТЕ И НЕ СЕ КРИИТЕ НА ЖЕНИТЕ И ЛЮБОВНИЦИТЕ СИ ПОД ПОЛИТЕ И ДА ИМ ДУШИТЕ МИРИЗМИТЕ АМИ ИЗЛЕЗТЕ КАТО МЪЖЕ И ИЗМЕТЕТЕ ТАЗИ *** НАРЕЧЕНА ПАРЛАМЕНТ. НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ ЧЕ ВИ ПРАВЯТ НА МАЙМУНИ ОТ АФРИКА?
145
0
 
2
 
! Отговори
до рмзм преди 8 години
Бой се желания си, понякога те се изпълняват.
144
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пореден позор за България!Ние отдавна не сме суверенна държава , васал на САЩ и Турция!
143
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Правлно,нашите политици мислят само за банковите си сметки,но всичко се връща!
142
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички ги отсвириха, а те на нас се пънат. Пияна работа. Да не пият развалена водка тия юнаци в думата бе?Да им пратим малко нашенска-качествена.
141
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само да питам ако стане някакъв проблем на кой ще разчитаме за напред? На САЩ? На ЕС и Кристалина Георгиева, която дойде само да се снима? Пак от руснаците ще чакаме
140
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега е времето САЩ да се включва със своите пари, че да плащат вместо нас за евентуално по-скъп газ в бъдещето. Нека да докажат, че са съюзници ни
139
10
 
12
 
! Отговори
рмзм преди 8 години
Мразя българите -най-*** племе в света.Дано по-скоро се затрие.
138
3
 
32
 
! Отговори
ази преди 8 години
Няма руски новинарски сайт, който да не отразява,че"България не разрешава преминаването на руски самолети през въздушното и пространство".Защо винаги ще сме жертвения агнец за САЩ и Европа ?Обидно е казаното за нас от руския депутат , но е факт.Трябва нещо коренно да променим !!!
137
9
 
36
 
! Отговори
МРАВКА преди 8 години
БРАТЯ РУСНАЦИ,НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ НЕ Е ЗАБРАВИЛ КОИ НИ Е ОСВОБОДИЛ ОТ ПЕТВЕКОВНО ТУРСКО РОБСТВО.ЗА ТОВА РЕШЕНИЕ НИКОИ НЕ Е ПИТАЛ НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ .ТО Е ВЗЕТО ОТ ВАСАЛНОТО ПРАВИТЕЛСТВО В РАЗРЕЗ С ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ.ПОНЕЖЕ НАРОДА Е СМАЧКАН ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ И ПРЕСТЪПНИЦИ ПОСЛЕДНИТЕ 25Г. ЕДИНСТВЕНАТА НАДЕЖДА Е ПАК ДА НИ ОСВОБОДИТЕ ОТ СМЪРТОНОСНАТА "ДРУЖБА " С Е.С. ,НАТО, И С.А.Щ.
136
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Направо да спират газта и да си еват майката пияна!