Москва отвръща на удара: Ще има ответни мерки срещу София

Затварянето на небето подкопавало двустранните отношения
8 сеп 2015 17:03, Елка Василева
473
Москва отвръща на удара: Ще има ответни мерки срещу София
Снимка: архив, Reuters

Решението на София да затвори небето си за прелитане на руски самолети с хуманитарна помощ за Сирия подкопава руско-българските отношения, каза първият заместник-председател на комисията по външните работи в руската Дума Леонид Калашников, цитиран от ТАСС.

Още по темата

"От гледна точка на двустранните ни отношения това решение не се побира в никакви рамки. Работата даже не е в ответните мерки, които Русия така или иначе ще предприеме срещу България, а в това, че (българското решение) по всякакъв начин подкопава нашите отношения и занапред, когато и те да се подобрят", каза руският депутат.

Той нарече решението на София "изпълнение от васала на искане на своя господар". "САЩ очевидно ще се опитат да ни затворят небето за полети към Близкия изток по целия периметър. Някой се държи, като Гърция например, а такива слабички, като българите, които ние някога защитавахме от турските завоеватели, не помнят добрината", добави Калашников.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


473
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всъщност, какво да се ядосваме, вече нищо не могат да ни направят. Ние и така сме си умрели, все едно, като в приказката - на умряло куче нож да вадиш. Ще ни оставят леко да си доиздъхваме, нищо друго не заслужаваме. И нищо няма да ни спаси, *ция, турцизация....това е братя...бай, бай....Жалко, хубава страна бяхме, 1300 годишна, ей така да се затрие за има-няма 100-тина години.
174
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еврогейове, вдигайте си чукалата и вън от България. По добре и извън Европа, тая смрад плъзнала из Европа от Римската империя трябва да се изкорени!
173
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
този акт надмина по рейтинг и обявяването на война на САЩ от страна на българия
172
10
 
5
 
! Отговори
гг преди 8 години
Примрели от страх Руснаците си свиха перките пред страховитата българска ПВО отбрана от страх да не им свалят някой военно транспортен самолет .Така записа историкът на Американските *** надлежно в книгата до белият (чернобоядисан дом) !
171
6
 
3
 
! Отговори
до дн13 преди 8 години
Чак пък най-развита страна в Европа беше. Не се прави за смях
170
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко важно нещо е дипломацията. За жалост тази длъжност у нас е поверена на страхливи и алчни дупедавци, в повечето случаи с не български корен.
169
4
 
22
 
! Отговори
Иван преди 8 години
И ква стана тя,гръмнахме мюрето!Руснаците ни пробваха акъла и пак си писахме черна точка пред тях!И то по абсолютно баламски начин!
168
7
 
23
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Естествено, че ще има ответни мерки. България отново се доказа като една евтина к*рва. Направо ме хваща срам, че съм българин с такива продажни политици.
167
4
 
19
 
! Отговори
Dimo преди 8 години
А Бойко който играеше двойна игра и последните месеци беше пръв приятел на руснаците ни вопъл ни стон. Да идват пак руснаците тук с танковете и да се свършва веднъж за винаги до следващите продажници. Жалко но историята винаги се повтаря и никой не си прави труда да я чете
166
3
 
19
 
! Отговори
Аз Малдив преди 8 години
Е, до година на морето ще чакат да напълнят хотелите с американски туристи...
165
7
 
19
 
! Отговори
Aw преди 8 години
В крайна сметка всичко това ще доведе до война с руснаците. Усещам как ние, украинците, румънците и балтийските държави ще сме пушечното месо, а щатите и западна европа ще гледат по тв как се изколваме славяните
164
4
 
9
 
! Отговори
Имам чувството преди 8 години
че скоро турския ще стане задължителен
163
4
 
22
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 8 години
Тиквата в затвора
162
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Външното министерство се нарича така понеже се управлява от вън.
161
3
 
12
 
! Отговори
ъ преди 8 години
ЕСТЕСТВЕНО но кой знае защо после ревеме-колко са лоши рашъните !!
160
6
 
19
 
! Отговори
дн13 преди 8 години
До ВяраДа защото преди когато бяхме *** на СССР просперирахме. Бяхме най-развитата страна в Европа, а защо не и целия свят.
159
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Направо да затварят от сега хотелите по Черноморието, защото не съм чувал американците да идват да почиват у нас!Това написах преди половин час, но след като го потърсих не го открих!Явно неудобните коментари се трият!
158
23
 
12
 
! Отговори
То преди 8 години
Рубладжии, дигайте си дебелите *** и с чамадане към магадане и масква с ваксзал при Путинчо
157
20
 
11
 
! Отговори
Йордан Р. преди 8 години
Уважаемите другари от пост-ерата на СССР наверно са забравили за добрината на българския народ да им предаде писмеността си (църковните книги) и азбуката, на която днес пишат. Другари руснаци, наверно забравихте и това, че Първият Всеросийски Патриарх на Вашата Църква е БЪЛГАРИН също.За каква добрина говорихте? За Освобождението на Княжество България и за това, че както нашите революционери много добре проумяваха, че "този, който ни освободи, този ще ни и пороби" наново.Поздрави: Йордан
156
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Срам ме е ,че едно прецедента наречен Росен плевнялиев направи България за посмешище пред цял свят Дано му измрат всички роднини деца и близки на това прасе американоидно.