Русия не се занимава със смяна на режими!

Москва отрече да е имала план за оттегляне на Асад
Обновена: 16 сеп 2015 14:14 | 16 сеп 2015 14:02, Елка Василева
68
Русия не се занимава със смяна на режими!
Снимка: архив, Reuters

Русия не се занимава със смяна на режими, заяви Дмитрий Песков, прессекретар на руския президент Владимир Путин, коментирайки информациите, че през 2012 г. Русия била предложила план за оттегляне на президента на Сирия Башар Асад.

Още по темата

„Русия не се занимава със смяна на режими, да предлага елегантно или неелегантно оттегляне от власт – с това Русия никога не се е занимавала. Всъщност това от самото начало може лесно да се проследи – от самото начало на сирийската криза Русия повтаряше на най-различни равнища, че само сирийският народ, само чрез демократични процедури може да определи бъдещето си“, каза Песков.

Бившият президент на Финландия и носител на Нобелова награда за мир Марти Ахтисаари заяви пред „Гардиън“, че през 2012 г. Русия била предложила някакъв план за урегулиране в Сирия, като една от точките в този план, който му бил представен от постоянния представител на Русия в ООН Виталий Чуркин, била за елегантно оттегляне от поста на Башар Асад.

Песков не пожела да коментира казаното от американския държавен секретар Джон Кери, че подкрепата от Русия за Асад спомага за разширяване на конфликта в Сирия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ШопЖопа вонючая, ти си бил голям аналлизатор! Саддам, Каддафи, сега и Ассад! И кое е общото между тях? Ах да - Руссия! Айде млъкни, доссаждаш, даже не дразниш! Работодателят ти плаща да драззниш.
28
0
 
4
 
! Отговори
ivo преди 8 години
Абе , *** до кога ще вините русия за всичко ? да кажете нещо за САЩ .
27
8
 
2
 
! Отговори
важно преди 8 години
До Анонимен Нещо много важно, Русия гарантира на Асад че той ще е на власт, за това все още не е на международния съд или убит с камъни в Дамаск, а жужето брани Асад, защото в разрушената Сирия е единствената руска база извън територията на Русия
26
7
 
3
 
! Отговори
бай преди 8 години
комунистически разбойници активни борци за пари привилегии и служби и техните чеда и отрочета ако не беше незаконният преврат 1944г щяхте да бъдете прислужващ персонал , неграмотници.Узаконихте престъпните си деяния през преврата 1944г ,след това народа ви носи на гърба си 45г по престъпен комунистически начин отново запазихте власта си превръщайки политическата в иконолическа -в пари и имоти.Сега отново сте пета колона на България продажници на *** -бъдете проклети ***
25
2
 
15
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 49Значи ти изобщо не познаваш историята. Всеки улегнал диктаторски режим както този на АСАД, какъвто беше и нашия на Тошо реално няма политически затворници и само заплахата от наказание обикновено върши работа. Освен това тези режими се стремят хората да са поне минимално задоволени с жилища и ядене. Тези улегнали режими лесно се корумпират(нашия) и лесно се влияят от външни фактори "Свободните" при АСАД.НО ЛОШИЯ МИР Е ПО-ДОБЪР ДОРИ ОТ "ДОБРАТА" ВОЙНА ЗА ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА!!!
24
2
 
16
 
! Отговори
Aeon преди 8 години
Без Асад, в Сирия ще настане анархия на основа псевдорелигиозен фанатизъм, поголовно клане от страна на ИД. Краврите разбутаха Ирак със свалянето на Саддам и оттам тръгна всичко. САЩ са далеч и не им пука. Русия ще се намеси сериозно, ако не иска след някой друг месец *** да настъпят към Кавказ.
23
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АНОНИМЕН 48Няма нужда да викаш.Сирийците са 24 милиона.От тях поне 3 милиона могат да носят оръжие пиши ги 1 милион гравитират към Асад.ИДИЛ са около 30 000 глави.Ако бяха наистина мъже щяха с джобни ножчета да ги изтрепят.Предпочетоха да бягат като плъхове.Няма място за съжаление.
22
3
 
15
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Да ги сменя ,ли??Да приеме че си прав и да погледнем САЩ. В САЩ реално остана някакво селско стопанство и то КОРПОРАТИВНО И ТО ГМО ВАРИАНТ. ВПК и свързаните с него производства и какво още? А Останалото е изнесено в КИТАЙ, Малайзия и прочие...А забравих Крадците от Уолстреет продаващи балони.
21
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 4010-тината атакисчета с 2 пръста челца откога са целия свят?
20
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 40мачка той - с голо дупе таралеж мачка :)
19
18
 
6
 
! Отговори
Да ги сменя ,ли?? преди 8 години
Как ше ги сменят ,бееееееееее.....КОЙ ШЕ ИМ КУПУВА ОРЪЖИЕТО ТОГАВА??!!!ТОВА Е ОСНОВНАТА ДВИЖЕЩА СИЛА В РУСИЯ ---------ПАРИТЕ ЗА ВПК и ГОРИВАТА!Другото е приказки а ла .."пунта -мара"-----дъвки за наивници и ***!!!АСАД ВЕЧЕ Е НА КОМАНДНО ДИШАНЕ С... "РУСКИ АКУМУЛАТОРИ"...!Въпроса е Асад да оцелее до събранието в ООН....ЗА ДА "КЛЪВНЕ" ЗАПАДА за "ОБЩИ ДЕЙСТВИЯ С РУСИЯ!!Така *** си прави ИЛЮЗИИ--да се забрави от Запада , за Крим и Украйна!*** сметки ---на *** и ***, КГБ-еец!
18
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 25И какво лошо ако гръмнат Жужо Аутиста?
17
6
 
0
 
! Отговори
ZABOBOL преди 8 години
Rossiq nf udrq JENATA dori i s zvete...samo sas saksiqta.Spored Peskov moje i s chuval s "pesok",pak az kazvam,che q zaravq za po barzo s "n" tonen BELAZ s as mokar pqsak.
16
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ага.. не се занимава. Заповядай те в Грузия. Попитайте кой постави Иванишвили и неговите хора на власт.
15
15
 
10
 
! Отговори
Гражданин преди 8 години
Ха-ха-ха! Браво! Много хубав виц! Русия цели 50 години се занимава със смяна на режими и сега изведнаж-не?! Предлагам това да бъде вица на годината!!!
14
8
 
7
 
! Отговори
някой си преди 8 години
....... , с изключение на Афганистан, Централна и Източна Европа, Грузия, Украйна, и някои други.
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Силистра направихме нова оранжерия за краставици и 200 дка зеленчукова градина. Ползвахме две програми. Вече сме 3-та година на пазара със зеленчуци, ябълки, вишни, чееши и кайсии. Продукцията се увеличава, но изкупните цени тази година се сринаха. Догодина май ще продадем градината. Някой има ли опит с износ за Украйна или Русия?
12
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руските служби да пазят Путин...Кравароците като нищо ще го гръмнат...Тези хора не се спират пред нищо...Путин предприема голям риск отивайки в тази фашистка страна..
11
21
 
8
 
! Отговори
BG преди 8 години
До ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ !Юрушистки ибрик! заминавай за Русия заедно със сидер ага и 2-та файтона юрушисти!Да живее България!
10
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Закараха ли мобилни крематориуми в Тартус?