Русия не се занимава със смяна на режими!

Москва отрече да е имала план за оттегляне на Асад
Обновена: 16 сеп 2015 14:14 | 16 сеп 2015 14:02, Елка Василева
68
Русия не се занимава със смяна на режими!
Снимка: архив, Reuters

Русия не се занимава със смяна на режими, заяви Дмитрий Песков, прессекретар на руския президент Владимир Путин, коментирайки информациите, че през 2012 г. Русия била предложила план за оттегляне на президента на Сирия Башар Асад.

Още по темата

„Русия не се занимава със смяна на режими, да предлага елегантно или неелегантно оттегляне от власт – с това Русия никога не се е занимавала. Всъщност това от самото начало може лесно да се проследи – от самото начало на сирийската криза Русия повтаряше на най-различни равнища, че само сирийският народ, само чрез демократични процедури може да определи бъдещето си“, каза Песков.

Бившият президент на Финландия и носител на Нобелова награда за мир Марти Ахтисаари заяви пред „Гардиън“, че през 2012 г. Русия била предложила някакъв план за урегулиране в Сирия, като една от точките в този план, който му бил представен от постоянния представител на Русия в ООН Виталий Чуркин, била за елегантно оттегляне от поста на Башар Асад.

Песков не пожела да коментира казаното от американския държавен секретар Джон Кери, че подкрепата от Русия за Асад спомага за разширяване на конфликта в Сирия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
2-3 ленинградски, пръдливи *** осмърдяха форума.
8
6
 
32
 
! Отговори
Ghost преди 8 години
С нетърпение очаквам речта на Путин пред ООН.Може бе ще бъде като тази на Че...Ще има много истини с истинските им имена публично и пред целия свят, не във фейсбук. Съвпада със супер червена луна и лунно затъмнение...или ще остане като паметен и повратен момент в историята на човечеството или наглите просто ще си запушат ушите.
7
20
 
6
 
! Отговори
Gogo преди 8 години
Прав е Съветът.Не се занимават с такива работи.Те директно трепят и поставят техни хора не да се занимават да му търсят заместници на местна почва.След някоя друг месец,година Башар ще гушне букета я от инфаркт,я някой нелеп инцидент,пък може и да реши да се самоубие.Да не е успял да издържи психически горкия,това което му стори лошия Запад и да предаде Богу Дух.Съветите като видяха,че на Запад не могат да пробият сега пускат пипала надолу да видят там как ще са нещата.
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Шопе, ти така казваше и за корабите преди 3 год., но като дойдоха 3 та флагмана + още 10,15 и се н....хте:-))
5
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Помощ .. Билюци бежанци атакуват границата с Турция , пробиха при Синеморец.. Бежанците по пътя от Турция към България скачат по колите!
4
6
 
38
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 8 години
Башар стана на 50г. няма никакво намерение да се оттегля и е в разцвета на силите си ! Ако Путин му удари едно рамо ще смаже ислямистите!
3
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде не се занимава бе? 2013г в България?? Ами сега армията от анонимни сайтове и ***?
2
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жалко иначе можеше да ни отърват от режима!
1
5
 
32
 
! Отговори
РЕЖИМЪТ В БГ преди 8 години
бих се радвал , ако бъде сменен, а националните предатели съдени от НАРОДЕН СЪД