Google удвоява дарения в помощ на бежанците

Целта им е да се съберат 10 милиона евро
17 сеп 2015 13:30,
26
Google удвоява дарения в помощ на бежанците
Снимка: Google

Google предложи на потребителите си да направят дарение в помощ на бежанците, а от своя страна търсачката ще дари същата сума. Те поеха отговорност да дарят 5 милиона евро, и така потребители и компанията заедно ще съберат 10 милиона евро в помощи.

Google уточнява, че средствата ще отидат във фонда Network for Good (Мрежа за Добрина), които после ще разпределят средствата сред четири организации, които безвъзмездно ще осигурят помощ на бежанци и мигрантите.

Въпросните организации са Доктори без граници, Международен комитет за спасение, Спасете децата, както и Върховният комисариат на ООН за бежанците. Те ще се заемат с осигуряване на подслон, вода и храна, както и медицински грижи за бежанците.

От Google пък поемат отговорност да посрещнат всички административни разходи по преразпределяне на средстата, за да може даренията на потребителите им да отиват точно по предназначние.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: Googleбежанцидарения
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма на света по злобно и гадно племе от българите!
9
0
 
3
 
! Отговори
Google from Delpf преди 8 години
Google oracle from Delpfi...Война в Сирии уже не первый год идт...А тут, как по команде рванули...Причм 78% мужики старше 18ти...Что-то назревает в Европе..Концентрационные лагеря. Пока неизвестно для белых или для черных.
8
0
 
2
 
! Отговори
Горан преди 8 години
Ред е на фейсбук да последва светлия пример на гугъл!
7
3
 
4
 
! Отговори
Горан преди 8 години
Точно пък мултимилиардна компания като гугъл да проси дарения от потребителите си... ние вече сме им ги дали, техен ред е еднолично да си ги раздадат както намерят за добре на бежанците... Дори само със закупуването на смартфон със андроид, ние вече сме дарили...
6
0
 
5
 
! Отговори
ПАри ми дай! преди 8 години
Моля да бъда извинен. И аз като гуглето съм толкова гладен, че съм изял цели 3 нули от сумата, похарчена от военно-пиндосите. Усвоили са $500 млн. (500 000 000).
5
2
 
10
 
! Отговори
Пъзел преди 8 години
НЕ си купувам Кока -кола заради целувките за хасан!НЕ ползвам повече Google !
4
1
 
22
 
! Отговори
зяпнал преди 8 години
"Целта им е да се съберат 10 милиона евро" ?????Тия искрено ме разсмяха хахаха , Гугъл печели 10М за 10 мин, а искат да ги съберат от потребителите си????
3
0
 
7
 
! Отговори
ПАри ми дай! преди 8 години
Предлога няма значение - пари им дай. Държ. департамент е похарчил $500 000 и с тях е подготвил 54 сирийски "умерени" опозиционери за борба с Асад, но малката бройка не е последната беда. След като влезли на сирийска територия болшинството от тия "специалисти" били убити и сега по данни на висши военно-пиндоси от тях са останали 4-5
2
2
 
22
 
! Отговори
see преди 8 години
Гугъл да им купи билети за Америка на тези "онеправдани" хора... Съсипаха Европа тези готованци и мързеливци... Превърнаха държавите ,през които преминават в сметища. Очакваме и епидемиите...
1
2
 
26
 
! Отговори
Българин преди 8 години
От Гугъл уточняват ли кои са "бежанците"? Да не излезе накрая че финансират нахлуващите в Европа ислямски екстремисти.