Евакуираха жп гарата в Антверпен след инцидента в Ротердам

Причината беше подозрителен багаж във влак
18 сеп 2015 14:40, Елка Василева
1
Евакуираха жп гарата в Антверпен след инцидента в Ротердам
Снимка: архив, Reuters

Железопътната гара в Антверпен е била евакуирана тази сутрин заради подозрителен багаж във влак по линията към Амстердам, съобщи телевизия Ер Те Ел.

Още по темата

Белгийската полиция е решила да подходи решително, особено заради инцидента от предиобедните часове на гарата в Ротердам. От холандската гара в пряко включване журналисти на телевизията съобщиха, че подозрителният мъж, станал причина за евакуацията на пътниците от влака Талис тази сутрин, е задържан и отведен в болница.

Кадрите показаха млад мъж от неевропейски произход в безсъзнание, който бе отнесен на носилка към местна болница. В него, както и във влака, не е било открито нищо подозрително. Младежът се качил в последната минута във вагона преди тръгването на влака и веднага се затворил в тоалетната, където престоял два часа.

Белгия, Холандия и Франция действат с особена предпазливост при съобщения за подозрителни пътници във влаковете по линията Амстердам-Париж, особено след инцидента от август. Тогава мъж от марокански произход се заключи в тоалетните на влак Талис, а след това опита да нападне пътниците и бе обезвреден, преди да стреля с автомата или с пистолета, с които се бе въоръжил.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
АУ преди 8 години
каква дискриминация към бедния неевропеец. Нали не е румънец или българин от какво се оплаквате сега?