Самолетите ни остават без ремонт?

Полша няма лиценз да ремонтира двигатели, заявиха от "МиГ"
26 сеп 2015 11:10, Александър Попов
221
Самолетите ни остават без ремонт?
Снимка: Булфото, архив

Генералният директор на руската самолетостроителна корпорация МиГ Сергей Коротков е уведомил в писмо председателя на комисията по отбрана в Народното събрание Михо Михов, че "руската страна не е предоставяла на Полша лиценз и актуална техническа документация за изпълнение на ремонтни работи по двигатели на самолети, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"Ако подобен ремонт на български МиГ бъде направен, то РСК МиГ ще прекрати изпълнението на договорните отношения по поддръжка и експлоатация на самолети", се казва в писмото.

Освен това Полша няма право да използва резервни части на самолети за нуждите на трети страни и ако това се случи, доставката им в страната ще бъде прекратена.

Dnes.bg припомня, че България и Полша подписаха документи за сътрудничество в областта на отбраната в края на август. Бе сложен и подпис под писмо за намерение, което положи правните рамки на дейностите по ремонт и модернизация на руските ни изтребители МиГ-29.

Очаква се до средата на 2016 г. да се ремонтират двигателите и агрегатите на три самолета, а до края на 2016 г. на още три.

"България се обърна към Полша, защото тя може да предостави пълен обем от дейности за поддържане на изправността и летателната годност на самолетите МиГ-29, да модернизира самолетите на високотехнологично равнище и спрямо изискванията на НАТО, да предложи изгодна цена и по-кратък срок за изпълнение", заявиха от военното министерство тогава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
10
 
! Отговори
Aeon преди 8 години
Нали искахте капитализъм? САЩ не подаряват, а продават.
42
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До онз 39БГ има един С-200 наполовина консервиран ако все още работи. Един С-300 който не знам как го поддържаме. Няколо КУБ и ОСА и СТРЛА 10 комплекси, ПЗРК ИГЛА и Стрела 2м(основно за обучение) Може да са останали около 10 С-125 Печора но за това не съм сигурен. С-75 ги свалихме и ги преработихме в мишени докато има ракети.Нови комплекси Сее Сапроу на "ФРЕГАТИТЕ" които е с толкова бъгав софтуер че отказал да стреля на последното учение по реална мишена
41
0
 
3
 
! Отговори
Миро преди 8 години
Ракетите и оборудването на тези стари машини са с малък и непълен обсег.Да има стари мигове, стари страшилища на военно летище.Единственния вариант БА да има оръжие е да произвежда, ремонтира,продава ново и употребявано такова.ВПК има проблем, БА също.Когато имаме авиоремонтен завод с военен профил, такъв с цивилен то защо чакаме някой друг да вземе лиценза за да направи ремонта? МИГ 29 е модулен военен самолет,на Равнец си ги оправяха сами.
40
0
 
8
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
Полското сервизче ще ги *** и ще им монтира газови уредби да не харчат много.Не ни трябват лицензирани сервизи, пАри нЕма.
39
2
 
9
 
! Отговори
Ха-Ха-Ха преди 8 години
Нов удар за нас... Избереш ли да те води лъжата, в лъжа ще живееш.
38
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отново пу....ска позиция на тези *** наречени български политици. Който произвежда той дава лиценз и гаранция за ремонта. Кой *** е решил да се ремонтират в Полша не знам, но знам едно, утре ще имаме огромната необходимост от помощта на Русия като православна държава. За пореден път сме на погрешната страна и кой плаща, Българският народ. А музаверниците се измъкват и крият в замъците си купени в случай, че им се потърси отговорност.
37
3
 
4
 
! Отговори
onz преди 8 години
за съжаление миг 29 е без аналог в света, единствено имперските кръстосвачи са достойни противници на тоя мегасамолет с първи полет 197х година
36
1
 
8
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 31Полските Мигове летят с подписа на Полския Министър на отбраната. Самите самолети се ремонтират по документация от преди 20 години и резервни части купени ОТ КОЛ И ВЪЖЕ от складове на бивши СССР републики. Отговорноста не е на МиГ корпорация а на Полския Министър. Ако самолета му откаже двигателя по време на парад падне и избие цялото ръководство на страната Поляците няма да се сърдят на никой освен себе си.
35
1
 
5
 
! Отговори
Aeon преди 8 години
до Анонимен 31"Освен това Полша няма право да използва резервни части на самолети за нуждите на трети страни и ако това се случи, доставката им в страната ще бъде прекратена."
34
1
 
1
 
! Отговори
онз преди 8 години
До Бобимлади комсомолецо, какви ракетни комплекси има в понор и в каква конфигурация?
33
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаците искат да им се плащат лицензи.Колкото плащаме за Уинодус, толкаво и на руснаците.Да си гледат работата тези пияндурници.Офертата на поляците е по-евтина и ще ремонтираме при тях.Аз като си ремонтирам колата да не ходя в сервиз на МотоПфое.Ходя където ми е по-евтино.Офертата на поляците е 3 пъти по-евтина от тази руските ***.Парите ни трябва за пенсии на пенсионирети в България.Стига са ни крали "братушките".
32
1
 
1
 
! Отговори
онз преди 8 години
До Анонимен29бако, като оставим настрана ура-патриотизма, ти плазмено оръжие ше обедваш ли днеска?
31
0
 
2
 
! Отговори
Aeon преди 8 години
Няма проблем. Осигурете пари и ще има нови натовски самолети. Ето, Норвегия е поръчала от Големия брат 52 самолета F-35.
30
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До крайМИГ 29 не отстъпва дори на ф22 и на хилядолетния сокол. Толкова е съвършенен.
29
0
 
4
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 15Анонимни пиши си името да ти се смеем персоналноЛЕЛЕ ХОРА ПОНАУЧЕТЕ НЕЩО ЗА РЕАЛНИТЕ ВЪОРЪЖЕНИЯ И ТОГАВА ГОВОРЕТЕ. СПРЕТЕ ДА СЕ ИЗЛАГАТЕ.един ПВО комплекс 8 пускови установки, радар, команден пункт и обзорен радар + обслужващи системи като генератори Струва майка си и баща сиОпорни комплексиС-300(400Мил$)/ХЮ-9(Китай копие С-300 300Мил$) С-400(секретно) С-350(няма продажби)Пейтриот ПАК3(500-700Мил$ зависи от ракетите)Усъвършенстван Хок(250Мил$)Европейски (400-500Мил$)
28
5
 
2
 
! Отговори
поручука преди 8 години
До Анонимен28и за двигател ползват гражданска технология а не мегаспециалните парни валяци на русняците
27
1
 
3
 
! Отговори
ахаххахаха преди 8 години
До Анонимен 29 разсмя ме , ама ти сериозно ли стандартите на НАТО - ахахахххахахххААХАХХАХХАХАХ
26
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой ще ги пита руснаците разрешават или не.Полските МИГ-ове нали летят, поляците си ги ремонтират.Така че руснаците ще духат супата.Ние нямаме излишни пари, за да плащане на тези изнудвачи двойно и тройно.Да си гледат работата.
25
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ко, кво, ко каза. Нали с тие самолети щеше да сваля руските. Ааа нали сме в нато или се лъжа, господата от саЩ що не ни продадът некой изнемощел F18 на двойно по голяма цена, нашия мин-истурведнага ще подпише, а той същност има ли друг избор
24
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хохохооо...И каква стана тя бе,Ненчев.Хитрата сврака с двата крака.Ами сега.Да оставим ремонтите настрана.Ненчев,като видя новото плазмено руско оръжие и тупаниците,които Путин стоварва върху главорезите от ИД,кажи сега кога пак ще им сваляме самолетите.Ама ти нещо се покри напоследък.Що така?