Русия води свещена война в Сирия срещу тероризма

Руската православна църква подкрепи въздушните удари
Обновена: 30 сеп 2015 20:01 | 30 сеп 2015 18:41,
124
Русия води свещена война в Сирия срещу тероризма
Снимка: Архив Reuters

Руското военно участие в Сирия се вписва в рамките на свещена война срещу тероризма, заяви Руската православна църква, предаде Франс прес.

"Борбата срещу тероризма е свещена война и днес нашата страна е може би най-активно борещата се срещу него", заяви говорителят на Руската православна църква Всеволод Чаплин, цитиран от Интерфакс.

"Това решение отговаря на международното право, на нагласите на нашия народ и на специалната роля, която страната ни винаги е играла в Близкия изток", добави той.

Още по темата

Един от главните представители на мюсюлманската общност в Русия също подкрепи руското военно участие в Сирия.

"Изцяло подкрепяме използването на руските въоръжени сили в борбата срещу световния тероризъм", заяви за РИА Новости главният мюфтия на Русия Талгат Таджудин.

Чаплин съобщи, че утре Междурелигиозният съвет на Русия, който включва представители на православието, исляма, юдаизма и будизма, ще публикува изявление в подкрепа на решението на руските власти за бойни операции в Сирия.

Руският патриарх Кирил изрази надежда, че участието на Русия в решаването на сирийския конфликт ще донесе дългоочаквания мир в региона, предаде ТАСС.

"Православните с болка в сърцето наблюдават многочислените случаи на насилие към християните в региона, отвличането и безмилостното убийство на епископи и монаси, варварското разрушаване на древни храмове. Не по-малко страдат и мюсюлманите по тези места, които са свещени за представителите на всички авраамови (монотеистични - бел.прев.) религии", заяви патриарх Кирил.

"Руската федерация взе отговорно решение да използва въоръжени сили в защита на сирийския народ от бедите, предизвикани от произвола на терористите. Ние свързваме с това решение приближаването до мира и справедливостта на тази древна земя", заяви руският патриарх.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
2
 
14
 
! Отговори
коко преди 8 години
Аман от лозунги!Свщенни са политическите интереси на Матушката и военните бази на Ср.море.Стратегията да помага на пътника Асад за да се легитимира.Путин се пъчи като гащата джинка на бунище.Лошото е че бунището може да бъде угасено само с общи удари а не с лозунги.
74
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо все руснаците трябва да оправят положението? Не се ли наядоха на милиони франсетата и германците. Германия не им стигна да краде милиони от еврейте през Втората световна, ами сега налага и геноцид на християните, защото взима пари от арабите. Стига с тая продажност вече. Затова войната на Русия е Свещенна война, защото воюват за родината с чисто сърце и няма да се продадат за пари и да станат халифат.
73
1
 
20
 
! Отговори
! преди 8 години
"Русия води свещена война в Сирия срещу тероризма"Все някой трябваше да прояви воля да започне. Понеже ония на запад само бръщолевят и се лигавят /а някои, съвсем на запад, сами я подкладоха, други трябва да я спират и отново да вадят "горещите кестени от огъня", както са правили и преди.
72
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жужето, това съвременно копие на Хитлер, си играе на война, но тъпите руснаци за пореден път ще платят глупавите авантюри на шефовете си.Няма толкова *** народ като руснаците, нищо не научиха от историята!Това пиянско племе си заслужава робския живот.
71
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И руските попове са луди или уплашени от Путин...Като чуеш само да се говори за свещенна война и ти става ясно, че не са в ред!И за мюсюлманите-джихадисти тази война е свещенна!И кво правим?!Избиването ще продължава, защото е на религиозно-икономическа основа.Сунитите искат да избият шиитите, а сега и православните се намесиха - пълен цирк ;)
70
7
 
17
 
! Отговори
До русофилите преди 8 години
Малко видео до русофилите да видите как сирийски деца издъхват пред камерите след барелите и бидоните с пирони и взривни вещества които армията на Асад хвърля от хеликоптери по сирийското население, според вас русофили трябва ли този наследствен диктатор още да е "президент" на каквото е останало от бившата страна Сирия? Руснаците толкова ли са *** да си мислят че някой по света ще ги подкрепи Асад да остане на власт ? Моля гледайте видеото, всички сме хора все пак
69
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия води свещена война в Сирия срещу тероризмаСвещена??!! Колко да е свещена, колкото е свещен патриарха им Кирил който по съвместителство е и генерала от ФСБ Гундяев.
68
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Русия води свещена война в Сирия" ...Путин акбар !
67
2
 
33
 
! Отговори
............ преди 8 години
До Вперед *** . Сакаш Русия си няма газ и нефт за продаване, та опряла до Сирия . Това да не са ти краварите ,на когото националните интереси са там, където мирише на петрол итрабва да го гепят ,било под тоягата на демокрацията ,било директно със снаряди и ракети .
66
4
 
20
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
Пак ,,пуиките ,,по другаря Борисов ,са проспали новината, че и мюсюлманите и евреите в Русия, подкрепят войната срещу ислямският тероризъм . Няма утре ,има днес . Вече е обявено . Пак свободната и независима преса, чака инструкции, какво и кога да пише . Свободни ли ,независими ли ?
65
3
 
37
 
! Отговори
мислещ преди 8 години
Колкото и да плюят Путин някои, а други пък да го въздигат до Бог. Истината е, че е превъзходен политик.Ако може да се избегне много по- сериозна криза и война, до голяма степен ще е благодарение на него.Дори сега ако отново успее да запази интересите на Русия, спасявайки до голяма степен и Европа, като в същото време даде на САЩ удобна форма за запазване на достойнството им като велика сила. Цена няма да има.
64
6
 
44
 
! Отговори
мислещ преди 8 години
В случая нашите интереси са близко до руските. Нямам понятие колко е крива или права сирийската опозиция, но насилственото сваляне на Асад в момента ще доведе до още по- голям хаос и инвазия, на която ние не можем да се противопоставим. Едно укрепване на Сирийската държава и справяне с размириците е много по- добро и нека после се дебатира кой крив , кой прав и да си изберат който искат.Мисля, че дори САЩ с огромно неудоволствие ще трябва да се съгласят с това. И дано стане така.
63
14
 
20
 
! Отговори
K.Коцев преди 8 години
Ала-бала! Хората откога водят бойни действия срещу терористите,а тия сега се сетиха да поглед нат какви ги вършат терористите и на всичкото отгоре били най -активните ?! Дрън-дрън! Най-активни са в приказките и увъртанията!
62
4
 
55
 
! Отговори
boc преди 8 години
Руснаците и рускините независимо дали пият, дали се бият, дали са пияни или и//ни, ТЕ винаги са ИСТИНСКИ!!!Не са изкуствени, лъжливи и гьотверени, като американците!Руснака има душа!
61
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Давайте зелени човечета ние обикновените хора искащи справедливост сме с вас. Изпълнете мисията
60
1
 
45
 
! Отговори
мислещ преди 8 години
В момента всяко регулиране на хаоса на изток, който напира да ни прегази е добро за нас. Тези държави са свикнали да живеят чудесно с диктатори на чело. Псевдоопитите да им се донесе "демокрация", които всъщност бяха продиктувани от задкулисни интереси доведоха до убийства и смърт каквито никой диктатор не е причинявал.И сега и до заплаха за Европейската цивилизация, а Българите дори не виждат какво им се случва!
59
1
 
26
 
! Отговори
мислещ преди 8 години
Чух скоро, че народ, който вече не може да си избере чистачка за входа е окончателно деградирал. Съдейки по много от коментарите положението е наистина тревожно. Мирише силно на изгоряло, набъркани са огромни интереси и народ като нашия трябва да е единен и ориентиран най-вече към собственото си оцеляване. Заплахата е много сериозна. Продажните ни управляващи ще се спасят при първия истински пушек.Тези които идват са силни с вяра и дух. Ние го нямаме. Русия и САЩ се грижат най-вече за себе си.
58
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Подобен емоционален подем за действия извън страната не е имало в Русия от времето на Руско-Турската освободителна война
57
1
 
23
 
! Отговори
мазепа преди 8 години
До ФАШИСТТочно защото православните не подкрепихме католиците в похода им срещу турците през 12 век, православните си изпатихме от турците два века по-късно.
56
12
 
17
 
! Отговори
Вперед преди 8 години
Пълен контрол над Сирия заради загубения пълен контрол над Украйна ! Става дума за контрол над пътя към ЕС за доставка на газ и петрол.