Ударите в Сирия ще докарат Русия до изолация

САЩ: Бомбардировките срещу противниците на Асад ще се увеличат
2 окт 2015 15:30,
205
Ударите в Сирия ще докарат Русия до изолация
Снимка: bgonair.bg

Русия може да изпадне в международна изолация, ако продължава да нанася удари срещу сирийските бунтовници. Това заяви говорител на Белия дом, който допълни, че очаква бомбардировките срещу противниците на сирийския президент Башар Асад да се увеличат.

Междувременно Русия обяви, че основен приоритет на въздушните операции на авиацията е ликвидирането на терористи. Външният министър Сергей Лавров отрече всякакви спекулации за това, че Москва ще участва в операции в Ирак.

Стотици ирански войници са пристигнали през последните 10 дни в Сирия и скоро ще се присъединят към армията на Башар Асад и подкрепяните от Техеран ливански съюзници от "Хизбула" в началото на голяма сухопътна офанзива, подкрепена от руската бойна авиация.

Предстоящите операции ще бъдат насочени към провинциите Идлиб и Хама. Целта е частите на Асад да си върнат територии, които през последните месеци са изгубили при нападенията на антиправителствени отряди. Това заяви самият руски президент Владимир Путин, когато трябваше да даде обяснение за използването на армията в задгранични мисии, както и мобилизацията на част от наборните войски.

Според анализатори е създаден военен съюз между Москва, Техеран, официалните власти в Дамаск, както и ливанската групировка "Хизбула", която пък в международен план е призната за терористична групировка от редица държави.

Първа цел на този съюз е връщането на територии в северозападна Сирия, докато Ислямска държава се намира в североизточна и Източна Сирия. В района на офанзивата действа фронтът "Нусра", свързан с "Ал Кайда“.

Мнозина военни анализатори смятат, че именно настъплението на тези отряди опасно е наближило Латакия и базата, която сега руснаците използват. Така те са застрашили не само ключовия за Асад град в Западна Сирия, но и руския военноморски пункт в Тартус.

Досега иранската военна подкрепа за Асад идваше основно под формата на военни инструктори и мобилизиране на шиитски бойци, включително иракчани и някои афганистанци, за сражения редом с армията на Дамаск. "Хизбула" например се сражава в помощ на президента от самото начало на конфликта.

Също така върховният духовен лидер на Иран Али Хаменей призова въоръжените сили на ислямската република да повишат готовността си, за да защитят влиянието на страната в Близкия изток.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До истината 178"Истината" Ако някой политик си позволи да наложи санкции заради нещо (Нещо Което Изглежда като ТЕРОРИСТ, Държи се като ТЕРОРИСТ, Бие се като ТЕРОРИСТ(Тактика и стратегия) то тогава си имаме работа с ТЕРОРИСТ) като те0рорист или Ал-Каида или Радикални Ислямисти - Тогава в християнския свят този политик е ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУП.
118
0
 
0
 
! Отговори
Parcuc преди 8 години
Няма никаква разлика между сирийска опозиция и ислямска държава, всичките са един дол примитивни главорези и трябва да бъдат изметени.
117
0
 
2
 
! Отговори
истината преди 8 години
Ще има нови санкции срещу *** заради подкрепата и за химическият Башар...путин няма да ги почувства, да му мислят мужиците
116
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе тоя Одисейчо,къде е ?Да му натроша тъпата тиква.
115
1
 
0
 
! Отговори
Stiliqn Ivanov преди 8 години
vseki protiv rejima na ba6ar asad e terorist n-1 boi na humarikancite
114
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ създадоха ИД,не само като бомбандираха редица държви,но и като спонсорираха с 500 млн сирийската "опозиция" във вид на оръжие,който по-късно се присъединиха в Ислямска държава!И Путин им го каза в ООН!
113
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Одисейчо,Ислямска държава я създадоха САЩ,след като унищожиха Ирак,Либия и Сирия като държави,там цари хаос и разруха и няма официална силна власт в тези държави която да се бори с ИДИЛ!
112
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
168.Сухоземната операция се води от Иран!Въздушните от Русия !Не си ли го разбрал , голямо плямпане,
111
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
168.Кой е арабския свят бе ***.Всеки гледа как руснаците разрушават базите с въоръжаване, танкове, гориво - доставяно на И.Д , АлКайда и какви ли не затворници по света , пуснати в Сирия ? И само Асад и Кюрдите се биеха срещу тях 4 години !
110
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стратегическа и катастрофална грешка на Путин. Русия става основен враг на почти целия арабски свят. Асад е обречен. Сирия става бездънна яма за Русия. Хизбула, Иран.... това са съюзниците на Путин. А враговете стават много. И САЩ ще се възползват.Няма 3-4 месеца. Ще дойде време за наземна операция. А руският народ е категорично против това. Путин е в капан. Няма полезен ход. Само безславен отбой.
109
16
 
5
 
! Отговори
хм преди 8 години
Русия в съюз със Иран, Хизбула, Сирия... и всички останали терористи - срещу останалия свят. И това, за да гарантира властта на един самозабравил се близкоизточен сатрап... Дотам ли падна матушка Русия? Тъжно, все по-тъжно.Путин е ясен, но нима в Русия няма други, нормално мислещи руснаци?!
108
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ загубиха отново. Но този път не просто загубиха, а показаха истинското си лице-на създатели и закрилници на тероризма, пред целия свят. Скоро дори и най-заспалите индивиди ще проумеят, че точно те са бащите на ИД, Ал Каида и тем подобни ***.
107
3
 
16
 
! Отговори
Пак реват преди 8 години
че бомбардират отрочето на запада ИД. В крайна сметка кажете си директно - искате ли ислямизация на Европа или не? Ако е така, Путин да се изтегля да обесват Асад и ислямистите да залеят Европа. Вие *** ли сте или да?
106
3
 
26
 
! Отговори
Страх преди 8 години
Голям страх тресе Запада, Турция и Саудитска Арабия, че ИД в Сирия ще бъде унищожена.
105
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Одисей 1Колко е гадно да си в изолация ,а?
104
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
путин е единственният световен лидер който е в час.затова и всички НОРМАЛНИ ХОРА ПО СВЕТА СА НА НЕГОВА СТРАНА.тероризмът,идил, сирийските бунтовници и други подобни са продукт на сащ и запада и пречат на свта да живее в мир.ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ
103
2
 
26
 
! Отговори
Възможно е преди 8 години
Факт е обаче, че Вашингтон Е в изолация.
102
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СЛАВА НА РУСИЯ СЛАВА НА ПУТИН УРА ТАВАРИШИ НАЗДРАВЕ
101
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мисля че прикаските за изолация на Русия останаха доста изолирани
100
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ИЗОЛИРАИТЕ САЩ И С ТЯХ Е СВЪРШЕНО ТОЧНО ЗА 1 МЕСЕЦ , БАБА ВАНГА ЩЕ ПОЗНАЕ ЧЕ ЧЕРЕН ПРЕЗИДЕНТ ЩЕ Е ПОСЛЕДНИЯ ПРЕЗИДЕНТ НА АМЕРИКА , КАКВОТО И ДА ОЗНАЧАВА ТОВА , ИЛИ РАЗПАД ИЛИ УНИЩОЖЕНА АМЕРИКА