Евросъюзът ще обсъди ситуацията в Сирия

Това е първата среща след масираната руска интервенция
12 окт 2015 11:22, Анисия Иванова
34
Евросъюзът ще обсъди ситуацията в Сирия
Снимка: Bulgaria On Air

Външните министри на държавите от Европейския съюз ще обсъдят ситуацията в Сирия за първи път след началото на руската интервенция в конфликта. Част от темите, които дипломатите ще разискват в Люксембург са миграционната криза и гражданската война в Либия.

Според пресслужбата се очаква Съветът на Европейския Съюз да подпише и документ, с който да заеме по-ясна позиция относно случващото се. Ние може да предположим каква ще е тя особено, след като вчера излязоха няколко официални позиции на част от външните министри.

Те споделят, че са наясно, че Башар Асад не може да бъде част от дългосрочното политическо решение, но точните детайли на общото заявление на министрите ще се дообработят. Що се касае до действията на Русия министрите изразяват своята загриженост, че нейните въздушни удари могат да поразят не само цели на терористите, но и обекти, принадлежащи на умерените сили.

"Това е само началото на процеса. Диалогът ще бъде продължен в близките месеци и години“, коментира предстоящата среща министърът на външните работи на Люксембург Жан Аселборн.

В Сирия в момента се намират осем милиона вътрешно преместени лица, а още четири млн. се намират в съседните страни. Дипломатите се чувстват длъжни да очакват милиони бежанци и то единствено от Сирия. Голям проблем е, че има мигранти от Ирак, Афганистан и други страни, които също се стремят да пристигнат в Европа.

По темата вижте и видеото на Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
49
 
! Отговори
:) преди 8 години
Има ли умерено бременна? Има ли умерен талибан? Има ли умерен религиозен фанатик? Има или умерена опозиция в Сирия? Има ли бъдеще ЕС в този му вид ?
2
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕС е мъртво прасе.
1
1
 
47
 
! Отговори
прокто лог преди 8 години
Евросъюзът ще обсъди ситуацията в Сирия. Три ще бъдат темите: Първа тема: протакане, Втора тема: протакане, Трета тема: протакане. След което ще има обилен обяд и ще се лее шампанско за здравето на сирийските бежанци.