Лавров съветва: Борисов трябва да се срамува пред хората!

Спрените енергийни проекти в полза на САЩ възмутиха руския министър
Обновена: 13 окт 2015 21:35 | 13 окт 2015 20:30,
545
Лавров съветва: Борисов трябва да се срамува пред хората!
Снимка: Reuters, архив

Българският премиер Бойко Борисов трябва да се срамува пред избирателите и пред страната от изявлението си, че руските енергийни проекти са били спрени в интерес на САЩ, заяви руският външен министър Сергей Лавров в интервю за телевизия NTV, предаде ТАСС.

"С изумление прочетох цитат от изказване на премиера на България Бойко Борисов, който е заявил, че България се е отказала от осъществяването на енергийни проекти с Русия, включително "Южен поток" в интерес на САЩ", каза Лавров.

Още по темата
“Смайващо е, че хората не се притесняват от такива изявления. Аз бих се срамувал пред избирателите, пред страната", допълни министърът.

В изказване на конференция в Американската търговска камара в София вчера Борисов заяви, че руските енергийни проекти в България - строителството на петролопровода Бургас-Александруполис, атомната електроцентрала Белене и газопровода "Южен поток" са били спрени в полза на САЩ, посочва ТАСС.

"Признахме военното крило на Хизбула за терористична организация, спряхме три големи руски проекта, спираме руски самолети над морета", каза българският премиер, цитиран от руската агенция. Той смята, че когато има проблеми, България и САЩ трябва да бъдат заедно.

"Ние заедно сме едно цяло, ние сме приятели и точно затова мога да говоря с вас по този начин", добави Бойко Борисов на среща с американски дипломати и бизнесмени.

Българският премиер призова да му се окаже необходимата помощ за решаване на енергийните проблеми, за отменяне на визовия режим и оказване на помощ при придобиване на нови военни самолети, допълва ТАСС.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


545
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименИ руските и европейските, и американските проекти ощетяват България. Борисов очевидно се дразни, че е безсилен срещу *** от САЩ и затова беше дипломатично прям. Поздравления за Борисов! Лавров също е прав, но неговата цел е друга, но е политическа. Това не е нападка срещу Борисов, а опит да ни отърси от овчия нрав, който се превръща в национална черта през последните десетилетия.
138
0
 
26
 
! Отговори
еее преди 8 години
ЛАВРОВ,ТО СЕ КАЗВА НА НЯКОГО,КОЙТО ЩЕ ТЕ РАЗБЕРЕ,НЯМА СМИСЪЛ ОСТАВИ ДА ЗАТЪНЕМ В ТИНЯТА.ОТ ДВА ДНИ ГЛЕДАМ СИДЕРОВ СЕ БЛЪСКА С ПОЛИЦАИТЕ ЗА ЕДНА КУТИЯ ЦИГАРИ КОНТРАБАНДА,А ПЪК ДА СКОРО УПРАВЛЯВАЛИ ЗАЕДНО БОРИСОВ СИ ПРИЗНАВА ЗА МИЛИАРДИ ПРОПУСНАТИ ПОЛЗИ И РАБОТНИ МЕСТА.КАКВА ПАРОДИЯ,КАКВО БЪДЕЩЕ НИ ЧАКА,СРАМ.
137
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
абе господин лавровне сте прав то толкова години едни експерти едни специалисти ни обясняваха колко са неизгодни тия догови за нас българите - те знаели че ни лъжат а те били неизгодни за краварчетата дето много работят и взимат големи паризаради такива смотани народи дето не си знаят интересае ами като ви казвах че българия е населена с *** в преобладаващата си част които можеш да лъжеш и им сваляш гащите когато поискаши а някой им е казал че са със свалени *** им става най-зъл враг
136
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ББ е недоразумение. Няма дори ниво на компетентност.
135
31
 
11
 
! Отговори
акуд преди 8 години
лавров гледай си руските интереси а ако русия иска да работи с България трябва да си плаща а не да ползва наркомани политици като сидерофф
134
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Та точно това вчера казваше и Боко на американски господари, че му е срам вече пред хората...
133
0
 
32
 
! Отговори
СУ-1234 преди 8 години
Г-н Лавров с ново съкрушително изказване: "Западът и неговите коалиционни партньори следва да се определят дали се борят с "Ислямската Държава" или искат да използват екстремистите за свои цели, включително и за смяна на властта в Сирия".
132
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Буквално тази сутрин с изумление прочетох цитата от изказването на премиера на България Бойко Борисов, че България се е отказала от реализацията на енергийните проекти с Русия, включително Южен поток, АЕЦ "Белене", нефтопровода Бургас Александруполис в полза на САЩ, и сега САЩ трябва да помогне на България да получи безвизов режим и т.н. Поразително, подчерта Лавров.
131
29
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лавров съветва: Борисов трябва да се срамува пред хората!Лавров и Путин трябва стократно повече от Борисов да се срамуват пред руснаците, заради бозите които забъркаха в Украйна и Сирия.
130
6
 
11
 
! Отговори
*/* преди 8 години
Същите *** които свалиха руският самолет с израелски туристи над черно море преди няколко години.Същите свалиха и малайзиският боинг.Що се касае до ракетата свалила боинга ,те не са на въоръжение в Русия от 1995 год.С Бук по това време разполага само киевската хунта.
129
28
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лавров - говорителя на кремълската КГБ мафия.
128
10
 
3
 
! Отговори
До соросоид №206 преди 8 години
А дали да пита Путин или май по-добре Прасенко?
127
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борисов: От КГБ ченгета съвети не приемаме !
126
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лавров да пита Путин кой престъпник свали самолета над Донбас !
125
5
 
5
 
! Отговори
456 преди 8 години
До Анонимен"Никога вече комунизъм!!!"Абе никой ли не те е светнал?Сега говорим за фундаментализъм и териризъм! То верно че има рима ,ама вземи та влез в час!Комунизма беше на мушка за предните тролита!
124
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България не и трябват приятели като Русия и САЩ. Руснаците в съвременната история са ни показвали, че могат да бъдат братя също и така врагове. Американците са същата работа. Трябва да си играем нашата игра на никой да не пречим, но да използваме съравнованието им. Ако утре стане война мога да се обзаложа че американците ше ни жертват!!!. Приятели на хартия много, на практика малко.
123
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борисов няма избор. Всеки понеделник " българския премиер", независимо как се казва е на инструктаж в посолството на САЩ. България не държава, а окупирана от САЩ територия. Борисов невероятно също не харесва този факт и напомня на окупаторите колко сме дали и че очакваме и да получим нещо. България няма премиер, а губернатор!
122
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никога вече комунизъм!!!
121
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борисов и особено Плевнелиев са срам и винаги са били. Това е начина по който САЩ контролира ЕС - просто подкупва или принуждава управниците да слугуват. Никъде никой не обича САЩ. В Германия има мащабни протести, но никой не обръща внимание. У нас народа в по-голямата си част обича Русия, а премиера се хвали, че бил спрял руските проекти в полза на САЩ ? Какво посмешище на държава сме само ?!
120
3
 
23
 
! Отговори
ДС преди 8 години
А бе ни с Русия, ни със САЩ ще е добре. Ама сме прости като народ и така ще ни подритват.