Давай! Намали! Към смъртта със 150км/ч!

Младежи умират, а смъртоносното видео служи за предупреждение
Обновена: 14 окт 2015 13:52 | 14 окт 2015 11:04,
64
Давай! Намали! Към смъртта със 150км/ч!
Снимка: YouTube

Червено Рено Клио се оказа ковчегът на двама британски младежи - 20 годишният Кайл и 21-годишният Майкъл. В ранните часове на 12 април те се удрят в църква в Кроубъроу, Източен Съсекс и загиват на място.

Тяхната гибел е заснета на видео от Майкъл, докато се движат със 150 км в час през Съсекс. Кадрите са от телефона му, който е намерен на сутринта след катастрофата, далеч от колата. Двамата обаче са били на "коктейл от наркотици",  както пише вестник "Мирър".

Семействата им решават да направя видеото публично в опит да предупредят други за рисковете от шофиране в подобно състояние.

Във видеото се чува как Майкъл се опитва да навигира приятеля си, повтаряйки "Намали, намали!" или пък "Давай, давай!" А когато той осъзнава, че се движат в населено място изкрещява: "Намали, движим се със 150!"

Секунди по-късно картината става черна и единственото, което се чува е звукът от удара... в каменната стена на местната църква.

Малко по-късно се чува и гласът на жена, която пита: "Можете ли да ме чуете?", "Живи ли сте?". И двамата обаче са загинали на място.

"Не знам защо момчетата са решили да направят това, което са сторили, но ги обвинявам и двамата за решенията, които са взели тази нощ" , споделя майката на Майкъл, Кат.

"Ако всичко това спре, дори един човек от това да направи същата грешка, значи нещо добро е излязло от това видео. Надявам се, че младите хора ще го видят и ще разберат, че дори малко забавление може да има съкрушаващи последствия", обяснява Кат решението на семействата да направят видеото публично.

Лорън Хъмбъл, бившата приятелка на Майкъл смята, че неговите действия ще дадат завинаги отпечатък върху живота на 5-годишната им дъщеря.

"Видеото беше напълно съкрушаващо, но ни даде всички отговори, от които се нуждаехме", казва тя.

"Майкъл, който видяхме на това видео, не беше Майкъл, който познавахме, който беше обичащ, грижовен, отговорен баща. Той остави нашата красива дъщеря Лили Роуз, която ще трябва да живее с последствията от тази ужасна ситуация завинаги".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
прошу преди 8 години
прошу премию Дарвин, в студио
34
0
 
13
 
! Отговори
Божидар преди 8 години
Одобрявам. Хубаво че са се самоликвидирали, без да взимат никой друг със себе си!
33
0
 
8
 
! Отговори
??? преди 8 години
До ПлавникБил е на 16г. За днешната младеж с интелект на мекотело е нормално да не знаят от каде се появяват децата.Едва ли има разлика между тях и младежите в България.
32
1
 
9
 
! Отговори
Do varg преди 8 години
Скъпи/а Варг, кой/я си ти да казваш света от кого нямал нужда? Ако твоите/ моите врагове се изкажат така за теб/ мен, за децата ни дали пак така ще разсъждаваш или упс, пак мериш с двойния аршин. Щом е за другите, могат да умират, щом е за мен и моите близки, неее! Само искам да ти кажа, че това твоето звучи като пожелание за смърт, а нали се сещаш, че всичко се връща. По-добре не бъди толкова краен човек. Във всеки човек има прекрасни неща. Аз също не съм привърженик на скоростите и наркотиците
31
1
 
2
 
! Отговори
Samo minavam преди 8 години
...eiiii, pa nEma tozi kusmet...Iosko li be...s dzipa, pian kato motiGA, moze i drogiran...,kogato ubi dvama otivasti na rabota...V devet sutrinta nad rezidencia Boiana...Kazete kakvo stana s tozi oligoFFren...?? I nego li skriha ?? Predpolagam vse oste e cist kaT sulza...I gotoVV da macka.
30
1
 
12
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
Хубавото в случая е, че нямя невинни жертви.
29
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ДО БОЙКО ТИКВАТАфилмите действат само на първосигналници като теб. Да спрат и новините, че ако кажат, че някой е скочил от балкона да не вземеш и ти да скочиш.
28
0
 
10
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 8 години
Гласът е бил на Дева Мария . Стандартна проверка преди бариерата с направленията отгоре !
27
1
 
12
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 8 години
Никак, ама никак не ми е жал за такива. На тях не им е жал дори, защо на мен да ми е жал?
26
1
 
12
 
! Отговори
Бай Дарвин преди 8 години
Научно-популярно филмче за естествения подбор.
25
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Насвяткали се момчетата и тръгнали да се правят на мъжесъщо като Волен и Чуканов га проверяваха клекшопа
24
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въобще не ми е жал за тия пиклъовци. Хак да им е.
23
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кога тук една майка би направила подобно нещо в България? НЕ тук до последно "детенцето е ангелче и е невинно" ....... Знам как съм изправял тенекиите на малките *** размазали се с колата в стълб насред селото на пияно с колата купена от мама и тати на безценното .... пак тати идва да плати ремонта и да даде на милото детенце пак ключовете след два дена идва пак тати и ми реве че оня пак ударил колата та я правя.... Е нема такъв шамар който му отвъртях!!!
22
15
 
30
 
! Отговори
ДО БОЙКО ТИКВАТА преди 8 години
ТАЗИ НЕДЕЛЯ НОВА ТВ ОТНОВО ПУСНА ФИЛМА БЪРЗИ И ЯРОСТНИ С КОЕТО НАСЪРЧАВА ПРОСТОЛЮДИЕТО ДА ПОДРЪЖАВА...ЗАЩО ЛАНСИРАТ МЕДИИТЕ ПОДОБНИ ФИЛМИ..ЗАЩО СЕ ОРГАНИЗИРАВАТ РАЛИТА.ЗАЩО КАТ И БОЙКО ТИКВАТА НЕ ОСЪДЯТ НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ ЗА ФИЛМИТЕ С КОЙТО ПОДКАНВАТ *** ДА ПРАВЯТ ГЛУПОСТИ ПО ПЪТИЩАТА
21
7
 
6
 
! Отговори
онбашията преди 8 години
До Анонимен 23ми хубаво, ти чакай да станеш на 40 зада имаш деца, пък ако случайно се гътнеш преди това, възвишената ти семка излиза от генофонда, което няма да е голяма загуба май
20
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жалко за Клиото (:
19
6
 
6
 
! Отговори
* преди 8 години
Съселите от Съсекс.
18
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Очевидно става въпрос за няква *** тук. На 20 21 години имат 5 годишна дъщеря. Очевидно са някви ***. Добре че не са взели някой със себе си по пътя!
17
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
рип
16
1
 
11
 
! Отговори
бесен преди 8 години
ИСКАМ ДА ГЛЕДАМ СЪЩОТО ВИДЕО ОТ НАШИТ ЕПЪТИЩА... НЕ ЕДНОКРАТНО!!! хич не ми пука че говоря лоши неща... поне вече не... когато такива *** отнемат човешки живот (освен техни з акойто не ми дреме) и няма инсътитуции поне да има равновесие...