НАТО показва мускули на Русия

Започва най-голямото учение от 10 години
18 окт 2015 11:43, Александър Попов
314
НАТО показва мускули на Русия
Снимка: Reuters, архив

НАТО и съюзниците му започват утре най-големите си учения от над десет години в централната част на Средиземно море, съобщи Ройтерс.

Ученията ще бъдат демонстрация на сила в момент, когато Русия се опитва да възвърне влиянието си в източното Средиземноморие, отбелязва агенцията.

Макар че маневрите бяха планирани много преди руската въздушна кампания в Сирия и не са свързани с конкретни събития, ескалацията на конфликтите в Северна Африка и Близкия изток предизвикват НАТО да реагира на множащите се заплахи по границите й.

"НАТО се нуждае от стратегия за южния си фланг, за случващото се в тази дъга на нестабилност от Ирак до Северна Африка", заяви британският посланик в алианса Адам Томсън. "Ние също трябва да съгласуваме дългосрочен подход към Русия", добави той.

В ученията, които ще продължат пет седмици, участват 36 000 военни, 140 самолета и над 60 кораба.
Русия е поканена да наблюдава ученията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


314
Още по темата: НАТО
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Макар че маневрите бяха планирани много преди руската въздушна кампания в Сирия и не са свързани с конкретни събития, ескалацията на конфликтите в Северна Африка и Близкия изток предизвикват НАТО да реагира на множащите се заплахи по границите й."Каква по голяма заплаха в момента за НАТО и ЕС от милионите "бежанци" от които над 70 % са само и единствено мъже на възраст от 18-45 години,много от които са "бивши терористи" от ИДИЛ и 15-20 % семейни за пред медиите и медийна пропаганда?
44
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия за да изнася каквото и да бил, трябва да има желаещи да й плащат. Преблемът на руснаците е ,че нищо не могат да направят по-добре от западния свят.Затова ако западният свят реши да не купува нищо от Русия, Путин е принуден на отчаяни ходове,като да продава газ на Китай на безценица. Но Китай няма да повиши благостсътояните на Русия,защото само може да замести Европа като купувач на газ, но на по-ниска цена.
43
7
 
3
 
! Отговори
Василев преди 8 години
Ако Русия е првослана славянска страна аз ще се гръмна!!!
42
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Храната е ресурс, нужен за човешкия ресурс. Русия има доста храна, един от най-големите производители на храна в света е, и след санкциите като нищо може да стане най-големия.Ако те затворя в една стая с 1 милиард долара ще умреш от глад, защото парите не могат да се ядат. Нито могат да се пият, нито може да си построиш къща от тях. За отопление стават, но изгарят бързо.------- В Европа и САЩ има повече храна от тази в Русия, и повече пари. Проблемът на Русия е,че внасящ много храна.
41
12
 
10
 
! Отговори
тролгеносен преди 8 години
Руснаците са много напред във въоръжението.....Още помним как прословутата "Курск" се самоуби.....
40
5
 
2
 
! Отговори
статистика.... преди 8 години
Ф-15 е самолет на 34 години и е на въоръжение в американските, израелските, саудитските и японските ВВС. В служба на първите три държави Ф-15 сваля точно 100 самолета и няма нито една загуба във въздушен бой.точно и ясно
39
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Истинската криза и заплаха за Европа като цяло си е на юг не на изток както искат някой отвъдокеански жители да ни втълпят
38
3
 
6
 
! Отговори
Био преди 8 години
Мускули, ама пилешки....
37
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 44, Как без покана бе? Лично Асад, който обективно погледнато е далеч по-лигитимен урправител, в сравнение с сегашното правителство в Киев, помоли руските власти за помощ в борбата му срещу ИД! Да не бяха примерите на Ирак и Либия, да ви повярваме, че отстраняването на Асад от власт или неговото убиство, ще доведат до мир и просперитет в Сирия, ама пропагандата ви не върви, ***!
36
5
 
3
 
! Отговори
Ian Smith преди 8 години
До Анонименявно нато са доста неуверени в силите и способностите си, след като постоянно се перчат като паунище се перчат докато стане една сериозна война, и тогава ще стане ясно що за бойци са паунчетатаТочно алкохолизираната съветска *** с оръжията от 1945-а няма да ни е проблем на НАС от НАТО. Разбира се първо ще се разправим с вас, съветските подлиги в България.+
35
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато имаш ресурси, но нямаш пари, не можеш да се нахраниш.А когато имаш пари като запада и можеш да смениш доставчика, проблемът си е за руснаците. Турция им спря газовия коридор, Европа залага на ВЕИ . Руснаците от много перчене си обезцениха рублата и икономиката им е гола вода. А най-големият износител на газ е САЩ :)
34
4
 
3
 
! Отговори
Ian Smith преди 8 години
До нарушители"За пореден път ви информирам че НАТО съществува в нарушение на ДОВСЕ,подписан от САЩ и СССР 1990г."За пореден път си го пускаме покрай ушите. Имаш пълното право да се оплакваш ... на арменския поп.
33
1
 
7
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 8 години
Сашко снимката от ройтерс дето сте тапосали е на руски въртолет, при това доста нова модификация! Да не си объркал нещата? Да не става реч за някое руско учение?
32
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хаха, то бива да си *** на Атака, но когато си ***, ти личи от 3 преки. Никой не искал Нато, по-мощна военна отбранителна организация няма в света.Информационната война на жалка Русия с икономика по-слаба от само Италия!!!! не върви. Казвал съм го много пъти, безработните *** на Волен са доста простовати, повечето провинциалисти с ниска обща култура и ви личи,че работите със заучени фрази и съгласувани тематики. Ваша работа- взимайте си парите, но разсмивате.
31
0
 
3
 
! Отговори
до 35 преди 8 години
абе ше видиме кой кво и докъде. то освен да си владетел, трябва и да храниш тия дето владееш.
30
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До паунскиСлава богу, война между НАТО и Русия е невъзможна заради ядрените арсенали. Но в чисто конвенционален конфликт Русия все пак няма как да надвие съюз от най-богатите страни на света, само водещата от които превъзхожда Русия по население двойно.
29
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Dobre che e NATO inache ruskiya botush shteshe da gazi Evropa,tiya ushanki nqmat nayajdane,i v Siria sa bili ne da podkrepqt glavoreza ASAD a sa bili zaradi ruskite interesi tova sa dumi na Putin ,smqtayte samo kakuv kruvojaden diktator e na vlast v rusia
28
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само фактът , че Путин иска да прилапа бивша соц. Европа, но успява да пали огън само в Украйна и Молдова е достатъчен успех на НАТО.
27
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разликата между движението на границите на НАТО и Русия е, че НАТО присъства по желание на източно европейските страни, а Русия влиза без покана.
26
0
 
0
 
! Отговори
odessa преди 8 години
do modersta, halo gybo.