НАТО показва мускули на Русия

Започва най-голямото учение от 10 години
18 окт 2015 11:43, Александър Попов
314
НАТО показва мускули на Русия
Снимка: Reuters, архив

НАТО и съюзниците му започват утре най-големите си учения от над десет години в централната част на Средиземно море, съобщи Ройтерс.

Ученията ще бъдат демонстрация на сила в момент, когато Русия се опитва да възвърне влиянието си в източното Средиземноморие, отбелязва агенцията.

Макар че маневрите бяха планирани много преди руската въздушна кампания в Сирия и не са свързани с конкретни събития, ескалацията на конфликтите в Северна Африка и Близкия изток предизвикват НАТО да реагира на множащите се заплахи по границите й.

"НАТО се нуждае от стратегия за южния си фланг, за случващото се в тази дъга на нестабилност от Ирак до Северна Африка", заяви британският посланик в алианса Адам Томсън. "Ние също трябва да съгласуваме дългосрочен подход към Русия", добави той.

В ученията, които ще продължат пет седмици, участват 36 000 военни, 140 самолета и над 60 кораба.
Русия е поканена да наблюдава ученията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


314
Още по темата: нато
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До да ама неАми тази Русия да не би да е силна? Икономиката и по-слаба от Италия, само помпане на мускули. Русия е една средностатистическа страна с *** кгбеец начело. Той ги връща в соца.
64
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега ще изгася лаптопа и ще пусна да си гледам едно американко филмче на големият лед телевизор, а следобед ще отида да си напазарувам от хипермаркета евтина храна, а утре захапвам по капиталистичеси здрава работоспособна седмица!Русофили, следите ли ми мисълта!!!???Мога и да а.к.а.м на воля по интерет, но вие не сте достойни субеседници, не заслужавате да си губя времето и енергията, която ми е ценна!Агент Тери Загурия!ЦРУ!!!...Кредитите искат погасяване...за колко работиш 1 600 Евра ли?
63
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 97ГЛЕДАЙ ДА НЕ ДАДАТ НА ТУРЦИЯ И БАЛКАНИТЕ....????
62
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До шоуТо без един изстрел запада свали СССР. А в случая Путин искаше Украйна чрез шпионина си Янукович, но не му се получи комунистическия кгбейски номер, та взе Крим,а Крим беше и преди свободен за флота му. За какво му е сега и той не знае,да плаща още пенсии и заплати при тая мижава руска икономика и тая обезценена жалка рубла. Всичко това е защото Путин е *** КГБ-еец. Изгуби Украйна, взе Крим.;Що за *** трябва да си!
61
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаците са много напред във въоръжението.....Още помним как прословутата "Курск" се самоуби....................................Ние също знаем нещичко от медиите за най-модерния милиарден Б-2 на остров Гуам,също и взривилия се склад на най голямата военна окупационна американска база в Япония,за болницата в Кундуз.
60
3
 
2
 
! Отговори
Василев преди 8 години
Сега ще изгася лаптопа и ще пусна да си гледам едно американко филмче на големият лед телевизор, а следобед ще отида да си напазарувам от хипермаркета евтина храна, а утре захапвам по капиталистичеси здрава работоспособна седмица!Русофили, следите ли ми мисълта!!!???Мога и да а.к.а.м на воля по интерет, но вие не сте достойни субеседници, не заслужавате да си губя времето и енергията, която ми е ценна!Агент Тери Загурия!ЦРУ!!!
59
0
 
1
 
! Отговори
. преди 8 години
До поста преди мен:Германия и независимост?Чети малко история.
58
2
 
3
 
! Отговори
Нато преди 8 години
Да им имаме напиканото нато, тия Руснаците са 150 милиона държавица а пък ги правят на маймуни не че не са де, сами си правете изводите за нато...
57
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 63 ян смит НЕ КАЗВАЙ ХОП ПРЕДИ ДА СИ ПРЕСКОЧИЛ...ПОДОБНИ КАТО ТЕБ ЗАПАДНИ КЛАКЬОРИ ДА СЕ СВИЯТ В МИША ДУПКА ЗАЩОТО 80% БЪЛГАРИ МОГАТ ДА ПРЕБОРЯТ 20% ЗАПАДНИ *** КАТО ТЕБ. НЯМАМЕ НАМЕРЕНИЕ НИТО ДА ВИ СЛУШАМЕ НИТО ДА ВИ ПЛАЩАМЕ ОТ ДЪРЖАВНИЯ ДЖОБ ПО 40000ЕВРО ЗАПЛАТИТЕ НА ЕВРОДЕПУТАТИ И ОЩЕ НА СУМА ТИ ЧИНОВНИЦИТЕ ТАМ И ОБСЛУЖВАЩИЯ ПЕРСОНАЛ И ПЪТУВАНИЯТА ИМ НАПРЕД И НАЗАД С КОМАНДИРОВЪЧНИ. РОДАТА ИМ Е МНОГО ДОВОЛНА НО НАРОДА НЕ.ЗАЩОТО ТОВА КОЕТО ПЛАЩА СТРАНАТА Е В ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТКОЛКОТО ПОЛУЧ
56
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименТи не се грижи за мощна Германия със силна икономика. Германия винаги е била силна държава и по времето на СССР,когато нищо не еразчитала на Русия. Доставчици се сменят, само пари да имаш,а Германия и западния свят ги имат, и са кадърни.
55
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименНе е така, западният свят винаги е произвеждал всичко и по време на СССР със собствени ресурси и без Китай. Но Русия и Китай не могат без западния свят,защото иначе няма пари за тях.
54
1
 
1
 
! Отговори
Оооо-абе преди 8 години
Василчо, нещо си се пообъркал за агресорите, я пак си помисли!!!!!!
53
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Основния проблем на САЩ,ЕС и НАТО са процентните вариации на китайския юан.През август 4 % намаление стойността на юана за няколко дни,доведе до 2.4 трлн. $ пряка загуба на фондовата борса в САЩ,на която оперират най-големите американски компании,гръбнака на американската икономика.Косвените загуби най-вероятно са са 5-10 умножено по 2.4 трлн. $.Също милионите "мили бежанци",70 % от които са само мъже на възраст 18-40г., обгрижвани от американски НПО-та в Близкия Изток и насочвани към Европа
52
0
 
2
 
! Отговори
аз преди 8 години
Василев смешен си, не се ли усещаш ?
51
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сътрудничеството между Китай и Русия тепърва ще се задълбочава, и дилема няма нито за Русия нито за Китай - могат да си избират между това да сътрудничат и да управляват светът на бъдещето-------------------- Така изглежда във фантазиите на русофила или трола на Атака, но в реалността Китай хич не цепи басма на бедна Русия и и изви ръцете за евтин газ, Китай си гледа интересите и не го интересува нито Путин,нито Русия.
50
0
 
2
 
! Отговори
Генерал Гадорян преди 8 години
Ми гръмни се бе Фасулев. Ти с тия твои измислени агенти. Хахаха
49
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
опасно напрежение се създава
48
2
 
8
 
! Отговори
Ми дааа преди 8 години
Винаги с Русия,винагииии!!!!!
47
7
 
2
 
! Отговори
Василев преди 8 години
Руснаците са по некадърен народ от българите, просто това са жестоки агресори щовинисти, които крадат ресурсите,пазарите и технологиите на другите народи!!!
46
2
 
10
 
! Отговори
някой преди 8 години
Хахахаха. НАТО жалка картинка , на кого ще ги показват тези мускули ??? ..... вероятно на навлеците в гумените лодки дето пътуващи към бленувания рай -ЕВРОПА !!!