Църквата не изоставя мигрантите по пътя към Европа

Това заяви днес папа Франциск пред десетки хиляди във Ватикана
25 окт 2015 15:35,
11
Църквата не изоставя мигрантите по пътя към Европа
Снимка: Reuters

Църквата не изоставя мигрантите, които вървят по пътищата към Европа. Това заяви днес папа Франциск по време на неделната си обедна благословия, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Главата на Римокатолическата църква подчерта, че съдбата на мигрантите е била едно от големите безпокойства на синода, посветен на семействата, който приключи вчера във Ватикана.

"Тези семейства /на бежанците/, които страдат най-много, които са изкоренени от земите си, присъстваха на синода, в нашите молитви, в нашата работа, чрез гласовете на някои от техните духовни пастири, които участваха в синода", каза папата.

По време на синода патриарси от Изтока, по-специално от Ирак, Сирия и Ливан бяха поставили акцента върху настоящите трагедии в Близкия изток и хората, които масово бягат от една в друга страна. Те упрекнаха европейците, че забравят всичко това в името на политически сметки и пазарлъци.

"Тези хора, търсещи достойнство, тези семейства, търсещи мир, остават все още с нас. Църквата не ги изоставя", подчерта папата.

"Народът не изключва ощетените хора, а напротив, включва ги. Народът, такъв какъвто го иска Бог, е едно семейство на семействата, в което онзи, който е уморен, не е маргинализиран, не е изоставен назад, а успява да върви напред заедно с другите", каза папата пред десетки хиляди поклонници дошли днес на площад Свети Петър във Ватикана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
1
 
! Отговори
? преди 8 години
Мисля, че общо сме ОРТОДОКС- Православни.Делим се на католици и източно-православни.Лесно може да се разбере дали си спомням добре ученото НЯКОГА.
6
3
 
5
 
! Отговори
ivailo1403 преди 8 години
Валерия това не е църква... Образовай се малко и ще разбереш, че Римокатолицизма е ерес.
5
3
 
7
 
! Отговори
не е църква преди 8 години
католическата , не е църква , а сборище на демони, вероотстъпници!
4
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
" НЕ ПРИЕМАТ ХУМАНИТАРНАТА ХРАНА ЗАЩОТО ВЪРХУ НЕЯ Е ИМАЛО ЧЕРВЕН КРЪСТ.." ТЕ ИДВАТ В ЕВРОПА И СА ЗНАЕЛИ ЧЕ РЕЛИГИЯТА НИ Е ДРУГА. ХРАНАТА НЕ ПРИЕМАТ ЗАРАД МЕД.ЧЕРВЕН КРЪСТ АМИ КАК ЩЕ НИ ПРИЕМАТ НАС КОГАТО НА ВРАТА НИ ИМА КРЪСТ ИСТИНСКИ? ИЛИ СПЕЦИАЛНО ИДВАТ С НЯКАКВА МИСИЯ ЗА В БЪДЕЩЕ...???????????
3
5
 
10
 
! Отговори
? преди 8 години
Ваше Светейшество,С цялата ми почит към християнското милосърдие, моля, в ЕС няма място, няма работа за ПРЕСЕЛВАНЕ на АФРИКА,АЗИЯ и Арабски полуостров на територията му!Ватиканът ще бъде ОСТРОВ, незаселен от мигранти.ПРОМЕНИ се ВСИЧКО.ТОва е НАШЕСТВИЕ.
2
4
 
16
 
! Отговори
Lirex преди 8 години
Това е похвално. Жалко, че така наречените "бежанци" отказват всякакви помощи на червения кръст, защото имало нарисуван кръст отгоре им. *** обяснявай, че не е църковен, а дори и да беше, какво от това? А защо не са бежанци - защото са имигранти. Бежанеца бяга в съседната страна, бягайки от конфликта в собствената си. Продължи ли да пресича граници става икономически имигрант... Не са за съжаление, щом са стигнали чак до Европа и искат само в Германия...
1
5
 
15
 
! Отговори
boko bo преди 8 години
Таци църква, която подпомогна нацистки престъпници ли, с педофилите свещенници, с благославянето на чистките в Полша, Естония, Латвия и др. С прането на пари. Те държава ли са или институция в защита на бедните и онеправданите. Хахаха...