Германия ще връща афганистанци у дома

И в Афганистан има безопасни райони, защитава се де Мезиер
28 окт 2015 16:36,
28
Германия ще връща афганистанци у дома
Снимка: архив Reuters

Германският вътрешен министър Томас де Мезиер заяви, че голяма част от афганистанските мигранти в страната вероятно ще бъдат върнати у дома, предаде Асошиейтед прес.

Де Мезиер изтъкна, че Германия и други западни страни са дали милиони евро помощ за развитието на Афганистан, а също така са изпратили войници и полицаи, които да обучават афганистанските сили за сигурност, предава БТА. Той отбеляза, че правителството на Афганистан е съгласно с Берлин, че гражданите му трябва да останат на място и да помогнат за възстановяването на страната.

"Афганистан е на второ място сред страните на произход на кандидатите за убежище в Германия, това е неприемливо. Нека младите афганистанци останат в страната си, за да я възстановят", заяви де Мезиер.

От януари до септември германските власти са регистрирали около 577 000 кандидати за убежище, в това число 51 643 афганистанци, на трето място след сирийците и албанците. Де Мезиер не даде нови числа, а единствено посочи, че афганистанците са на второ място.

Германското правителство увери, че ще запази политиката си на отворени врати, но същевременно прие редица мерки за ускоряване на експулсиранията на икономическите мигранти, особено идващите от Балканите, отбелязва АФП.

Това е първият случай, в който германският вътрешен министър представя Афганистан като относително сигурна страна въпреки конфликта с талибаните, с които се борят афганистанската армия и международна коалиция.

Де Мезиер настоя, че в Афганистан има сигурни райони, макар и сигурността да не е обезпечена в цялата страна.

Вътрешният министър също така разкритикува Австрия за това, че стоварва мигранти на германската граница нощно време и без предварително уведомление, предаде Ройтерс.

"Поведението на Австрия в последните дни е некоректно. Установихме, че откарват бежанци до германската граница без предупреждение и след като се стъмни, без никакво планиране. Имаше интензивни контакти и вчера Австрия се съгласи да се върне към организиран процес. Очаквам това да стане незабавно", заяви Де Мезиер.

Това е най-острата публична критика на Германия към Австрия, откакто бежанската криза се задълбочи преди два месеца, отбелязва Ройтерс.

Граничната с Австрия германска провинция Бавария обвини през последните дни Виена, че откарва хиляди души към границата без предупреждение и претоварва граничните власти.

Самата Австрия, през която минават ежедневно хиляди мигранти, смята, че баварските власти ограничават достъпа до Германия, без да се съобразяват с австрийските нужди.

"Трябва да се разбере, че всеки ден 11 000 бежанци преминават от Словения в Австрия. Целта на повечето от тях е Германия. Това поставя Южна Австрия под натиск и се налага тези мигранти да бъдат преразпределени много бързо", изтъкна говорителят на австрийската полиция Давид Фуртнер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След 20 години всички германци ще приемат исляма. Ще бъдат с мюсюлмански имена. Адолф ще стане Али, Мартин-Мурад, Йохан Гьоте ще стане Айхан Гьок. Алберт Айнщайн ще стане Ахмет Айдън, Ерих ще стане Ерол, Йозеф-Йозгюр, Ханс-Хамид
18
0
 
0
 
! Отговори
Байфидан преди 8 години
До 16. А, бе пич анонимен, казах ти, че не си достатъчно интелигентен, няма смисъл.
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как може да ги връща, нали баба меркел ги покани. Никак ама никак не е демократично!
16
1
 
5
 
! Отговори
boko bo преди 8 години
Аз бих искал и афганите да останат в Германия. С надеждата да източват социалните фондове, да извършват престъпления, д ане работят. И дано всичко това помогне на обикновенният гражданин да си направи равносметка. Жалко, че федералните избори са далеч, а предсрочни едва.... Дано тия сладури правят золуми на макс. Дано
15
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това не са хора, а човешки ***.
14
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Погледнете на снимката каква *** оставят. Сякаш някой е длъжен да ги подслонява, храни и да чисти след тях. И накрая недоволни, сега пък климътът в Европа не отговарял на високите им изисквания. Защо не бягат към съседните си по-богати и топли страни? При хора, с които ще се разбират?
13
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По унгарската телевизия интервю със сириец имигрант, с висше образование, жена и пет / 5/ деца. Последното се родило някъде по пътищата на Балканите, докато бавно преминавали по маршрута до "обетованата земя". Бягат уж от войната в родината им, не знаят къде ще намерят покрив и храна, но продължават да се множат, зачевайки някъде в храстите или в крайпътна канавка! Може да се направи сметка колко евро социални помощи ще взема този човек с петте деца в Германия. Явно и той смята добре!
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"има много добре подготвени преводачи, които говорят всички диалекти, наречия от тези райони и ги разконспирират ако лъжат; отделно МВР и ДАНС разполагат с информация, разпитват ги за мястото откъдето идват, близки, познати и т.н."Да, и в Афганистан ги чакат същите комитети от лингвисти да си ги познаят без паспортите. А като имаш информация как работят МВР и ДАНС, обясни като МВР разпознаят афганистанците, тези хванатите и разпитаните де, с какви методи са ги връщали на Афганистан досега.
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Normalno e v avganistan nama voina s koga s hte vraschtat bG zigani v bG jivota im e Super balgarite im plaschtat vs
10
0
 
19
 
! Отговори
SS преди 8 години
ОЩЕ ЛИ СЕ БАВЯТ И НЕ СА ОТВОРИЛИ АУШВИЦ, БУХЕНВАЛД, И ДРУГИТЕ КАПАЛНИ И ДА ПОЧНАТ ДА ДЕЗИНФЕКЦИРАТ ЕМИГРАНТИТЕ ВСЕ ПАК ТРЯБВА ДА БЪДАТ ОБЕЗПАРАТИЗЕНИ
9
5
 
7
 
! Отговори
Байфидан преди 8 години
До 6. Ами явно не ти е достатъчен багажът. Ако си се поинтересувал как ги разпознават тук, ще знаеш, че има много добре подготвени преводачи, които говорят всички диалекти, наречия от тези райони и ги разконспирират ако лъжат; отделно МВР и ДАНС разполагат с информация, разпитват ги за мястото откъдето идват, близки, познати и т.н. Не е чак толкова трудно.
8
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каква мръсотия оставя тази гнусна *** след себе си. Никой ни се навежда да вдигне *** от земята
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия са много зли гадини щом и на турците им треперят шалварите от тях, а Таийб вика, че е родом от там и не пука за Грузия.
6
0
 
13
 
! Отговори
? преди 8 години
Нещо не мога да ги хвана тия албанци защо и те барабар с мъжете????
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Германия да почака Русия да оправи Сирия и Афганистан.
4
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как да разберат кой от Афганистан кой от Пакистан като всички са си хвърлили паспортите? А и Афганистан заяви че не ги иска, така че интересно как ще ги сложат в самолетите тия мъже и кой ще ги приеме без паспорти. Затова и "вероятно" пишат в първото изречение. Но за успокоение на европейците нещо трябва да кажат.
3
2
 
16
 
! Отговори
Папата преди 8 години
Висша форма на расизъм и ксенофобия.... Инетгрирайте ги..,.
2
0
 
23
 
! Отговори
аха преди 8 години
как си представяте ,че ще ги депортирасте-доброволно няма да стане -трябва да са с въоръжена охрана в транспортни самолети -иначе ще има поражения върху екипажите,да не мислите че афганистанците ще стоят мирно и тихо в самолетите..
1
1
 
14
 
! Отговори
Сандо преди 8 години
решението е мноо просто, къса афганистанският паспорта и става сириц