Китай привика за разговори на 4 очи посланика на САЩ

Срещата е във връзка с кораба, преминал близо до спорни острови
28 окт 2015 09:11,
30
Китай привика за разговори на 4 очи посланика на САЩ
Снимка: архив Reuters

Китай привика американския посланик, за да изрази протеста си срещу преминаването на кораба на американските военноморски сили край един от китайските изкуствени острови в Южнокитайско море, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Китайското външно министерство съобщи днес на уебсайта си, че китайският заместник-министър на външните работи Чжан Есуй е казал на посланик Макс Бокъс, че САЩ са действали, незачитайки нееднократните възражения на Китай, и са заплашили китайския суверенитет и сигурност.

Повече подробности не се съобщават, но Чжан е казал вчера, че "провокаторската" маневра също така е изложила на риск личния състав и инфраструктурата на въпросния остров.

Китай е "крайно недоволен и решително се противопоставя" на американските действия, заяви китайското външно министерство. Американският Държавен департамент отказа да потвърди вчера за срещата, както и да коментира каквито и да било изявления по въпроса, съобщава БТА, като се позова на Асошейтед Прес.

Същевременно японското правителство обяви, че подкрепя операциите на американските ВМС край изкуствените острови в Южнокитайско море, които Китай смята за свои териториални води. Това стана ясно от думите на пресконференция днес на генералния секретар на японското правителство Йошихиде Суга, цитиран от ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
след някоя година дранокана ще си направи орел фламбе!
17
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 17 ОТ ЮАРБЕШЕЛО МИНАЛО...СЕГА КИТАЙ НЕ ГО ЗАКАЧАЙТЕ - ЗАЩОТО СЕГА Е МОЩНА МАШИНА . ТОВА НЕ СА ТИ БЕЗВОЛНИ *** ОТ ЮАР .КОИТО В СОБСТВЕНАТА ИМ ДЪРЖАВА ТАКИВА КАТО ТЕБ НЕ ГИ СМЯТАТ ЗА ХОРА.
16
1
 
14
 
! Отговори
дс преди 8 години
Чайници, потърпете ги още малко. Вчера щатите започнаха да си продават горивата от държавния резерв. Изчакайте да го изпразнят и ги наврете в *** .ъз.
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
USA ,,SVETOVEN GANDARM" HA-HA-HAA.
14
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ вече се изнервиха и почнаха да правят глупости.Неможеш да командваш на всички по света----още повече на Русия или Китай--това не им е по силите.Реално,САЩ ги избутват от доминиращата позиция--а това се харесва на много хора по света.
13
1
 
22
 
! Отговори
Аз Малдив преди 8 години
До от ЮАРКато си прав, прав си - САЩ здраво са стиснали за гушата Япония и нареждат, какво да прави.
12
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До *************За момента е невъзможно. Русия е военен гигант и икономическо джудже, а Китай вооенно джудже и икономически гигант. Много добре го разбират и се подкепят взаимно.... за сега.Иначе до сега направо да са ги потопили!
11
22
 
3
 
! Отговори
от ЮАР преди 8 години
Япония ще им види сметката на китайците - както винаги е било в историята. Америка даде сигнала, след което, Япония променя законодателството си и започва да се въоръжава сериозно. Американският Тихоокеански Флот заедно с Япония могат да държат в шах китайците без никакъв проблем. Китай няма право да нарушава свободното мореплаване.
10
5
 
30
 
! Отговори
************* преди 8 години
Скоро краварите ще ги запукат от две страни--братушките и китайците----и ви уверявам,че цял свят ще гледа с удоволствие,как краварите ги набутват в обора..........
9
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вече не останаха западни заводи в Китай, всичко се произвежда от китайски подизпълнители по лиценз. Нали се сещате че те могат да произвеждат и без лиценз. А западняците не могат защото си затвориха заводите
8
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
7, същите *** прогнози, както преди година и половина по адрес на Руската Федерация.Днес, вместо да умре от глад, Русия е готова да експортира свинско и пилешко месо в Азия.
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До korko...ти изби рибата бе....наистина ли така мислиш????--ако е така--много жалко за теб......``
6
2
 
30
 
! Отговори
Do 5 преди 8 години
До Анонимен: Лека поправка - не са обикновени, алчни са.
5
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ са едни обикновени нахалници!
4
33
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
май краварите ше опляскат жълтите дупета! Не са дорасли още за изкуствени острови /ще вземат да потънат/
3
43
 
11
 
! Отговори
korko`` преди 8 години
точно 2 месеца ще са неонходими на свободния свят да се разправи с тези нагли *** от китай. който има нещо да казва да помисли дали предпочита да отиде на екскурзия в пекин или в Ню Йорк, дали да гледа Междузвездни войни или няква китайска ***, да слуша Металика или дзин дзон, абе ясна е работата, много *** обче има - бедни сте били и бедни ще си останете.
2
5
 
25
 
! Отговори
Новината преди 8 години
Ако сте пропуснали да забележите да ви напомня, че преди една седмица в структурите на Глобалния Предиктор се извърши мащабна рокада. По време на тържественият обяд (21.10.2015), даден в чест на Председателят Си от кралицата на Британия, Центърът по концентрация на управлението беше предаден (пренесен) от Мъгливия Албион в Китайската Народна Република.
1
3
 
57
 
! Отговори
д преди 8 години
Сега остава Китай да си поиска всичко, което терористите от ФАЩ им дължат и официално да ги фалират и унижат.