Кой ще бъде носителят на наградата "Сахаров"?

Сред финалистите е и убитият Борис Немцов
Обновена: 29 окт 2015 12:54 | 29 окт 2015 12:40,
4
Кой ще бъде носителят на наградата "Сахаров"?
Снимка: bgonair.bg

Днес ще бъде определен тазгодишният носител на награда "Сахаров" за свобода на мисълта на Европейския парламент. Тримата финалисти са саудитският блогър Раиф Бадауи, коалиция "Демократичната опозиция във Венецуела" и руският опозиционер Борис Немцов.

Според депутатите посланията, които отправят финалистите са за защита на свободата на изразяване, призив за демократичен процес във Венецуела и протест срещу ситуацията с човешките права в Русия.

Наградата "Сахаров" се присъжда всяка година от Европейския парламент, като първите ѝ лауреати са били избрани през 1988 г. Тя се връчва на лица и организации, които защитават човешките права и фундаменталните свободи.

Миналата година носител на наградата стана лекар от Демократична република Конго, който е експерт в прилагането на хирургически практики за преодоляването на травми, причинени при групови изнасилвания.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПРОБЛЕМ С ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА В РУСИЯ??????? И СВОБОДА НА МИСЪЛТА ??????? ХАХАХАХАНЕ СТАВЙТЕ СМЕШНИ .А КАКВО СТАВА С ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА В АМЕРИКА? *** ДА НЕ БИ ДА СА ГИ ПОЛУЧИЛИ ?А НА ИНДИАНЦИТЕ ДА СА ИМ ВЪРНАЛИ ЗЕМИТЕ ИМ ? А СВОБОДА НА МИСЪЛТА И СЛОВОТО ДА НЕ БИ СА ПРИЗНАТИ И ЗА ОСАНЖ И ТОЙ Е НА СВОБОДА ????НЕМЦОВ ЩЕ НОМИНИРАТ-СМЯХ... ТА ТОЙ ПО СВОБОДА НА МИСЪЛТА НЕ МОЖЕ НА МАЛКИЯ ПРЪСТ ДА СЕ НАМАЖЕ В СРАВНЕНИЕ С ОСАНЖ...
1
0
 
3
 
! Отговори
?! преди 8 години
К'ва награда Сахаров бе? Тука се стреляме с гранатомети и нападаме ВУЗ-ове...