Антиимигрантски движения в Германия набират скорост

Особено силна е подкрепата в бившата ГДР - бастион на ПЕГИДА
Обновена: 8 ное 2015 17:03 | 8 ное 2015 17:01,
43
Антиимигрантски движения в Германия набират скорост
Снимка: архив, Reuters

Подкрепата за антиимигрантската партия "Алтернатива за Германия" (АзГ) е нараснала още повече на фона на препирните между партиите от управляващата коалиция в Германия относно подхода към миграционната криза, сочат социологически сондажи, цитирани от Ройтерс.

В проучването на агенция "Емнид" по поръчка на вестник "Билд ам Зонтаг" подкрепата за "Алтернатива за Германия" е 9 процента - повишение с един процент от миналата седмица. Същият процент подкрепа има и радикалната Лява партия, която пък е свалила един процент.

Особено силна е подкрепата за АзГ в Източна Германия, където от месеци има бурни протести срещу бежанците. Там намерение да гласуват за антиимигрантската партия заявяват 14 на сто от анкетираните, като сред мъжете избиратели подкрепата достига 18 процента, пише bTV.

Територията на бившата ГДР е бастион и на антиимигрантското движение ПЕГИДА, на чиито шествия участват и представители на неонацистки организации. Четвърт век след обединението, източните провинции остават по-изостанали икономически и много от живеещите в тях се чувстват пряко застрашени от притока на евтина работна ръка от чужбина.

"АзГ е единствената партия в Германия, която най-безсрамно експлоатира предразсъдъците у част от населението към чужденците", отбелязва политологът Улрих фон Алеман, цитиран от Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днес се навършват 26 години от падането на берлинската стена!Управляващите в Германия все още не са се разбрали за мигрантите.Отчетата от две християнски църкви си въобразяват, че ще покръстват масово мюсюлманите и са против мерките за намаляване на мигрантския поток.
28
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако германците бяха нормални, досега да са линчували Меркел десет пъти, поне и вече да сме я забравили. Но очевидно 70години медийни промивки от "медиите на международната (престъпна) общност" са ги вкарали и ги държат в нещо като будна кома. Дано източно германците, минали през комунизма, да са по-имунизирани за манипулации от оядените и напити зап.германци.
27
1
 
3
 
! Отговори
муспи преди 8 години
Не може да има антиимигрантски движения вместо антисемитски. Че евреите организират цялата имиграция и имигрантите са на 100% семити. Нищо чудно и евреите да организират тези партии - какви са тези 10%? Нещо като АТАКА, когато реалната цифра за АТАКА е 90%!
26
0
 
4
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Ако някой се съмнява в това, което съм писал по-долу, може да погледне интервюто на Rupert Scholz пред N-24 от преди 4 дни на You Tube, в което са изредени законите и международните договорености, които не са спазени от правителството на Меркел.
25
0
 
30
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Аз само се чудя кога точно ще арестуват Меркел и ще я съдят за държавна измяна. Като слушам какво говорят обикновените хора- времето е назряло.Сега пишат по вестниците, че докато тези мигранти могат да влезат в трудовия пазар щели да минат 15 години. Това означава, че един мигрант, който сега е на 30 години, тогава ще е на 45, т.е. вече няма да е интересен за никоя фирма. Колкото до ПЕГИДА. Това са обикновени хора. Не са расисти или дясно радикални. Просто за управляващите е удобно да е така.
24
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
източно германците са изкупили вина за 10 световни войни занапред, така че ако искат могат да открият и концлагери наново. бедна ви е фантазията какво са правили американските и руските 'освободители' там..
23
20
 
4
 
! Отговори
Меркел преди 8 години
Германците още не са изкупили вината си за двете световни войни и за престъпленията си от Втората световна. Забравиха ли какво са вършили в цяла Европа? Сега те трябва да докажат, че са скъсали с миналото си. Най-доброто доказателство е като приемат няколко милиона бежанци от арабските страни и Афганистан. Така ще докажат, че са се променили и вече са демократично мислещи немци
22
2
 
7
 
! Отговори
I hate Soros! преди 8 години
Helzinki! Pojelavam ti desetina afganistaneca da gengbengnat jena ti! White supremacy! Da izbiem isliamskata paplach! Da jiveiat nacionalnite dyrjavi! Dolu otvorenoto obstestvo!
21
1
 
66
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 8 години
Хелзинки!Много скоро всички членове на Хелзинските Комитети в Европа ще увиснат по стълбовете от Атина чак до Стокхолм.
20
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И сега като нещо го казва"Улрих фон Алеман, цитиран от Ройтерс.", не значи че е правСпоред мен, щом хората протестират, значи някой ги насилва
19
71
 
14
 
! Отговори
Хелзинки! преди 8 години
Още 5 милиона турци и араби трябва да се заселят в Германия! Да се построят още 5 000 джамии в Дойчланд и поне 50 в Берлин! Едната трябва да бъде до бункера на Хитлер. Само така ще се изкорени немският расизъм и ксенофобия. Германците трябва да бъдат научени на толерантност към чужденците. Германия трябва да стане една втора Америка, тоест страна на бежанци и емигранти. Общочовешкото стои над немското. Общочовешките ценности са много по-важни от немската история и сантименти. Живеем в 21 век!
18
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гледам бая разбирачи драскат тук. И никой от тях не е стъпвал в Германия :))))
17
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВСИЧКИ *** ДА СЕ ПРАЩАТ В ГЕРМАНИЯ И ДА СЕ ОГРАЖДА СЪС СТЕНА! Да не се допуска никой да излиза оттам, докато не се изравни със стандарта на България!
16
3
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Aко нещо стане в Германия ,то ще стане в бившата ГДР - ТАМ ХОРАТА НЕ СА С ПРОМИТИ МОЗЪЦИ !
15
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
14.Ми те вече съжаляват , че са бутнали стената ! " Great Expectation "!
14
2
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Немците не могат да се оправят сами - явно пак им трябва лидер от Австрия!
13
0
 
62
 
! Отговори
Arbeit macht frei преди 8 години
във Ваймар - Тюрингия , да възстановяват Бухенвалд и да загряват пещите
12
0
 
103
 
! Отговори
+ преди 8 години
`Предразсъдъци`... диваците ще им изядат закуската и вечерята и ще им таковат жените, ама това били предразсъдъци... От предател по-долно няма
11
9
 
11
 
! Отговори
ити преди 8 години
От началото на историята с бежанците,съм виждал към 50 бежанци да спят на един площад.Преди 4 години се качвах на ферибота от Гърция за Италия,на пристанещето имаше към 200 бежанци които се опитваха да се качат тайно на някой камион.Това е.
10
1
 
87
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Улрих фон Алеман,Носителите на предразсъдъци са прииждащите под строй орди мюсюлмани, добре насъсквани от ходжите и добре финансирани от Со-рос. Много скоро ще видите какво са мюсюлмански предразсъдъци. Жалко, че до сега не сте го видели или очите ви са затворни с пачките от Со*рос?