Антиимигрантски движения в Германия набират скорост

Особено силна е подкрепата в бившата ГДР - бастион на ПЕГИДА
Обновена: 8 ное 2015 17:03 | 8 ное 2015 17:01,
43
Антиимигрантски движения в Германия набират скорост
Снимка: архив, Reuters

Подкрепата за антиимигрантската партия "Алтернатива за Германия" (АзГ) е нараснала още повече на фона на препирните между партиите от управляващата коалиция в Германия относно подхода към миграционната криза, сочат социологически сондажи, цитирани от Ройтерс.

В проучването на агенция "Емнид" по поръчка на вестник "Билд ам Зонтаг" подкрепата за "Алтернатива за Германия" е 9 процента - повишение с един процент от миналата седмица. Същият процент подкрепа има и радикалната Лява партия, която пък е свалила един процент.

Особено силна е подкрепата за АзГ в Източна Германия, където от месеци има бурни протести срещу бежанците. Там намерение да гласуват за антиимигрантската партия заявяват 14 на сто от анкетираните, като сред мъжете избиратели подкрепата достига 18 процента, пише bTV.

Територията на бившата ГДР е бастион и на антиимигрантското движение ПЕГИДА, на чиито шествия участват и представители на неонацистки организации. Четвърт век след обединението, източните провинции остават по-изостанали икономически и много от живеещите в тях се чувстват пряко застрашени от притока на евтина работна ръка от чужбина.

"АзГ е единствената партия в Германия, която най-безсрамно експлоатира предразсъдъците у част от населението към чужденците", отбелязва политологът Улрих фон Алеман, цитиран от Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
103
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 8 години
ПЕГИДА ПРОТЕСТИРА СРЕЩУ ИСЛЯМА И МЮСЮЛМАНИТЕ В ГЕРМАНИЯ, А НЕ СРЕЩУ ИМИГРАНТИТЕ. Името на движението преведено на български е Патриотични Европейци срещу ислямизацията за Европа. Алтернатива за Германия също е против ИСЛЯМСКАТА имиграция и срещу БЕЖАНЦИТЕ, а не срещу притока на евтина работна ръка в Германия.
8
58
 
10
 
! Отговори
Гацко преди 8 години
Живея в Германия вече 5 години, но подобни неща, като описаните в статията не виждам са се случват. Интересно, откъде тази информация!
7
2
 
90
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да я изметат тая по'га Меркел , която разпределя мюсолманите от Близкия Изток в Европа !
6
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
! Scheinasylanten! Шайнасилантен!Iuberall, Iuberall Scheinasylanten! Юберал,Юберал,Шайнасилантен!Da hilft nur noch Hubschraubereinsatz! Да хилфт нур нох Хубшрауберайнзатц!превод:Фалшивимиганти Навсякъде, Навсякъде фалшивимигрантиПомага само използуването на хеликоптер *полицейско,армейско*съвременни детски песнички од Германия ...
5
3
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"АзГ е единствената партия в Германия, която най-безсрамно експлоатира предразсъдъците у част от населението към чужденците", отбелязва политологът Улрих фон Алеман. ХА ХА ХА ХА ХА. ТОЗИ УЛРИХ ДА НЕ Е ОНЗИ УЛРИХ ДЕТО ИЗБЯГА ОТ КРАВАРСКОТО ПОСОЛСТВО? А СЕГА СЕРИОЗНО. ТАВАРИШ УЛРИХ ОТ ЩАЗИ. ДА НЕ БИ ДА СИ МИСЛИТЕ ЧЕ НАРОДА НА ГЕРМАНИЯ ПАСЕ ТРЕВА И ГО ПОЛИВАТ С ЛИМОНАДА ЧЕ ДА НЕ ВИЖДА ЧЕ ДЪРЖАВАТА ИМ СЕ УНИЩОЖАВА? ДРУГАРКАТА МЕРКЕЛ ЩЕ БЪДЕ ЛИНЧУВАНА И ОБЕСЕНА НА НЯКОЙ СТЪЛБ В НАЙ СКОРО ВРЕМЕ!!!!
4
1
 
47
 
! Отговори
между другото преди 8 години
Май започва превантивното промиване на мозъци колко лоши са някои и какви човеколюбци са други . Ех $лугинаж , $лугинаж колко доходен си ти .
3
9
 
92
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 8 години
В източна Германия въпреки дългогодишното болшевишко робство не са забравили идеите на Фюрера и не понасят вредни примеси !
2
3
 
77
 
! Отговори
дебологъз депутат преди 8 години
Смиреност и толирантност спрямо ислямската инвазия.
1
3
 
106
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Толерантни са политиците.Да направят референдум и да видим тогава резултатите.