Шарли Ебдо за полет А321: Най-накрая порно!

Русия не закъсня с отговора – депутати искат проверка на изданието
13 ное 2015 19:45,
146
Шарли Ебдо за полет А321: Най-накрая порно!
Снимка: Twitter

Депутатът либералдемократ от Държавната дума Иван Сухарев отправи до шефа на руското федерално следствие Александър Бастрикин искане за проверка срещу френското сатирично издание "Шарли ебдо", съобщи ТАСС.

Френският седмичник "фактически пропагандира, че е правилно да се води терористична дейност именно срещу руски граждани", заявява парламентаристът, настоявайки за "законно и обосновано решение" по случая на Следствения комитет на Русия.

Във вчерашния си брой "Шарли ебдо" помести нова карикатура по повод катастрофата с руския самолет в Египет на 31 октомври, при която загинаха 224 души. Този път рисунката е публикувана на корицата на списанието и е с непристоен характер, отбелязва ТАСС, без да добави подробности.

Както личи от снимки, качени в световната мрежа, на карикатурата с текст "Катастрофата в Синай" е нарисуван самолет, към чиято задна част, наподобяваща анус, се приближава ракета. Надпис отдолу гласи: "Най-сетне порнофилм!".

Още по темата

Миналата седмица изданието публикува две карикатури във връзка с катастрофата, което предизвика остри протести в Русия. Френското външно министерство заяви в отговор, че държавното ръководство не се меси в дейността на редакцията, чиито служители могат свободно да изразяват мненията си, напомня ТАСС.

Повторното публикуване на карикатури по този повод "при одобрително мълчание на официалните лица" в Париж е знак, че се изличава границата между доброто и злото във френското общество, заяви днес пред журналисти Франц Клинцевич от външнополитическата комисия в горната камара на руския парламент - Съвета на федерацията.

Но този "проблем не е наш, а на френското общество, и в крайна сметка ще го взриви отвътре", прогнозира руският сенатор.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
35
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И 10 ХИЛЯДИ САМОЛЕТА ДА СВАЛЯТ С РУСНАЦИ ПАК ЩЕ ИМ Е МАЛКО НА РУСКИЯ НАРОД ЩОТО ТЕ ОСТАВИХА НА ВЛАСТ КАСАПИТА ПУТИН ДА ИЗБИВА УКРАЙНА И СИРИЯ!!!РУСКИЯ НАРОД Е ОТГОВОРЕН ЗА ПУТИН И ЗАСЛУЖАВА ВЕРОЯТНО ЦЕЛИЯ ДА ИМ ОТИДАТ ДУШИТЕ В АДА ЗА ТОВА, ЧЕ ОСТАВИХА ПУТИН НА ВЛАСТ!!!!
39
4
 
23
 
! Отговори
До 40 преди 8 години
На мен повече ми прилича на слободия на словото и много меко казано лош вкус. Освен това всичко си има граница и мяра. Дори и свободата...Свободата се изразява в това СВОБОДНО да вършиш ДОБРО, а не да вършиш каквото ти скимне СВОБОДНО.
38
4
 
17
 
! Отговори
:( преди 8 години
Уважаеми Ебдо... Не е смешно!
37
5
 
4
 
! Отговори
HATE CHARLIE преди 8 години
je suis Sharlie jesuis Sharlie, not afraid, not afraid!!!! *** ПРОСТИ! ОВЦЕ!
36
4
 
19
 
! Отговори
Осман преди 8 години
Да публикуват карикатури на "милионите убити евреи в лагерите на смъртта", че да имам право и аз да се нарека Шарли.
35
5
 
6
 
! Отговори
Т. ПАНАРОВ преди 8 години
Важното е че днес краварите отнесоха тиквата на Джихади Джон! Много са изкефих ви казвам. Крайно време беше. Чакам с нетърпение да пушнат и оня с прякора Багера. Една торба с фекалии. Хахахаха.
34
4
 
28
 
! Отговори
Серсемин преди 8 години
Гаврата с паметта на 300 невинни хора е грях, който те сами навличат на себе си. По-опасно е обаче зле приктитото им злобното отношение прикрито под псевдочувството им за хумор.
33
3
 
11
 
! Отговори
защо преди 8 години
"Германска баба ще търка нара, защити нацистите"И какво правим сега???
32
31
 
5
 
! Отговори
До 37 преди 8 години
Това е свободата на словото другарю, може и да не ми харесва, но всеки има право на мнение. Това не ти е СССР, политкомисарите, НКВД, КГБ, лагерите Гулаг и т.н., в ЕС хората изразят мнение свободно.
31
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Скоро в редакцията ще има полонии и журналисчетат ще светнат, макар и за кратко. Вероятно вече има много хора, които биха им пик.али на гроба.
30
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Започвам да разбирам арабите, които изпозатриха десетина жур.налиста от това кен.ефно вестниче.
29
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На всички бандюги по света карикатуристите им виновни.
28
5
 
38
 
! Отговори
GENERAL GADORIAN преди 8 години
Що не направиха карикатура когато оня немски психар разби самальота над Алпите? Питам просто. Можеше много забавни карикатури да спретнат. Ама друго си е да се гъбаркаш с руската мечка. Ама да не стане играчка плачка!
27
6
 
29
 
! Отговори
GENERAL GADORIAN преди 8 години
Западат вече наистина западна! Няма накъде повече. Направо е един Содом и Гомор и май ще последва тяхната съдба. Все повече имам чувството че Вавилонската кула и Содом и Гомор са нищо повече от предупреждения за бъдещето. Или просто историята се повтаря. Поживем , увидем.
26
5
 
29
 
! Отговори
Цветанка преди 8 години
В шарли ебдо не са франсета а вонящи еврейчета.....Веднага един отряд от ОСНАЗ да им разгони фамилията и да им разплаче майките. Заслужили са си го че и отгоре....
25
2
 
28
 
! Отговори
КУРтуозно преди 8 години
Шарльовците бяха прави за терористите, защото те са престъпници, но на невинни хора да посягаш е гавра. Но не врЕди, всичко се връща.
24
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съжалявах Шърлитата, лека им пръст, но останалите са ***...Такава простотия е от страх да не ги стрелят пак явно.Гнусотия!
23
3
 
42
 
! Отговори
Не съм Чарли преди 8 години
Да си направят карикатура ,как ги трепаха тях..да ги бяха избили всичките
22
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Невинни хора умряха а те се смеят... *** франсета!
21
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
половината шарлита заминаха следващият път останалите.