Паспортът до трупа на парижко камикадзе - менте

Истинският Ахмад Алмохамад загинал преди месеци в Сирия
17 ное 2015 18:58, Елка Василева
18
Паспортът до трупа на парижко камикадзе - менте
Снимка: Reuters

Самоличността от паспорта на името на сириеца Ахмад Алмохамад, намерен до трупа на едно от камикадзетата в Париж, извършили атаките от 13 ноември, е на сирийски войник, загинал преди няколко месеца в Сирия, предадоха Франс прес и ТАСС.

Паспортът, намерен в Париж, показваше, че Ахмад ал Мохамад е роден на 10 септември 1990 г. в сирийския град Идлиб, припомнят агенциите.

Според източници на британския всекидневник "Гардиън" Ал Мохамад бил войник от силите, лоялни на сирийския президент Башар Асад, предаде ТАСС. Той бил убит преди няколко месеца, допълва агенцията.

Още по темата

Според източници, цитирани от британския в. "Дейли мейл", точно копие на паспорт, като този намерен в Париж, може да се получи срещу сума от над 3000 долара. Фалшивият паспорт се издавал за няколко дни, допълва британският вестник.
Паспортът на името на Ахмад ал Мохамад беше намерен до трупа на джихадист, взривил се край Стад дьо Франс на 13 ноември.

Анализ на документа първоначално показа, че с него на гръцкия остров Лерос на 3 октомври е влязъл мигрант, който го е представил на гръцките власти. После този човек е напуснал Гърция на неизвестна дата, а след това е бил засечен в Сърбия и Хърватия, откъдето се е отправил към Западна Европа.

Вчера обаче сръбската полиция обяви, че е арестувала мигрант в приемния център Прешево, който носел паспорт също на името на Ахмад ал Мохамад със същите данни като на паспорта, намерен до трупа на джихадиста в Париж. Единствено снимката била различна.

Според сръбската полиция както паспортът до джихадиста в Париж, така и паспортът у бежанеца в Прешево са фалшиви. Сега сръбските власти в сътрудничество с френските власти разясняват произхода и на двата документа.

Намирането на сирийски паспорт до трупа на едно от камикадзетата засили безпокойството, че сред бежанци от Сирия може да има и джихадисти, отбелязват агенциите.

По повод намирането на паспорта Германия предупреди, че може да става дума за фалшиви следи, нарочно подхвърлени от Ислямска държава, за да се политизира и радикализира въпросът с бежанците в Европа. Френската крайна десница вече отправи призив за незабавно прекратяване на приема на бежанци в страната. В САЩ и Канада губернатори се обявиха срещу плановете за прием на сирийски бежанци.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонименya niyama na4in da ne e taka nie ne sme budali ama kato sme meki mari boku 6e si igrae kakto iska ama bati vladu putin kaza az 6e gi opraviya tiya kravopiytzi 6te vzema balgarite stiga sa teglili boku tzar4eto az 6te gi opraviya
8
1
 
4
 
! Отговори
ПП АТАКЛАРЪ преди 8 години
АВЕ! ТИЯ ХАРАБСКИ ПАСПОРТИ ОТ ХАЗБЕСТ ЛИ ГИ ПРАВЯТ ВЕ БАТЕ? :)))) * ТИ ПАУЪРА
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цирк по холивудски.
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко удобно за някои държави, бъркат кашата а сега друг да се пари с нея ние беженци не искаме, че може и да има ислямисти..... Въх, сакън да не прозрете..... та исляма е тяхната религия Вие какво сте очаквали да се преселват само християни ли? То имаше ама ги поизклаха :( Как така в няколко случая за последните години от камикадзето остава само цял целеничък читав паспорт,,,,,, Кой ходи да се трепе с личния паспорт в джоба?
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Намирането на сирийски паспорт до трупа на едно от камикадзетата засили безпокойството, че сред бежанци от Сирия може да има и джихадисти, отбелязват агенциите."ни вярвъм....
4
3
 
9
 
! Отговори
хитреци преди 8 години
Щатите забъркаха кашата,а сега не искат /е/мигранти
3
2
 
14
 
! Отговори
Християнка преди 8 години
Самовзривил се атенататор, разбира се, само ПАСПОРТЪТ е оцелял xD за да разбере светът, че е на религиозна основна, а не заради ФАЩ, хахаха. СлучаЕНоС?! Аз мисля че не.!_
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия мюслитата и без това половината се казват мохамед, да не са всички и с еднакви паспорти бре?
1
1
 
8
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
"Намирането на сирийски паспорт до трупа на едно от камикадзетата засили безпокойството, че сред бежанци от Сирия може да има и джихадисти, отбелязват агенциите."малееее, тия откриха "топлата вода" ами до сега само със студена ли се поливаха.